Rôzne

Plynová rúra

marylan - bez fotkymarylan, 7. mája 2012

Aké máte skúsenosti s pečením v plynovej rúre? Pokazila sa mi elektrická rúra, som nútená piecť v plynovej rúre, obávam sa , že sa mi budú vysušovať koláče, že od spodu budú čierne a vrch koláča bledý. Poradí mi niekto?: Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
ja som mala kedysi plynovu ruru a bolo to hrozne v nej upiect co i len babovku, tak som aj babovkove cesto radsej dala na plech :-) potom mi ktosi poradil dat na spodok misku s vodou a trochu to pomohlo
irenaw
mne manželova babička poradila na spodok rúry dať škridlu obalenú v niekoľkých vrstvách alobalu, potom mi už spodok tak rýchlo nehorel. ešte som musela v polovici pečenia múčnik otáčať, lebo vzadu piekla silnejšie ako vpredu. ale dalo sa upiecť všetko. je to zvyk. keď sme kúpili elektrickú zdalo sa mi, že všetko dlho trvá a je akési bledé :-)))
sovka62
Na dne plynovej rúry som mala položený hliníkový plech, vôbec som ho nevyberala (teda, len umyť) a pomohlo to. Tiež som plech v polovice pečenia musela otáčať, mne viac piekla spredu.
zvoncek
mám len plynovú rúru, robím to ako sovka, dolu položený
nízky hliníkový plech po celý čas jej používania., rošt položený na tretej priečke oddola, podobne ako irenaw mi to pečie silnejšie vzadu,
preto musím pretáčať plech alebo, ak pečiem v dvoch jenských misach, tak ich prekladám.