Varenie

Pomoze mi nejaka cukrarka???

smajliqa - fotkasmajliqa, 16. septembra 2012

chcem robit kokosovu tortu...
potiahnem ju bielym marcipanom.... ale chcela by som plnku aj korpus z kokosu,,cela torta by mala byt biela.... vie mi niekto poradit aky korpus a aku plnku, krem zvolit???? dakujem moc :)

este dodam, ze ak robim korpus, robim vzdy ten isty, co sa mi osvedcil,,, ale je samozrejme zlty,,, ako docielim bielu farbu? mozem pridat potr. farbivo??? ci viete mi nieco lepsie poradit,??

@zareaguj


Diskusia k téme

an3da
Bielka vyšľahaj s cukrom a kokosovou múčkou. Alebo bielka, cukor a múka hladká, to potom bude biely korpus: osem bielkov, osem lyžíc cukru a osem lyžíc múky, trochu peč. prášku. A kokosový: päť bielkov, 15 dkg cukru a 15 dkg kokosovej múčky. Plnka aby bola biela tak na pol litra mlieka dve lyžice maizeny, uvariť aj s cukrom podľa chuti a pridať kokosovú múčku a maslo.
smajliqa
a mozem sa spytat, pod tu plnku by mal ist dzem,,, ale mozem ho nahradit napriklad aj kokosovym kremom z konzervy,?? viete ktory myslim???
an3da
U nás v Srbsku asi nemame ten krém z konzervy, @smajliqa ak máš skúsenosť s tortami tak na základe toho čo som ti napísala budeš vedieť čo robiť. Verím že ten krém by tam mohol ísť. Ten kokosový korpus je chutný, je tam dosť kokosu takže do plnky veľa nemusíš dať. To je korpus na Rafaelo kocky a plnka sa robí tak že sa vo vodnom kúpeli varia žľtka s cukrom, no ale to potom nie je biela plnka, a ty chceš aby všetko bolo biele.
putulnak
ja by som len dodala, že pod marcipán nedávaj plnku s kokosom, lebo zrejme by bolo vidieť hrčky z kokosu. Pod poťah by som radšej dala obyčajnú maslovú plnku, napríklad varenú nad parou.
jody
A pre doplnenie inej chuti, aby to nebol samý kokos, by som tam šupla aj tvaroh...
slavka11
Oetker ma kokosovy puding takze nedavaj kokos do plnky ale urob ju z tohoto kokosoveho pudingu tym padom bude aroma kokosova a vyhnes sa nepeknemu pretlaceniu do potahu. A este ma napadla taka moznost kokosove mlieko z obchodu v plechovkach ze to vyskusat do plnky ale neviem ako sa to bude chovat nemam s tym ziadne skusenosti pri peceni.
slavka11
A tiez sa priklana ku korpusu ze ho robit iba z bielkov, kokosu a cukru minimum muky. Nieco podobne ako na kokosky akurat to nenechat tak dlho susit ale klasika to upiect. Malo by to ostat krasne biele a stavnate z toho. Pripadne este pridat trosku glukoz sirupu.
rikina
ja robievam kokosový krém tak, že obyčajné mlieko nahradím kokosovým a uvarím spolu s kokosovým pudingom. tá chuť nemá chybu a nemusíš už do plnky pridávať žiadny kokos...
evka51
Mám stejný názor jako rikina a ať se dort povede.