Rôzne

Orechy

olgal - bez fotkyolgal, 6. júna 2013

Ahojte varecháci. Dostala som od známeho 2 tašky orechov ,ale mám taký pocit ,že to čo je na vrchu na niektorých nieje špina, ani hlina. Myslím si, že je to asi plieseň. Čo s nimi? Keď som pár ošúpala (samozrejme v rukaviciach) jadrá boli skvelé .Čo mám teraz urobiť? Ja hovorím, že vyhodiť-manžel to je škoda, nič im nieje! Poraďte prosím :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
ja by som radila porozbíjať a zariadiť sa podľa jadier - veď tie sú dôležité, nie škrupiny. možno ich mal známy nesprávne uskladnené, a preto sa mu povrch "chytil". alebo ich očisti oddelene a z tých "chytených" peč pre manžela ... veď keď tvrdil, že im nič nieje ... :-)))
an3da
Očistiť a jadierká trochu usušiť v rúre.
olgal
rea1,ale som sa zasmiala! Dobrá odpoveď pre môjho manžela asi mu to dám prečítať.
perla61
Ja orechy čistím tak,že ich v staršom hrnci zalejem vriacou vodou,prikryjem a nechám trochu vychladnúť. Potom vodu(špinavú) zlejem a orechy ešte prepláchnem čistou teplou vodou a potom lúpem. Ide to veľmi dobre a nemusím ich ani rozbíjať,ale len nožíkom rozlúpiť a vybrať jadro.Takto očistené rozložím na plech alebo tácku a nechám do rána vysušiť. Vyčítala som to z nejakého časopisu a už roky to robím takto.
olgal
Ďakujem za radu perla61 zajtra ich určite takto urobím...
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Vylupane jadra ponorit do studenej vody s rozpustene soda bicarbonu na noc, rano voda vymenit, orechy umyt a dat na sito usušíme.Zobere aj plene aj horke chuti. Tak robila moja mama .-)