Rôzne

Nevydarené kokosové pusinky

anina6 - fotkaanina6, 19. decembra 2012

chcela som vyskúšať kokosové pusinky a ono z toho vznikli placky.
robila som z 2 bielka, 100 g pr. cukru a 80 g kokos. žeby bola chyba
v tom, že som vajíčka vytiahla z chladničky?

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Bielky majú byť studené až ľadové. Robila si varený sneh? Inak ja dávam do snehu aj štipku soli a nad parou šľahám s kryštálovým cukrom až vidím po okrajoch misy že už tuhne.
No bóóóže: tak zlep 2 placky dokopy krémom alebo lekvárom, oblej čokoládou, odfoť a hoď do receptov na www.varecha.sk
otuska1
Napíšem ako to robím ja: Na 1 bielok 5 dg prášk. cukor a 5 dg kokos.
Bielky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Odstavím,zamiešam kokos. Obyčajne robím asi tak zo 4 až 5 bielkov. Po zamiešaní kokosu dám ešte za hrsť hrubej múky, zamiešam. Dám do vrecúška alebo do plničky, ktorou striekam na pečiaci papier úhľadné pusinky. Môžu sa robiť aj lyžičkou malé kopčeky. Sušia sa asi na 150 po 15 min. stiahnem na 100 st. Záleí na rúre. To si každá gazdinka už pozná. Pusinky sa nepečú ale len sušia. Obdobne ich robí aj s orechami. Sú fantastické. Dúfam, že sa Ti vydaria.
evanaaa
Pred pár dňami som čítala v Rady pri pečení ( alebo podobne), že bielky na sneh nemajú byť studené, treba ich po vytiahnutí z chôadničky nechať trochu odstáť - takže ako potom, čo je správne? Ináč, mne sa stalo, že ak som ich mala moc studené, nešli mi dobre vyšľahať, žeby preto?
@otuska , dobrý nápad, len miesto tej múky by som dala maizenu.
anina6
dievčatá veľmi pekne ďakujem za vaše rady a nápady. tak teda niečo z toho ešte stvorím, poprípade upečiem noch einmal. Prajem Vám všetkým krásne, spokojné a požehnané Vianoce.
daniela1
Moje kokosky : 2 celé vajcia, 20O g cukor kryštál - vyšľahám do peny, pridám 200 g kokos a pol sáčku prášku do pečiva. Cesto je riedšie, dávam lyžičko kôky na plech vyložený papierom. Pečiem pri 180 st. do ružova. Sú mäkkučké. Neskutočne jedlé.
lusinkab
...no ja suhlasim s @evanaaa robim s bielkami dost casto a stale ich necham postat kym nedostanu izbovu teplotu to je vacsinou pri menej preciznych receptoch .... pri makaronoch ich nehavam vonku dva dni :-)
mam tu jeden recept,nie su to sice snehove pusinky ale tiez su s kokosom,robila som ich uz vela krat a ak dodrzis recept nemas co na nich pokazit a chutovo su neskutocne dobre :-)  varecha.pravda.sk/recepty/coconut-macaroons/30277-recept....
salinka
@anina moja, to ma mrzi, ze sa ti to nepodarilo:-( A mala si tu masu dost hustu po vyslahani? Mne sa to vzdy nadvihne a vo vnutri je mierna vzduchova bublina.
anina6
ďakujem za vaše rady dievčence, a vyskúšam tie kokosky znovu a možno aj na Silvestra.