Varenie

Pečeň z husokačky, ako dlhšie uchovať?

kimlo - fotkakimlo, 28. septembra 2015

Ahojte, poraďte mi prosím ako na dlhšiu dobu uchovať pečeň z husokačky, a ako dlho vydrží keď ju podusím a zalejem horúcim tukom... kačacieho tuku som vypiekol dosť a pečeň je tiež dosť veľká, preto by som to chcel rozdeliť do menších pohárov na neskorší konzum. Stačí len zaliať alebo treba sterilizovať? ďakujem za rady...

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@kimlo , nielen pečeň, aj upečené kačacie či husacie mäso vydrží zaliate tukom niekoľko mesiacov. Mám vyskúšané, na hody som vždy pre istotu upiekla viac a čo zostalo, vydržalo v pohári len zaliate tukom, bez sterilizácie, bez chladenia, najviac sme to mali tri mesiace a bolo v poriadku. Dokonca sme po zabíjačkách do masti do hrnca zalievali aj pečené rebrá s kosťou, tie vydržali až do leta. Pokojne som z nich odoberala, potom som masť mierne prihrala, aby navrchu opäť vznikla uzavretá vrstva a nebol nikdy problém. Takto ma to naučila svokra, šikovná žena.
kimlo
Dakujem Vam, urobím to tak ze ju teda len zalejem horúcim tukom, tiez oskvarky tak spravim... Vďaka!
jozka2
Tak som zalievala opecenu klobasu do brav.masti minulu zimu.
kuchticka
.... co je husokacka? Nemam naprostu predstavivost.

Viem, ze husacia pecen a tuk z husaciny je velmi chutny a pre mna skoro nedostupny, ale co je husokacka neviem. Poradte prosim. Vdaka.
sovka62
Ako vznikol názov husokačka, môžeme len hádať. Je to skrátka a jasne kačica pižmová, ktorá sa od bežnej kačice líši hlavne tým, že je väčšia, má dlhší krk, dlhšie telo a svalnatejší hrudník. Vzhľadom je to naozaj niečo medi kusou a kačkou, možno preto tá skomolenina. Ale je to kačica. V porovnaní s bežne chovanými kačicami je chuť trochu výraznejšia, asi by som to popísala ako viac kačacia a za seba môžem napísať, že mi to prekáža, takže takáto kačica nie je mojím favoritom.
babidka
Urob ju ako konfitovanu , zalej mastou a ...hotovo . Aj jej mas viacej a bojis sa , aby sa nedajboze nieco nestalo - normalne ju upeceneu a zaliatu mastou v mensich flastickach sterilizuj a vydrzi minimalne 1 rok .Ona vydrzi aj viacej ale mast uz nadobudne trochu intenzivnejsiu chut a nie kazdemu to vyhovuje :-)Tento druh kacky ma intenzivnejsiu chut aj farbu masa aj masti ale je to zavisle aj od krmenia . Inu chut ma kacka krmena iba srotom a zihlavou a inu krmena kukuricou .