Rôzne

Pre @Mariaklara.

stefanm - fotkastefanm, 13. júla 2012

Neviem , nevie či si niekto z vás tento môj príspevok pozrie lebo všetci momentálne "zavárame". Tak som sa rozhodol , že vám čas oddychu medzi zaváraním uhoriek a marhúľ spríjemním krátkym pobavením . Vybral som si recept od našej kamarátky @Mariaklara lebo je aktuálny , rýchly a nenáročný . A čo ma na ňom najviac zaujalo ? Že ho pridala o 2:35hod . To je čas kedy som sa voľakedy budil pre "ranú erekciu" a teraz pre nočné močenie !!!
Zároveň sa jej ospravedlňujem , že som si od nej nevyžiadal súhlas na uverejnenie ( stále to robím ! ) ale nenašiel som na ňu kontakt a "redakciu" som nechcel zaťažovať .
Je to tento jednoduchý recept :  varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-kompot/29460-recept.h...


No a na pobavenie som vybral scénku pánov Lasicu a Satinskeho : "Telefón" - časť o zaváraní . Pobavte sa a zavárajte s úsmevom na tvári !!! :)





@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
no pobavila som sa v tento upršaný deň,ale ty asi nezaváraš,ked máš čas na takéto srandičky:-)
kuchticka
@stefanm , ty asi nezavaras, ale vdaka za to, lebo kto by nam daval na Varechu taketo "kulturne vlozky" keby si zavral?
hubata
Hahaha.....dobrí sú tí dvaja: dialóg o ničom ale s iskrou.
Myslím že tak ako zbieranie hríbov, tak aj zaváranie musí byť koníčkom, ba čo viac - stane sa drogou. Ak to beriem z finančnej stránky tak hríby aj zavareniny si kúpim v obchode lacnejšie. Ale nie sú to moje vlastné, nemajú moju chuť, pikantnosť, nie je v nich vôňa lesa alebo slniečka zo záhrady, nemajú iskru, ba ani živého tvora - červíka. Nemôžem sa s nimi pochváliť priateľom. Čo so šampiňónmi v konzerve, čo s čerešňami zavarenými podľa normy? Nič. Stoja nepovšimnuté v špajzi, až sa zľutujem a do niečoho ich použijem len-tak aby sa minuli.

Ale taký rad zavareninových pohárov, 7-dcl, 3-dcl, vo farbe čerešní, uhoriek, marhúľ, hríbov, kde má každý pohár svoju menovku "Rok 2012", a červenú kockovanú čiapočku - to je ten správny pohľad pre návštevu, ten nemý úžas na moje zaváraninové zásoby na obdobie hladu - tá závisť u tých čo nemajú záhradu mi vždy za to stála! A keď som návšteve niečo z mojej špajze podarovala, bola to naozaj z ich strany nefalšovaná radosť.

A ja som len skromne poznamenala: a poháre mi doneste späť, lebo už nemááám do čoho zavárať!




sovka62
Blahoželám, @stefanm ,super aktuálny výber. Pobavil si ma, toto si pohľadám a pustím, keď budem zavárať na jeseň (lebo sladkého mám dosť, len ajvar, papriková nátierka, kápia v oleji miznú ako sneh na slnku a teraz k nim ešte pridám rajčinovú špecialitku, ktorú pridala @zdezda ).
Zaváranie nie je mojím koníčkom, otravuje ma, ale tak ako @hubat á sa teším na tú chvíľu, keď budem čosi potrebovať a stačí očami prebehnúť regál, všetko tam je!
evia
veru tak sovka, máš pravdu a nazdravíčko

mariaklara
@stefan , keďže som za každú srandu, zobrala som aj toto s humorom. Pobavilo ma to. Ale to, že som to dávala na varechu o 2.35h ( vlastne už bolo nad ránom ) neznamená, že som do vtedy zavárala. Sranda je totiž v tom, že tento recept som si tu našla z vlaňajšieho zavárania - mala som to len uložené. A v to osudné ráno o 2.35h som od tepla nemohla oči zatvoriť, rozhodla som sa, že je tu ten pravý čas na zverejnenie. Ešte sa musím priznať, že sa mi často stáva, že na jednu stranu som už vyspatá, ( idem sa ako aj ty, vycikať ) a spomeniem si, že som vôbec nebola večer na vareche, nuž si ju pozriem a pristihnem sa , že je už nad ránom. Ty @stefan , také krásne zábery z môjho rodiska, kde si k nim prišiel? Nebudeš mi veriť, pred pár dňami som rozmýšľala, čo asi ten @stefan robí, kde berie tie rôzne fotky a videá, ten je tuším archivár. Že ťa to aj napadne niečo také. A to zaváranie robím hádam už len zo zvyku, lebo, čo keď sa ma zima opýta: " Čo si robila v lete ? " Ja smelo odpoviem: " No predsa, zavárala som . " A som ešte jednej zásady, že viem, čo do toho, čo doma urobím, dám. Žiadne E-čka, žiadne plesnivé ani hnilé ovocie. ( Ako študentka som brigádovala v mraziarňach a konzervárňach, tam som toho videla až - až. )Mám pri srdci pocit dobre vykonanej práce, veď keby som to nerobila z láskou pre svoje vnúčatá a manžela, vlastne by som to ani robiť nemusela. A konec, tečka.