Odkedy nekupujem chlieb a pečivo,len pečiem bezlepkové,ani nepoznám novinky v ponuke.Dnes som v Jednote objavila chlieb a pečivo s nopalom.Koľko % nopalovej múky obsahuje,to vám neprezradím,ale chlieb bol vypredaný.Asi je záujem,lebo je vhodný aj pre diabetikov.A čo je nopal? Je to druh opuncie,ktorú používali už starí Májovia.Tým,že tento druh opuncie rastie na pôde sopečného pôvodu,jej dužina obsahuje neobvyklé množstvo vlákniny,minerálov,vitamínov,aminokyselín a antioxydantov. Obsahuje vitamíny A,C,K,B6 a B12.Tiež z možných 21 aminokyselín,obsahuje ich 17. Chlieb vydrží aj 6 dní,je pórovitý a vláčny,neplesnivie a ak denne skonzumujete 3 krajce,dôjde k postupnému uvoľňovaniu usadenín v črevách,upravuje nafukovanie,zápchu,preháňanie.Regeneruje ľadviny,pečeň,žalúdok i žlčník.Odkiaľ sa k nám nopal dováža?Neviem,máte informácie,kupujete,poznáte nopalovú múku?
@zareaguj
Posobi dobre na travenie, na detoxikaciu, upravuje hladinu cukru a cholesterolu...Vzdy si ju len primiesam k ostatnym mukam, samotnu som neskusala...