Rôzne

Odporúčte jedlo krajiny,mesta,regiónu

marianne - fotkamarianne, 28. septembra 2013

Našla som článok v novinách,kde odporúčajú ľuďom,ktorí radi cestujú,aké jedlo by určite nemali vynechať v krajine-regióne,meste, ktoré navštívia. Samozrejme aj slovenského regiónu,mesta.Celkom dobrý nápad. Prikladám link,tak ak mate ďalsie tipy,pridajte.
 style.hnonline.sk/gastro-134/slovenske-halusky-odporuca-a...

@zareaguj


Diskusia k téme

vierkadoktorka
 kuchar.mojerecepty.sk/2013/02/zamagurske-pirohy/...

 www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/jedla-starych-mam-a-slovenske-sp...

 mojerecepty.sk/vihorlatsky-rezen.html...

 mojerecepty.sk/bratislavsky-tokan.html...

 vcielkaisr-mojerecepty.blogspot.sk/search?q=drak...

slovenska kuchyna zdaleka nie je iba o haluškách-máme mnoho chutných špecialit /dalšie rezne v haruli,revucke gulky,kapustnica na x sposobov,dolniacke faširky atd/
2010
Zaujmave ? napisat ze rezen je japonska specialita je asi to iste ako spagety je najlepsie slovenske jedlo. Co je pravda ze ich rezne su lepzie ako vacsina europskych.
pusta
pre bratislavu asi orechové a makové bratislavské rožky a záviny z toho istého cesta a nápne, nazývané ľudovo "bajgle".
pečú sa najmä na vianoce, na sviatky, ale kľudne aj inokedy, také sú dobré a známe.
marianne
@pusta vynikajuce bajgle,bratislavske rozky som jedla v Sturovskej cukrarnicke a flodni mi lepsie chutili v spominanej cukrarni ako v Budapesti v cukrarni...
pusta
@marianne , poznám veľmi dobre tú cukráreň, majú vynikajúce zákusky a pečené veci. flodni som u nich ešte nemala, ale zásadne verím židovskému receptu babičky Marietty a tá je z budapešti - judapešti :D :D :D
bol na tv- paprika v relácii s Ráchel u stolu pred 3 rr, mám ho podľa nej aj tu na vareche.
 varecha.pravda.sk/recepty/flodni-fluden-flodny-zidovska-t...

ale úplne ti verím, ak to bolo flodni z tejto cukrárne... :-)))
v ba ťažko vyberieš typický recept, lebo sa prelínajú židovské, madarské, rakúske, nemecké a slovenské recepty navzájom, prihliadnuc k histórii a kozmopolitnému zloženiu obyvateľstva. rovnako sa udomácnili recepty českej, poľskej a ruskej kuchyne.
irenaw
jednoznačne prešporské bajgle, moja srdcovka ;-) a párance z pukanca, skalický trdelník...
vierkadoktorka
Liptovská ruža- neverila som tej kombinácii bravčového mäsa a bryndze-ale v Gazdovskej pivnici KE,my zachutila-ale doma by som si netrúfla na toto jedlo,príprava skôr pre veľmi skúsene kuchárky.
marianne
@vierkadoktorka nepoznam,Liptovsku ruzu,brata mam dlhe roky na Liptove,preskusam ho,ci nepozna:-) ja zboznujem bryndzu,mne by to urcite chutilo
aroooo
@pusta , @maarianne , o ktorej cukrárni hovoríte, myslím tá čo je na námestí alebo o nejakej vo vedľajšej uličke? Chodievam do Štúrova, vyskúšala by som, dík
pusta
@arooo , ja som hovorila o cukrárni priamo na štúrovej ulici, nachádza sa smerom k Starému mostu asi v strede na ľavej strane ullice. asi medzi kníhkupectvom a Šafárikovým námestím. Pozor, ale v Bratislave, nie v Štúrove - vidím, že si zo Želiezoviec.
dúäfam, že som pomohla :-)))
marianne
@arooo tato je to:-) jedla som flodni v Ostrihome aj Budapesti,ale na tuto cukraren sa nechytaju...stoji 1 eurko.Stavnate,uuzasne...blizko brehu Dunaja,pri pamatniku Sobieskeho.


marianne
A celkovo ta cukraren je aj vybavenim velmi pekna,taka ako ma cukraren vyzerat a kavicku tiez vedia spravit...:-)
2010
@marainne si ma inspirovala japonskou klasikou, ich reznami tonkatsu
chrumkave, nemastne a stavnate.


marianne
:-) tak to ma tesi,lebo Teba inspirovat nie je sranda,to sa hocikomu nepodari..ci je to ich klasika netusim,ale taky nemastny a stavnaty moze byt aj pre mna raz za uhorsky rok...vyzera skvelo
aroooo
@marianne , tento týždeň má byť v Štúrove jarmok, možno sa tam objavím, tak si tú cukráreň pozriem
ancicka
U nás sú to Spišské džatky,Beľuše,Karpeľe,Bobaľky,kuľaša,atd.Je toho veľa.