Orechová plnka excelentná (fotorecept)

Orechová plnka excelentná (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 7. februára 2011 23:58Ďalšie jeho recepty

@jerica pridávam ten istý recept ako makový s obmenou jednej suroviny a jednej prísady,plnky si pripravím deň dopredu pred pečením.

Suroviny

40/50
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

do vriacej vody s cukrom pridáme pomleté orechy,premiešame necháme prejsť miernym varom
Orechová plnka excelentná (fotorecept) - obrázok 1

2

pridáme jednu kávovú lyžičku perníkové korenie
Orechová plnka excelentná (fotorecept) - obrázok 2

3

pridám opláchnuté a krátko prevarené hrozienka
Orechová plnka excelentná (fotorecept) - obrázok 3

4

nastrúhame z jedného citróna kôru
Orechová plnka excelentná (fotorecept) - obrázok 4

5

pridáme med
Orechová plnka excelentná (fotorecept) - obrázok 5

6

rum
Orechová plnka excelentná (fotorecept) - obrázok 6

7

marhuľový džem
Orechová plnka excelentná (fotorecept) - obrázok 7

8

vanilkový cukor
Orechová plnka excelentná (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ursula4, 8. februára 2011 o 09:38
    To musí krásne voňať ale aj chutiť


  • janazjarku, 8. februára 2011 o 09:51
    Bože mvoj a ja mám alergiu na orechy :-(


  • babidka, 8. februára 2011 o 09:52
    uplne si ma prevalcovala :-) take dobre ......to musim urobit !


  • michsamant, 8. februára 2011 o 10:16
    @jerica na kolko zavinov (z kolko g muky) je rozpis tejto plnky? ukladam si


  • babi, 8. februára 2011 o 10:59
    Jarka preasne takéto plnky robím aj ja /myslím aj tú makovú/ a sú naozaj skvelé. Ja len miesto vody dávam mlieko.


  • frezia68, 8. februára 2011 o 11:10
    Výborná plnka :-) tiež miesto vody dávam mlieko,hrozienka nepreváram,ale prepláchnuté sa močia v rume(aj niekedy vo vode)a len pocukrujem,lebo dávam viac medu a džem marhulový ako Ty. Ale nedávala som perníkové korenie a to určite vôňu plnky umocňuje.A narobila si mi také chute,že asi urobííííííím :-)


  • trencanka, 8. februára 2011 o 11:12
    Vyzerá to skvele. Ja tiež miesto vody dávam mlieko. A prečo sa plnky robia deň vopred? Je v tom nejaký kulinársky zámer?
    Prekvapilo ma to perníkové korenie, môže to dodať šmrnc. Ja som dávala škoricu, vyskúšam perníkové korenie.


  • trencanka, 8. februára 2011 o 11:16
    A ešte by ma zaujímal ten recept na bajgle. Chcem sa to naučiť piecť.


  • pivonka, 8. februára 2011 o 12:52
    Jerica, uvedomuješ si, že bola neúroda orechov? Že posledné oriešky strážim, ako oko v hlave, na Veľkú noc? A ty dáš takýto recept? Tušíš aspoň, ako ja ľúbim orechový koláč? Veď nás trápiš! :-))) Vďaka za dobré recepty.


  • danculka, 8. februára 2011 o 12:55
    To je pravda,že ich je pomenej,ale čo nastrážiš...pri dobrom recepte...


  • jerica, 8. februára 2011 o 14:20
    @michsamant , toto množstvo je na dva väčšie záviny , pre tých prečo dávam vodu : dávala som aj ja mlieko,ale s vodou mi príde mak aj orech výraznejšou chuťou,mlieko mi tú chuť naruší, hrozienka nepreváram , len prelejem horúcou vodou nechám tiež namočené v rume,@tren čanka preto si spravím plnky deň dopredu , aby som nemala toho toľko keď robíš cesto aby som si to uľahčila a šetrila s časom.Cesto na orig. bajgle pridám .


  • vavan, 8. februára 2011 o 16:42
    Ďakujem za skvelý recept určite skúsim túto plnku minulý víkend som chcela robiť niečo orechové a som zistila že niekto mi zbaštil nalúpane orechy takže teraz mám príležitosť ju vyskúšať.


  • orchidea, 8. februára 2011 o 17:09
    Tak takúto plnku nepoznám, ale vyzerá veľmi chutne, určite najbližšie túto, alebo tú makovú vyskúšam.


  • honestka, 8. februára 2011 o 19:15
    Tak co ine, uz len byt stastlivcom medzi tymi pozvanymi a prisadnut si ku krasnemu stolovaniu.
    Tiez zmenim mlieko za vodu, inac okrem hrozienok robime rovnako.
    Obidve plnky su Krasa a dobrota Jarka!


