Ahojte Varecháči,
potrebujem sa poradiť. Tiež máte v poslednej dobe problém
oddeliť žĺtka od bielok? Neviem kde som nakúpila vajíčka, ale
žĺtka sú strašne riedne a mám problém správne ich "rozťuknúť".
Žĺtka nedržia a doslova sa vylievajú do bielok. A potom sa poriadny
sneh ušľahať veru nedá. Aj škrupina je veľmi krehká.
Kde nakupujete vy? Alebo od akého výrobcu brávate vajíčka?
Viem že najlepšie sú domáce, občas aj nejaké mám - tak od rodiny čo
podostávam, ale aj tak treba dokúpiť.
Pomôže keď ich budem skladovať v chladničke? Teraz ich mám v špajzi.
Ďakujem
ja tiež mám domáce, taže nemám problém, ale viem, že keď sú vajíčka staršie, stáva sa s nimi práve toto..
Skúška čerstvosti sa robí tak ako píše @janger.Je to dôležité pri varení vajec.