Našla som článok v novinách,kde odporúčajú ľuďom,ktorí radi cestujú,aké jedlo by určite nemali vynechať v krajine-regióne,meste, ktoré navštívia. Samozrejme aj slovenského regiónu,mesta.Celkom dobrý nápad. Prikladám link,tak ak mate ďalsie tipy,pridajte.
style.hnonline.sk/gastro-134/slovenske-halusky-odporuca-a...
www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/jedla-starych-mam-a-slovenske-sp...
mojerecepty.sk/vihorlatsky-rezen.html...
mojerecepty.sk/bratislavsky-tokan.html...
vcielkaisr-mojerecepty.blogspot.sk/search?q=drak...
slovenska kuchyna zdaleka nie je iba o haluškách-máme mnoho chutných špecialit /dalšie rezne v haruli,revucke gulky,kapustnica na x sposobov,dolniacke faširky atd/
pečú sa najmä na vianoce, na sviatky, ale kľudne aj inokedy, také sú dobré a známe.
bol na tv- paprika v relácii s Ráchel u stolu pred 3 rr, mám ho podľa nej aj tu na vareche.
varecha.pravda.sk/recepty/flodni-fluden-flodny-zidovska-t...
ale úplne ti verím, ak to bolo flodni z tejto cukrárne... :-)))
v ba ťažko vyberieš typický recept, lebo sa prelínajú židovské, madarské, rakúske, nemecké a slovenské recepty navzájom, prihliadnuc k histórii a kozmopolitnému zloženiu obyvateľstva. rovnako sa udomácnili recepty českej, poľskej a ruskej kuchyne.
Liptovská ruža
(bravčové karé, bryndza, varené vajce, oravská slanina)- pravdepodobne postup obdobný,len namiesto syra davajú bryndzu.
dúäfam, že som pomohla :-)))
aj v ba je taká :-)))
chrumkave, nemastne a stavnate.