Rôzne

Orechova plnka

mimka946 - fotkamimka946, 2. apríla 2013

Orechy rada nemám preto ma nikdy nenapadlo robiť orechovy
závin..No doma maju naň strašnu chuť a na nete nemozem zohnať
ziadnu vyhovujucu plnku..Môžem poprosiť recept na orechovu
plnku na orechovy zavin? Vopred dakujem..

@zareaguj


Diskusia k téme

paeva
ja robím od oka: v horúcom mlisku rozmiešam kr. cukor a tým zaparím zomleté orechy. po vychladnurí plním.

ale iste sa ti ozve nejaská skúsenejšia varecháčka a poradí lepšie. nech sa ti podarí
ailuj82
Aj ja zabáram mliekom pomleté orechy, len opatrne, lebo keď dáš veľa mlieka, budú ti tiecť :)
cuketa
osvedčilo sa mi dať toľko cukru, koľko vážia orechy a zapariť vriacim mliekom - opatrne- čo sa týka množstva mlieka, aby neboli riedke..... plnku ochutíš ešte trochou škorice, vanilkou a podobne
ericka
Ja robím orechovú plnku takým spôsobom,že do horúceho mlieka pridávam práškový cukor,pomleté orechy,postrúhanú citrónovú kôru,no a nakoniec aj v ume namočené hrozienka.Takto to chvíľu pomiešam,dôležité hlavne je, aby mala plnka dobrú konzistenciu,nechám vychladnúť a plním...
Inokedy zas nedávam hrozienka,ale pridám na chuť trocha škorice a časť cukru,nahradím napríklad medom..Proste,treba len vyskúšaťa sama uvidíš,čo je pre teba to pravé,,orechové!"Tak držím palce a nech sa ti závin podarí!
mimka946
Ďakujem za rady nejak to skombinujem..a este ma trapi dilema kysnute ci listkove ? ktore bude lepšie?
ericka
@mimka 976,obidva záviny sú vynikajúce,treba vyskúšať postupne.
Lístkové cesto je samozrejme veľmi jemné a preto mi pripadá aj slávnostnejšie.Kysnuté robievam oveľa častejšie, len tak, na raňajky,alebo ku kávičke...
chorvatka
Tu je troma generaciami vyskusana plnka na kysnuté cesto z 500g muky :2 dl mlieka priviest do varu s 150 az 200g cukru. Ked je vsetko rozpustené a zovreté, odstavit a pridat 200 g struhanych orechov, citron.kôru, 2 postruhané jablcka. Ak nemate dost orechov, nadstavit rozdrobenymi piskotami. Opät priviest do varu, jablcka sa rozvaria a su tam vlastne kôli tomu, aby plnka nebola sucha. Mozno pridat skoricu i mleté hrebicky Tie isté proporcie cukru a jablk su aj pre makovu plnku
Urcite sa vam vydari.
chorvatka
Zabudla som to najdôlezitejsie : plnku nechat trosku vychladnut, natriet na cesto, ked je este vlazna !
tatranocka
Nastaviť môžeš aj ovsenými vločkami orestovanými nasucho na panvici.
ericka
keď nie sú poruke piškóty,ani ovsené vločky,tak to zachráni aj domáca strúhanka...