Rôzne

Pekne upečené

klari - bez fotkyklari, 7. decembra 2011

Poraďte, prosím, milé "pekárky". Ako docieliť, aby pekne upečený
koláč, po niekoľkých minútach neklesol.

@zareaguj


Diskusia k téme

eva53
po vypnutí rúry nechaj trocha postáť pri otvorených dvierkach, ca 3 min a až potom vyber z rúry
zuzliak
@klari , ak nechces, aby ti kolac spadol, po upeceni ho daj ochladnut na mriezku a nedovol, aby sa zospodu, ci zvrchu "zaparil". Prave nahromadena para sposobuje splasnutie a zhutnutie kolaca, ci ineho peciva.
valeri
Ja mám skúsenosti, že sa mi to urobí s koláčom vtedy, keď je rúra vyhriata na vysokú teplotu, korpus rýchlo vyskočí ale aj rýchlo padne po upečení.
milunka
koláč sa piekol pri vyššej teplote ako sa mal.
magdalenka6989
Ja by som potrebovala recept na doma pecene pecivo ci zemle ..neviete ?? Chlebik si peciem doma sama ..chcela by som aj pecivko ..
evanaaa
Ešte jedna rada - ak pečiete krehké ceso, zapichnite doň pár makarónov, aby mal kade unikať vzduch, nemalo by klesnúť.