Rôzne

Physalis

nana2103 - bez fotkynana2103, 19. augusta 2022

Tento rok máme po prvý raz zasadený physalis. Mohli by ste mi poradiť, či sa dá zavariť, prípadne či by sa z toho dal urobiť džem?
Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

mirop
tiez pestujeme, uz niekolko rokov, myslim, ze najlepsi je zjest cerstvy, podla mna zavareny alebo dzem nebude chutny
alena45
u nás sa stihne zjesť, ale ak by som mala nadbytok, tak by som si urobila jablkovo physalisové ovocné kože. Tento rok máme ovocie mimoriadne doštípané od os, doďobané od vtákov, treba veľa vykrajovať, tak som robila hlavne ovocné kože, mám toľko druhov, že až. Naposledy som spravila pasírovanú šťavu z čiernej bazy, sliviek a ringlót. Prevarím , pomixujem a dám na siete von sušiť. Trvá to horúcom počasí cca 2 dni, ešte dosuším na vnútornej parapete.
alena45
ešte doplním, že používam len pečiaci papier. Olej nie, tie kupované po čase zosmradli práve od toho oleja.
herculles
No, ak máte nadbytok, určite odporúčame nejaký koláč. Napríklad →  dobruchut.aktuality.sk/recept/51625/tvarohovo-makovy-kolac-s-p...

Ten džem, no popravde nemusí to byť zlý nápad, ale netuším. Recepty som nejaké našiel, ale až taká fajnotka to asi nebude.
Ešte mi napadlo skúsiť ho sterilizovať, napríklad spolu s jabĺčkami alebo slivkami. Tým sa podľa mňa nič nepokazí.