Varenie

Nápady na grilovanie a aký gril na drevené uhlie

herculles - fotkaherculles, 16. júna 2022

Zdravím kuchári a kuchárky. Dlho som sa nehlásil, ale teraz potrebujem vašu kreativitu a inšpiráciu. Čo radi grilujete? Nejakú
super zdravú či nezdravú bombu! Nemyslím teraz len mäso a rôzne marinády ani plnené šampiňóny, cuketu alebo oštiepok.
Nejakú špecialitu.
A zároveň máte nejaký tip na kvalitný gril na uhlie? Ideálne s konštrukciou na kolieskach. Vďaka, "varecháči" :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Bezne grilujeme zeleninu ...co je prave na zahrade v ponuke.Na hrubsie platky cukiny,baklazany, papriky, rozpolene paradajky,uhorky,kaleraby,fazulky,zemiaky.V nadobke rozpustim maslo,pridam tam hojne cesnaku a tymto potieram zeleninu.Solim na zaver.Samozrejme obcas k tomu nejake maso ci syry,slaninu.Udeniny iba pre hosti.Ale grilujeme aj rozpolene jablka,hrusky a tie na zaver vyvalame v praskovom cukre,marshmallows pre deti, platky chleba a peciva.Oblubene su aj vajicka rozklepnute do vydlabanej paradajky a ugriluju sa spolu, na zaver dam bylinky alebo syr.Uz som grilovala na nizkej teplote a na peciacom papieri aj satocky z listkoveho a lineckeho cesta plnene ovocimalebo dzemom.Tu treba trochu skusenosti a zrucnosti aby to nezhorelo ale aby sa aj prepieklo.
mijaita
@babidka (18.6.2022 14:14)

Uzrala bych se!! Muzu jen v lete u vody, nebo na grilovaci panvicce. Uz jen jak to pises, aaaach, jen se olizuju :-)
herculles
@babidka (18.6.2022 14:14)

Jeeeej. Ďakujem. No maso ja grilujem vsetky mozne druhy, ale tym ovocim a aj tymi paradajkami s vajickom, to zrejme vyskúšam. A mozno aj to listkove cesto, skusit nejake tasticky plnene syrom. Dakujem za inspiraciu :)
herculles
Aktualizácia! Tak som si urobil nejaký ten prieskum. Natrafil som na gril Activa Angular Smart. Našiel som ho v porovnaní  www.testmagazin.sk/grily-na-drevene-uhlie...


Akože je to lacnejšia alternatíva, ale pre moje účely by to bolo asi viac ako dostačujúce. Potom ešte možno ten Fieldmann, čo je pod ním, ten je ešte lacnejší, ale tam aj spotrebitelia uvádzajú, že spracovanie je o poznanie horšie. Máte prosím nejaké odporúčania? Čisto gril na uhlie/brikety. Nech sa grilovacia sezóna môže začať, vďaka. :-)
používateľ nemá avatar
dm
dm
Hmm, mne sa viac páči ten G21 BBQ big. A nieje ani oveľa drahší. A brikety len kvalitné, napr. Weber
herculles
Ten má dokonca aj tú údiareň na boku, tiež som si to všimol. Ale neviem či to využijem. Je to už také väčšie. Ťažké rozhodovanie :-)
používateľ nemá avatar
dm
dm
Ale keď sa rozhodneš, máš možnosť využiť. Lepšie ako chcieť skúsiť, a nemať kde...
A fakt mi nepríde oveľa drahší. No je tvoj boj
herculles
@dm (30.6.2022 19:50) Určite to zvážim, pravda, že využitie si to možno nájde, ak budem nejak experimentovať :-) Rozhodnem sa a dám vedieť. Ty náhodou nemáš s takou údiarničkou skúsenosť?

používateľ nemá avatar
dm
dm
@herculles (4.7.2022 09:35)

Žiaľ nie, ale už chvíľu po takom niečom pozerám. Experimentoval som pridaním bukových hoblín do klasického ovalneho grilu, ale nebolo to celkom ono. Starý (gril) začína dosluhovat, tak tiež po niečom pozerám. No a nechce sa mi vysoliť raketu za Weber, alebo greenegg...
herculles
@dm (4.7.2022 19:58)

Súhlasím. Weber to predáva za strašné rakety. