Reštaurácie

Poznáte Palacinku Lacinku, Resp Je To Naozaj Tak Kultové Miesto?

pepso - fotkapepso, 21. marca 2013

Ahojte, som tu zas a opäť s niečím novým.

Boli sme s priateľkou a kamarátom na palacinkách v Lacinke na
Šancovej 18 a boli sme fakt zaskočení tými nehorázne nízkymi
cenami za tak dobré palacinky

No to je vedľajšia téma.

Chcel som sa vás opýtať - dopočul som sa, že palacinkáreň
Lacinka funguje už naozaj veľmi veľa rokov. Ja, ako mladší človek,
ktorý ju do predvčera nepoznal neviem túto informáciu zhodnotiť,
plus na internete o nich nič moc nie je, takže sa chcem spýtať, či a
ako si ju pamätáte vy, starší odo mňa.

Je to naozaj také kultové miesto, ako mi moji rovesníci (ktorí si ju
naozaj zažiť vtedy nemohli) hovoria?

Pre info tu je link na článok: linky nejak blbnú...

A samozrejme, ak ju nepoznáte, silno odporúčame všetci traja! :)

@zareaguj


Diskusia k téme

andreac
@pepso , Lacinku Palacinku poznám od jej začiatku, priznám sa - teraz ju už navštevujem len veľmi zriedkavo. Je to naozaj unikátne miesto, v ktorom "zastal čas", ale v každom prípade ju odporúčam navštíviť.
pepso
@andreac jednoznačne je, tie palacinky sú naozaj poctivá robota. Ale ak sa môžem spýtať, kedy vlastne začali? Niekto mi tvrdí, že tu boli už za socíku...
micanela
neviem kedy zacali podnikat ale uz tam nechodim - palacinky su palacinky su bezne studene /ked im to poviem tak sa tvaria akoze co za tie peniaze chcem/ a ak ich vezmem domov co je tak 5 minut chodze a prihrejem tak su uplne mastne.
pamatam si, ked to bolo naozaj kultove miesto a robili kvalitne palacinky ale zit zo "zaslej slavy" sa neda vecne.
katkat
dovolim si oponovat, ze poctivejsie palacinky sa nenajdu... myslim ze minimalne rovnako poctive palacinky maju na klariskej vo funki punki palacinkach, su trosku drahsie ale maju uzasne cesticko a velmi zaujimave kombinacie :) a krasny interier
irenaw
neviem, kedy presne začali, ale určite je to cez 20 rokov, asi toľko tam chodíme my. kedysi častejšie, cestou od lekára, pri návrate z výletu aj len tak, kvôli palacinkám. nemali sme negatívnu skúsenosť. kedysi tam bývalo stále plno, študentov ako maku :-) teraz už to také frekventované miesto nie je.
azucena
Bol to jeden z prvých otvorených súkromných obchodíkov /predaj len cez ulicu/ asi od roku 1991.
andreac
@pepso , neviem, kedy presne začali, ale súhlasím s @azucena - boli jedny z prvých súkromných "obchodíkov" v BA a stáli sme tam aj hodinu v rade, kým sme si objednali. Často sme ich jedli len tak "na stojaka", lebo si nebolo kam sadnúť :-) Plnky do palaciniek mali dlhé roky napísané šablónkou na technické písmo vystavené na obrovskej nástenke a ako nápoj ponúkali malinovku (sirup + voda) alebo mlieko. V tom čase vzniklo viacero palacinkární, ale len Lacinka pretrvala. Tak jej držím palce!
francuzska1
nie som rodena bratislavcanka, takze mozem len povedat, ze ked som dosla do ba a to bolo v roku 2000, uz existovala a tiez si pamatam, ze 'internatni' tam velmi radi chodievali, lebo tam bolo lacno a dobre;-)))
helica
Ja si zase spomínam na obrovské tvarohové palacinky z mliečneho baru pri Národnom divadle v Blave. Darmo, také dobré "socialistické" dobroty ako spomínané palacinky, alebo vynikajúca treska,či nenapodobieľné veterníky s ľahučkou karamelovou plnkou sú bohužiaľ len Filmom pre pamätníkov a krásne spomienky na študentské časy.
cuckasiska
tiez si Palacinky u Lacinky pamatam min 20 rokov, aj tie hrozne dlhe rady a bolo to moje prve stretnutie so slanymi palacinkami (tie preferujem pred sladkymi) a pamatam si uja majitela, bol to taky Zid, ktory chodil aj tak obleceny a ked mali tie svoje "sabesy" sviatky...tak bolo zatvorene....posledne roky sme neboli, ale si potesil infom, ze este su, tak asi zoberiem deti pozriet a ochutnat moje mladi...diky !
sovka62
Určite sú tam vyše dvadsať rokov. Ja som tam síce nikdy nejedla, ale zať tam ako študent chodieval a nevedel si vynachváliť. Teraz tam už chodí vnuk, syn iného zaťa, dobrý ujko ho tam nasmeroval, aby si aj on užil, kým bude študovať v Bratislave.
julica
Ou jé, lacinka, kultové miesto, kde treba zobrať zahraničnú návštevu, je to unikát. Pozor, v sobotu majú zatvorené.
ebbi
Tam mi prvy krat zachutili slane palacinky! Je to vyse 10 rokov. Uz velakrat som odvtedy hladala na nete recepty na take podobne slane plnky a nikde som nenasla:-( Pripadne by mohol niekto nejaky recept pridat:-) Velmi by som sa potesila.
porzellanka
Raz som sa tam zastavila s dcerou, vtedy gymnazistkou, a co nevidim na nastenke: na papierovej tacke napisane : Tu sme sa ulievali zo skoly - a podpis mojej dcery a jej dalsich troch kamaratok :-)).
A reakcia? mami, ty si tiez musis vsetko vsimnut!
pepso
Diky za vela vela komentarov :) Vyzera to tak, ze Lacinka tu s nami je uz dlhy cas a drzme jej palce, aby este aj bola!

Ocividne sa zapisala do nasich zivotov roznymi sposobmi, co sa kazdemu podniku naozaj nepodari...
rea1
boli časy, kedy Lacinka dával dokonca študentom zľavy aj z tých nízkych cien, za aké sa uňho palacinky predávali! :-) potom prestal s odôvodnením, že mrchy študenti aj pri tom podvádzali a za nejaký obolus požičiavali preuklazy čičotobolo aj neštudentom. budem tam musieť zájsť a pospomínať.