Kuchyňa a vybavenie

Odšťavovač

janko38 - fotkajanko38, 11. februára 2015

Dobrý deň. Pred časom tu niekde písala varecháčka @iva63 o svojom odšťavovači. Bol to nejaký šnekový odšťavovač, ktorý je za rozumnú cenu a v pohode odšťavuje mrkvu aj cviklu.
Vie mi niekto pomôcť? Neviem to nikde nájsť. Ukázalo mi viacero diskusií, ale nedočítal som sa tam to, čo potrebujem.
Všetkým vám ďakujem.
Janko

@zareaguj


Diskusia k téme

veronka
nebol to odšťavovač tuti-fruti ? dostať ho v predajni Kinekus, ale kedže je to čínsky výrobok-kvalita nič moc. Mne sa pri odšavovaní ríbezlí rozpadol. Kedysi dávno niečo vyrábali aj asi česi ,ale teraz sa už nepredáva.
nelluska
my používame odšťavovač GUZANTTI, nemá šnek ,ale odšťavujem mrkvu , jablká ,cvikľu,citrusy, dokonca aj zemiaky keď potrebujem veľmi zemiakové cesto zo surových zemiakov,je pravda že treba dávať menšie kúsky ale ja som spokojná,je dobré si pozrieť aj výkon odšťavovača, a porovnať viac značiek a aj aká je momentálne ponuka a čo som pozerala ponuky dá sa vybrať
bubaya
Šnekové, alebo aj s dvomi šnekmi, sú oveľa drahšie, ako obyčajné odstredivé. Ale vytlačia z ovocia takmer všetko, vraj nerozrušia bunkovú stenu šťavy, takže šťava vydrží dlhšie, nestráca cenné látky. Pila som mrkvovú z takého stroja, bola hustejšia a tmavšia ako z obyčajného. Daj si do vyhľadávača šnekový odšťavovač, alebo nízkootáčkový.... a nájde ti od 170 do 1000 euro. AK si pravidelne robíš šťavy, máš vlastnú záhradu, tak sa oplatí zainvestovať, nekupuj ale lacný krám len z plastu, nič nevydrží.