Rôzne

Pozná někdo tuto rostlinu?

mijaita - fotkamijaita, 19. októbra 2012

Dostala jsem dnes se slovy, že je to nejedlé, ale krásně to vypadá. Mně se to zdá jako nějake fefronky, ale možna i ne?
Děkuji za pomoc



@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
mas pravdu vyzera to ako feferonky, neviem ako sa to vola, ale tiez viem, ze to nie je jedle
evanaaa
No, mne to pripomína cezmínu, lebo ako sa to volá, zdobí sa ňou interiér na Vianoce, ale aj von sa dáva. A ešte by som mala jeden tip, len si hneď nespomeniem.
margaretka28
CHilli papričky poznám len podlhovasté a cezmína to tiež určite nie je, sama som zvedavá .:-)
izabella929
afataga, práve som to chcela napísať, že som to videla v ponuke na rastlinky .sk .ako okrasné chilli papričky...ve´d všetky predsa nie sú iba podlhovasté...mala som už niečo podobné, ale teraz pestujem 3 farebné...mám ich aj na diskusiách ako,,plody mojich rúk,, pestujem žlté, orange a červené...
lubjak
kupovala som dcere tuto kvetinku len na ozbobu,vzdy sme boli upozornene,ze je nejedla,ale ako sa vola veru neviem
alena45
nemá to paprikové listy, vôbec netuším čo to je. Ani cezmínové.
používateľ nemá avatar
evk
evk
Neviem presne , ale asi je to Ľuľok paprikový .
zirafninka1
urcite je to lulok.. paprikovy ako pise @evk alebo lulok ozdobny..
Solanum pseudocapsicum alebo Solanum capsicastrum
arasidka
tiež neviem ako sa to volá, ale som si všimla na reklamných plagátikoch, že to teraz predávajú v niektorých z obchodoch, tuším v Kauchlande, alebo Lídli.Horšie je však, keby ste sa pýtali predavačiek, či je to jedlé, ako mám ja skúsenosti,tak by len pokrčili ramenami a povedali by, že oni nevedia. / :))) možno by sa našiel nejaký humorista, ktorý by povedal, že je to jedlé - ale iba jeden raz ! /
aroooo
niečo podobné som mala,/škoda,že nevidieť lepšie listy/kvitlo to nevýraznými malými bielymi kvetmi,z ktorých sa vyvinuli zelené guličky,ktoré sčervenajú a sú ozdobné, názov neviem ale asi ako píšu hore.
helica
Mali sme kedysi také niečo na pracovisku. Volalo sa to Rajčiakovec - solanum betaceum, alebo cyphomandra. Rozrež jeden plod a uvidíš, či sa podobá rajčine, alebo paprike. Ak sa jedná o rajčiakovec, údajne je jedlý, ale nie chutný, myslím, že teraz na jeseň Ti určite rozjasní byt a odoženie depku.