  • cica2, 9. februára 2011 o 16:49
    ďakujem za dobrý receptík, vyskúšam aj takto...tiež som dávala mlieko...a rum teraz nemôžeme, tak vynechám ale ostatné môže byť:)


  • dorisa, 9. februára 2011 o 18:02
    Plnky máme, a teraz šup šup dorisa piect. Vyskúšam podla teba.


  • janger, 9. februára 2011 o 19:27
    Aj tuto odkladam. Mnam, mnam :-)!


  • janger, 9. februára 2011 o 19:28
    A este tie bajgle pridaj, prosim :-)!


  • vavan, 15. februára 2011 o 15:03
    Ďakujem za recept môžem potvrdiť je vynikajúúúúúúúúúúúúúúúca.


  • sjuz, 28. marca 2011 o 09:32
    ukladám:)!!!


  • yanah, 15. mája 2011 o 15:16
    super plnka ... ja tiež robím orechovú plnku s vodou, pretože mlieko nemôžem ... poradila mi to moja babka, že kedysi to tak robili ...


  • pumaamravec, 4. augusta 2011 o 00:34
    toto vyzerá naozaj výborne, mám rada orechové záviny, musím vyskúšať ;) a recept hned posielam aj kamaratke, lebo si kupuje uz hotove plnky pritom ty tu mas takuto uzasnu domácu;)


  • jerica, 4. augusta 2011 o 10:50
    @pumaamravec som rada že si skonštatovala že sa oplatí mať doma spravené,ako kupované kde nevieš čo tam dali ako to robili. ˇ´dakujem-


  • mariaklara, 12. júna 2012 o 23:18
    Plnka ako sa patrí, domáce je len domáce......myslím tým aj plnk, aj koláč.


  • mariaklara, 12. júna 2012 o 23:20
    pardon, chcela som napísať - plnku


  • evikavargova, 23. júna 2012 o 10:22
    plním závin mňam.........díky


  • iva63, 28. októbra 2012 o 19:43
    tak toto je tá najfantastickejšia plnka, akú som kedy použila do koláčov..dakujem-:) skúšala som aj makovú, tiež je super


  • alexa73, 16. januára 2013 o 15:29
    včera so vyskúšala tvoju orechovú plnku , fakt nemá chybu !!!!!


  • olusa, 27. januára 2013 o 17:23
    aj ja som robila!! Je supeeeeeer... :)


  • jerica, 27. januára 2013 o 17:29
    @mariaklara , @evikavargova , @iva63 , @alexa73 , @olusa ,
    dievčatá , všetkým vám srdečne ďakujem , potešenie na mojej strane:-)


  • anina6, 2. apríla 2013 o 19:50
    robím podobne s mliekom, ale tvoja sa mi zdá fajnovejšia, určite ju vyskúšam najbližšie ked budem piecť kysnuté. recept si ukladám a ďakujem.


  • siskam, 3. apríla 2013 o 10:28
    Zajtra idem piecť orechové kysnuté rožky, takže nakoľko mám túto plnku už dávno uloženú, určite ju skúsim.


  • jerica, 3. apríla 2013 o 13:51
    @siskam ,som pripravená na zhodntenie,ďakujem :-)


  • marijanka712, 25. júla 2013 o 10:58
    @jerica idem robiť tvoju plnku preštudovala som ingrediencie aj popis ale v ingredienciach ti chýba med teraz neviem či mám ubrať z cukru , alebo med je + ja si myslím že + podla chuti dakujem


  • jerica, 25. júla 2013 o 12:14
    @marijanka712 nemohla som skôr,som v práci, je to + na zjemnenie chuti, aj ja som ju včera robila , jem aj len tak samú , tak je to dobré :-)


  • eviana, 12. novembra 2013 o 17:43
    Jáááj... také vianočné bajgle s touto Tvojou fajnovou plnkou... to budú voňavé Vianoce :) Paráda, ukladám, naplním, prevoniam, ďakujem... ♥


  • jerica, 12. novembra 2013 o 22:44
    @eviana ,
    Evka, ďakujem za milé slovíčka, ja si určite v predstihu spravím plnky, mávam vždy pripravené v mrazničke, aby som sa s tým na poslednú chvíľu nemusela zamestnávať. Momentálne maródujem, pre mňa väčší trest už nemôže byť.


