cakala som, kto s tym po sviatkoch zacne prvy - ale akosi sa nechvalite :-)). Ved uz je vsetko zjedene, tak podme s pravdou von, co sa nam nevydarilo a ako sme to zamaskovali, pripadne dali psovi ci splachovacej nadobe :-)
Na sviatocne nepecene gulky ala rafaelo ci ferero - uz sa nepamatam, ktore som to isla robit - ale to cesto sa mi trosku nevydarilo, najprv sa mi smykla ruka s mandlovym extraktom a potom to cesto tak stvrdlo, ze bolo absolutne nekrajatelne. Ulozila som do chladnicky, vsak najdem volajake riesene /bolo tam vela kokosu, prask.cukru, tuku.../. A potom som chcela robit nepecene trubicky - trosku som tam nastruhala z tej nevydarenej zmesi - a cesto bolo vynikajuce, trubicky boli zjedene do 10 minut, tak hned dalsia davka, a to som uz postruhala cele cesto na velkom struhadle, dodala dalsie suroviny podla vlastnej fantazie - a nepecene trubicky zmizli zavratnou rychlostou. Takze viem, ze da sa pouzit vsetko, ak tam nie je nic pokazene :)
(akoze mame tu iste iny tuk ako byval suzeny doma, ale kedze 100% nemam sajnu, preco?!); cesto sa tak velmi drobi, ze ani osvedcene pridvanie po troske masla ci zltka ho nenapravilo a tak ho asi len tak vyvalkam a upeciem na plechu v celosti a budem odstipkavat, lebo surove celkom chuti.== Uz sa vam nieco podobne s medovym cestom stalo?
@Zdezda : mne sa tu casto stava, ze kupovane vajicka z obchodu su ozaj stare, lebo bielka sa takmer leju ako voda. Trik, ktory mi stale pracuje je, ze pridam na 5 bielok za 1 velku lyzicu VRIACEJ vody. Stoji ako regrut!
lenze bola zeleninova .