Varenie

Omáčky pre celiatikov

cuketa - fotkacuketa, 13. septembra 2012

Vy, ktorí máte skúsenosti s celiatickou kuchynou, mi iste poradíte, ako urobiť nejakú krémovú omáčku k mäsu. Akou múkou zahusťujete šťavy pri dusení mäsa a podobne. v´daka!

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
kamarátka zahusťuje hraškou, kupuje v zdravej výžive, majú základnú, pikantnú, vanilkovú variantu na sladko
marika9
Ja som síce diabetička, ale múku tiež nemusím, tak zahusťujem tak, že do šťavy z mäsa dám dusiť cuketu, prípadne inú zeleninu (paštrnák, mrkvu, zeler, karfiol apod.) a túto potom rozmixujem alebo len roztlačím. Ak sa teda sama nerozvarila.
Čítala som aj taký názor, že sa rozmixujú uvarené strukoviny. Neskúšala som zatiaľ, ale myslím, že môže byť.
slawi
Ja zahustujem mukou Mix B od Schäru alebo nastruhanym zemiakom alebo maizenou.
evanaaa
@cuketa , skús sa pozrieť do Diskusií dozadu, jedna tu na túto istú tému už bola a je v nej viacej rád, spomína sa aj škrob z DM (drogéria) a iné dobré rady.