Ahojte, rada by som vás poprosila o tipy. Prijala som pozvanie na
jeden nedeľný brunch a predpokladám, že priniesť svieži dezert je
pri takejto príležitosti vítané. Z viacerých príčin (alergia na mlieko, zlá
rúra) som sa rozhodla pre nepečenú ovocnú tortu, najčastejšie som
v receptoch videla jablkovú (rozvarené jablká, puding...). Zdá sa mi
však trochu nudná, rada by som ju nejako zdramatizovala, nie som
si však celkom istá ako. Prípadne myslíte si, že sa podobne dá
pripraviť aj hrušková? K tej by som doplnila mandle, avšak nie som
si istá, či by to nebolo "mdlé". Čím by sa dali oživiť jablká, aby bol
celkový dojem trošku luxusnejší? Poradíte? Ďakujem už teraz.
no to je jedno, ja by som možno skombinovala dva druhy ovocia. Alebo aj viacero, neviem, aby to zas nebolo prekombinované, ale určite by sa mi páčilo viacero vrstiev a to aj farebne dosť odlišných...
Jablká sa dajú chuťovo oživiť cukrom, citrónom, škoricou, hrozienkami, alebo vanikou, obyčajným kakaom, chuťovo výrazným lekvárom, mletým makom, orechami... čo ti len napadne...
Druhá vrstva by mohla byť čučoriedková...
Nekonečné kombinácie sa mi víria v hlave :DDD
Kurnik, tak som sa rozšupla, že neviem, či to rovno doma dnes nespravím... :D
ja sa chytám robiť tento, vyzerá podla mňa super =)
alebo skus tortu s mixovanymi naplnami v stvrtinkach a kazdy si pride na svoje a tak vyskusas aj najlepsiu kombinaciu od nich ako feedback pre buducnost.
@julica a co ty na to?