Varenie

Osvedčené lasagne

babizna - bez fotkybabizna, 12. novembra 2014

poznáte nejaký super recept na lasagne? pretože už som vyskúšala asi 3 a stále to nie je ono ako v reštaurácii a tam mi nechcú dať recept na to, vraj to je ich tajomstvo. A doma to všetci milujeme. :(((( dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@duliz , pozrela som si ten recept. Radí lasagne ovariť. Skúšala som, plátky so dokrivili a potom omáčka bola v jamkách, na vrcholoch nie. Skúšala som aj zo surových plátkov, omáčky som spravila redšie, aby sa mali čoho napiť, aj tak to bolo suché a al dente až príliš.
Čo sa mňa týka, lasagne som vzdala.
1x duliz
opicka94
Ahoj, ja robím už len tieto -  varecha.pravda.sk/recepty/carovne-lasagne/45525-recept.ht...

Lepšie som ešte nenašla a myslím že ani netreba :) sú naozaj veľmi dobré :)
@sovka62 ak kupuješ to cesto na lasagne tak si vždy pozri obal, tam sa píše či sa majú najskôr uvariť alebo to nie je treba. Ja kupujem v Lidli, bez varenia a sú vždy super a šťavnaté :) Možno im skús dať ešte jednu šancu
zolik
@babizna , moje tajomstvo dobrych a vydarenych Lasagne nespociva v omacke, ale v znacke Barilla. Inu znacku cestovin (akychkolvek) uz roky rokuce ani nekupujem.
kimlo
@zolik mas pravdu, ja som si ich vozieval z talianska este v dobe ked sa u nas nepredavali, a ked sa teraz predávaju, tak su dva krát tak drahé nez tam...tiez vyhľadávam len tuto značku.
zolik
@kimlo , dakujem. Tato znacka je v porovnani s inymi podstatne drahsia aj v Rakusku a aj vo Svajciarsku. Na strane druhej ma nikdy tieto cestoviny (v akejkolvek podobe, tvare, farbe) nesklamali. A po pravde. Radsej zaplatim viac a viem, ze sa jedlo vydari, ako usetrit a nasledne byt vysledkom nasr.ta. Ale musim priznat, ze aj ja som skrecok. Ked raz do roka idem za synom do Villach tak si "odskocim" do Udine a nakupim tak, ze som zakazdym rada, ze mam velke kombi a zasoby aspon na pol roka. Ide o par Eur, ktore pri tom mnozstve usetrim. Ale ten pocit...
kimlo
@zolik tam ide aj o ten vyber, u nas sa predávaju po jednom druhu z každej cestoviny tej istej značky, ja som tam napocital 5 druhov špagiet Barilla odlisujucich sa podľa hrúbky v mm.
linda223
Mňa zas neoslovili lasagne v reštauráciách, neviem kam chodievaš ty? Možno vyskúšam. Asi som si zvykla len na manželove robené z lásky. Je to recept z netu ako napísala opicka94.
babizna
No tak my chodievame do Kliklak reštaurácie. Popravde sa mi nikdy nevydarili ako by sa mali, ale ďakujem všetkým za recepty. Pomaličky ich všetky budem skúšať. :-D