Zdravá výživa

Poznáte chlieb a pečivo s nopalom?

frezia68 - fotkafrezia68, 7. februára 2015

Odkedy nekupujem chlieb a pečivo,len pečiem bezlepkové,ani nepoznám novinky v ponuke.Dnes som v Jednote objavila chlieb a pečivo s nopalom.Koľko % nopalovej múky obsahuje,to vám neprezradím,ale chlieb bol vypredaný.Asi je záujem,lebo je vhodný aj pre diabetikov.A čo je nopal? Je to druh opuncie,ktorú používali už starí Májovia.Tým,že tento druh opuncie rastie na pôde sopečného pôvodu,jej dužina obsahuje neobvyklé množstvo vlákniny,minerálov,vitamínov,aminokyselín a antioxydantov. Obsahuje vitamíny A,C,K,B6 a B12.Tiež z možných 21 aminokyselín,obsahuje ich 17. Chlieb vydrží aj 6 dní,je pórovitý a vláčny,neplesnivie a ak denne skonzumujete 3 krajce,dôjde k postupnému uvoľňovaniu usadenín v črevách,upravuje nafukovanie,zápchu,preháňanie.Regeneruje ľadviny,pečeň,žalúdok i žlčník.Odkiaľ sa k nám nopal dováža?Neviem,máte informácie,kupujete,poznáte nopalovú múku?

@zareaguj


Diskusia k téme

giginka
Ja pouzivam nopalovu muku na pecenie chleba v pekarnicke. Predpokladam, ze sa dovaza z Mexika, ja ju mam od ceskeho vyrobcu bezlepkovych muk Adveni, konkretne tuto presne mam:  goo.gl/hedFDM...

Posobi dobre na travenie, na detoxikaciu, upravuje hladinu cukru a cholesterolu...Vzdy si ju len primiesam k ostatnym mukam, samotnu som neskusala...
evanaaa
Nopal - druh kaktusu, zrejme múku z neho mleli už neviem v ktorom storočí, predbehli nás a vedeli, čo robia ( no, ak to boli Mayovia, tak veľmi veľmi dávno....), čítala som o ňom, ale na chlieb z takej múky som ešte nenatrafila, iste sa pečie len obmedzené množstvo, musím si všímať.
frezia68
Ďakujem za záujem,je to aj pre diabetikov,ale múka je drahá.Chlieb a pečivo predávajú v Jednote a na internete sú uvedené predajne.
cchikung
Neviete prosim vas ci sa moze pouzivat Nopalova muka pri histaminovej intolerancii ?
cchikung
Dakujem za informaciu ak niekto viete,ale pre istotu to skusim s Daosinom.Dostala som muku do daru a neviem co s nou.
frezia68
@Cchikung : Naozaj nemám informácie.Skús Google,alebo založ tu novú diskusiu a ver,že každý,kto má informácie,Ti rád poradí.