Sestra dnes chcela upiecť bábovku.Keď ale začala šľahať bielka
(samozrejme bez cukru),nedal sa jej z nich ušľahať sneh ani po 10-
15 minútach.Ešte sa mi také niečo doposiaľ nestalo.Myslíte,že to
mohlo byť tým že vajíčka boli čerstvé domáce?Poznáte niekto trik
ako ušľahať nevyšľahateľné bielka?
TRIK: je naliat VAriacu vodu nie len "Teplu" /na 6 bielok 2-3 lyice/ pocas sucasneho slahania; nedavat ziadne umeliny ani sol a uvidis ci sa podari.
Mna este nikdy tento trik neprekvapil naopak;
a veru ked nekupim vajicka z trhu - tu v obchodoch niekedy stoja chladene velmi dlho.
Cukor vzdy pridaj len vtedy, ked su uz bieka jemne nadslahane - tak nikdy sneh nepresahas a dosiahnes najlepsiu kvalitu.
s nevyslahatelnym bielkom som sa este nestretla (ak v nom nebolo zltko).
www.mckenziesfoods.com.au/product/91/McKenzies_Cream_of_Tartar...
"Vygooglujte " si obrázky. :)