ahojte, chcela by som sa spytat skusenejsich :) uz 4x za sebou som piekla toru v okruhlej forme s priemerom25 cm, robila som ju zo 6 vajec , klasicke piskotove cesto , a vobec mi ta potvora nehcce narast , narastie asi tak do plky formy vobec nie vyssie, neviem co robim zle, ci davam malo muky (nevazim, ale davam ju po lyziciach), alebo malo kypr. prasku, davam leen polovicku, alôebo to kratko slaham, aj formu mam vymastenu az po okraj, tak preco nechce narast ? poradte mi, dakujem :)
@zareaguj
Formu vymažem len na zo spodua vysypem múkou.Boky nemastím ani nevysypávam.Pečiem vo vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 25 minút.Potom teplotu stiahnem na 150 stupňov a dopekám Ešte asi 25 minút.Drevenou špailou vyskúšam,či je torta prepečená.
Tortu nechám trochu schladiť,potom boky obrežem ostrým nožom popri plechu formy. / to som sa naučila od cukrárky,ktorá mi piekla svadbu/ Má to svoj význam.Odvtedy mi ani dlhých pekáčoch ani v okrúhlych cesto nesadne.
Recept získaný od vnuka majstra cukrára. Má odzkúšaný. Prajem šťastie a veriím, že sa podarí - držím všetky palce.
Mimochodom stršne dobrý je aj cesto šľahané nad parou,potom sa vyleje do tortovej formy a upečie.