  • elixir, 5. decembra 2013 o 17:46
    Musím potvrdiť, výborná plnka... trošku som ju len upravila na vegan a oriešky som nechala v trošku väčších kúskoch... ale veeeeľmi, veľmi chutná :)





  • jerica, 5. decembra 2013 o 18:30
    @elixir ďakujem za odozvu , že si bola spokojná :-) Môže byť , aj s tou Tvojou úpravou výborné :-)
    bohatého Mikuláša a ešte krajšie Vianočné sviatky prajem :-)


  • elixir, 6. decembra 2013 o 23:58
    Aj Tebe krásne sviatky :) My sme dnes ku káve zase odzobkali zo závinu s Tvojou plnkou, takže si nám Mikuláša osladila :)


  • cupcup, 7. decembra 2013 o 20:41
    ako velmi tuha je tato plnka? vyzera fantasticky, len neviem, ci by mi drzala pokope aj suche pecivo
    (15O g hladkej múky, 1OO g cukru, 1OO g masla, 1OO g zomletých orechov, 1 žĺtok)

    co myslite?
    dakujem


  • jerica, 7. decembra 2013 o 21:10
    @cupcup ste na vareche nová/ý/ vitajte na stránke inšpirácií.
    odpoveď:
    Je tuhá ako na záviny, dá sa rozotierať , výborne sa dá stočiť závin, ale ako je tuhá, to presne neviem identifikovať.
    A suché pečivo , to je vlastne výhodou, vpije sa tekutina z orechovej plnky a pritom dobre drží, je to môj názor.
    Určite by som s múkou neriešila orechovú plnku, možno so žĺtkom, buď sa budete držať receptu, a keby sa vám zdala riedka a myslíte si , že by nedržala, skúsila by som len z polovičnej dávky a potom sa rozhodla si to zmeniť a zahustiť buď mletými piškótami, alebo s tým žĺtkom, (ináč so žĺtkom nemám skúsenosť) mne dobre drží na upečenom lineckom ceste. Med to istí.


  • cupcup, 8. decembra 2013 o 12:20
    dakujem za radu. to co som pisala vyssie, je cesto, nie plnka :) do plnky prave ma ist zltko, ale tomu sa chcem vyhnut, bojim sa, ze sa to pokazi.
    tak skusim tuto vasu. asi mate pravdu, ze tekutina sa vpije a bude to super :)


  • tatranka, 9. januára 2014 o 09:16
    Určite si na budúce pečenie orechového koláča,vyberiem túto tvoju plnku.Nejako som ju nezachytila. Paráda.Tá je voňavá,šťavnatá a chutná.


  • jerica, 9. januára 2014 o 09:28
    @cupcup :-) dúfam, že chutila :-)
    @tatranka Martuška, ďakujem, vážim si to :-) nedá sa vždy všetko prezrieť, stáva sa to aj mne, pozdravujem .


  • kukulienka71, 9. januára 2014 o 10:33
    @jerica ,na môj vkus až príliž prekombinované.Pridala si až 6 ochucovadiel k orechom(okrem cukru),čo podľa mňa nie podčiarkne,ale prebije vlastnú chuť orechov...Všetky ochucovadlá sú super,ale naraz by som dala max. 2-3,a vždy iné.Držím sa hesla: v jednoduchosti je krása :-) a dobrého veľa škodí:-)Nehnevaj sa na mňa,je to len môj názor.


  • jerica, 9. januára 2014 o 11:34
    @kukulienka , ďakujem, beriem a rešpektujem tvoj vkus a názor, na to nie dôvod sa hnevať :-) možno zmeníš názor keď vyskúšaš :-)


  • leomax, 9. januára 2014 o 12:14
    Už zhruba dva roky, odkedy som na vareche objavil tento recept, inú plnku nepoužívam. Týka sa to aj makovej, tiež od @jerica . Bezpochyby sú tie najlepšie, ktoré sa tu nachádzajú. Vôbec nie sú prekombinované, sú skutočne EXCELENTNÉ! @kukulienka , treba fakt len vyskúšať a verím tomu, že svoj názor zmeníš. @jerica , dodatočne Ti ďakujem za ozaj excelentný recept!


  • janger, 9. januára 2014 o 14:12
    @jerica , Jarmilka, mozem tiez len potvrdit, ze tato plnka je strasne dobra...Vsetky tie ochucovadla praveze pozdvihnu chut orechov...Robila som ju uz viackrat. Tiez davam do plniek vodu. Ako koreniny som davala volakedy mlety klincek, skoricu, ale s tym pernikovym korenim je to vyborny napad. Hoci je to uz starsi recept, zasluzi si odomna 5* a tak isto idem ohodnotit aj tvoju makovu, ta je tiez vyborna :-).


  • beatacsontosova, 27. júna 2014 o 09:20
    @jerica včera som vyskúšala tvoju orechovú do malinkých osích hniezd, je naozaj výborná, robila som síce s amarettom a bez hrozienok (hm, niekde nejako pošli bez môjho vedomia, drahý bol asi zase mlsný), výborne sa natierala, to korenie tomu dodalo šmrnc a plnka je naozaj orechová, pri mliečnej som mala pocit že orechy zanikli :-) takže si ju ukladám medzi obľúbené a 5*



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist