Varenie

Nápady na grilovanie a ideálny gril na uhlie

herculles - fotkaherculles, 16. júna 2022

Zdravím kuchári a kuchárky. Dlho som sa nehlásil, ale teraz potrebujem vašu kreativitu a inšpiráciu. Čo radi grilujete? Nejakú super zdravú či nezdravú bombu! Nemyslím teraz len mäso a rôzne marinády ani plnené šampiňóny, cuketu alebo oštiepok. Nejakú špecialitu.
A zároveň máte nejaký tip na kvalitný gril na uhlie? Ideálne s konštrukciou na kolieskach. Vďaka, "varecháči" :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Bezne grilujeme zeleninu ...co je prave na zahrade v ponuke.Na hrubsie platky cukiny,baklazany, papriky, rozpolene paradajky,uhorky,kaleraby,fazulky,zemiaky.V nadobke rozpustim maslo,pridam tam hojne cesnaku a tymto potieram zeleninu.Solim na zaver.Samozrejme obcas k tomu nejake maso ci syry,slaninu.Udeniny iba pre hosti.Ale grilujeme aj rozpolene jablka,hrusky a tie na zaver vyvalame v praskovom cukre,marshmallows pre deti, platky chleba a peciva.Oblubene su aj vajicka rozklepnute do vydlabanej paradajky a ugriluju sa spolu, na zaver dam bylinky alebo syr.Uz som grilovala na nizkej teplote a na peciacom papieri aj satocky z listkoveho a lineckeho cesta plnene ovocimalebo dzemom.Tu treba trochu skusenosti a zrucnosti aby to nezhorelo ale aby sa aj prepieklo.
mijaita
@babidka (18.6.2022 14:14)

Uzrala bych se!! Muzu jen v lete u vody, nebo na grilovaci panvicce. Uz jen jak to pises, aaaach, jen se olizuju :-)
herculles
@babidka (18.6.2022 14:14)

Jeeeej. Ďakujem. No maso ja grilujem vsetky mozne druhy, ale tym ovocim a aj tymi paradajkami s vajickom, to zrejme vyskúšam. A mozno aj to listkove cesto, skusit nejake tasticky plnene syrom. Dakujem za inspiraciu :)
herculles
@babidka (18.6.2022 14:14)

Ak sa smiem spýtať? Používate gril na uhlie alebo plynový? Ja mám taký len ten klasický "kotlík" na uhlie, ale mám pocit, že tam o regulácii teploty nemožno hovoriť. Bral by som aspoň niečo, kde viem výšku ohniska nastaviť alebo také niečo. Máte nejaké odporúčania?