Varenie

Pečení v plynové troubě

astheart - fotkaastheart, 19. októbra 2013

Varecháčky, už dlouho se snažím zjistit, co jsou to ty stupně, které se uvádějí při pečení v plynové troubě. Znám jenom plynové trouby, které mají značku NAPLNO a MINIMUM a dají se nastavit tak akorát na něco mezi tím... Poradíte mi? Nikdy jsem žádné stupně na knoflíku s teplotou u plynové trouby neviděla.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
A koľko máš tých stupňov, tri? Potom jeden ja asi najsilnejší, druhý je tak stred a najslabší. To som ti teda ale moc nepomohla,xixi. Možno by si mala vyskúšať v reáli, prípadne sa podívať do trúby, ak máš možnosť vidieť ten plameň, aký je. Ja som mala takú medzierku vpredu, tam som mohla vidieť pod platňu, ako asi horí.
astheart
Nemám žádné stupně. Mám maximum a minimum a mezi tím to jde souvisle nastavit. Potíž je v tom, že nemám ponětí, jaká je tam teplota.
lusinkab
No ja mam ekektricku a s plynovymi skusenosti nemam ale jedine co ma napada podla toho co pises kupit specialny teplomer ktory meria teplotu v rure.
sovka62
Tu je rada ťažká. Aj keby sme niektorá mali presne takú rúru ako ty, piecť môžu každá inak. Roky som pekávala v plynovej rúre, ktorá mala jeden gombík bez akéhokoľvek označenia. Takže ak som piekla cesto lístkové, najviac ako sa dalo, kysnuté, niekde malý kúsok za polovicou, krehké asi na troch štvrtinách, atď. Jednoducho musíš skúšať, byť pri rúre, sledovať čo sa deje a prispôsobiť teplotu.
viera1
@astheart ja ako sa poznám,by som to vyriešila kúpou samostatnej rúry.Ja mám známu (výborná kuchárka),ktorá mi povedala,že jej trvalo 7 (!) rokov,kým sa naučila na nej piecť.To ja toľko trpezlivosti a peňazí na experimenty nemám.Pravda,ak ju máš kde dať.Tak si aspoň kúp teplomer,ako radí @lusinkab a popíš si fixou okolo gombíka teploty,ktoré nameriaš.Želám pevné nervy.
sklansko
Ja pečiem v plynovej rúre skoro 20 rokov, a keď som zháňala novú rúru, tak iba plynovú. Na tej mojej sú značky ako napr. rohlík, najslabšie alebo ryba najsilnejšie. V každom prípade, každá plynová rúra je iná, ja u svojej keď pečiem napr. kysnuté cesto tak na spodok rúra dám ešte plech, keď je to vianočka, tak plechy dva. Jednoducho tým plechmi si regulujem teplotu pečenia zospodu. Teplotu som nikdy ani nemerala, a ani neriešila.. Ale pravda je, že grilovať sa v nej nedá, ale aj tak si ju neviem predstaviť zmeniť na elektrickú aj z praktického hľadiska, pretože bývam na vidieku a vypadáva nám prúd.
astheart
Děkuji všem za cenné rady! :) Všechno to poctivě vyzkouším; líbí se mi ty tašky nebo šamotky v troubě.
astheart
Ještě mám jednu poznámku: Kdesi jsem četla, že plynová trouba se nemá předehřívat, ale všechno se má dávat do studené trouby. Nevím, nezkoušela jsem to. Víte některá o tom něco?
sklansko
ja mám zase mám zvyk, že trúbu zapnem, po 2-3 min. otvorím, aby sa "vyvetrala", a potom dávam piecť, ale ak je v recepte to vyhriatej, tak "vyhrievam", otvorím, aby sa "vyvetrala" a pečiem. Rady mojej mamy.
golem7
Najlepšie radí blondýnka Lusinkab, ja mám teplomer v rúre a je po starosti...
nadia56
@astheart , pokial som pouzivala plynovu ruru, tak som ju vzdy predhrievala 10 minut, ale mala som v nej skridle-tak nebola moc rozpalena,
odporucenie na teplomer v rure sa mi zda ako najlepsie riesenie, vyhriat ruru na pozadovanu teplotu a potom piect,
vela stastia v peceni a pekny den ti zelam:-)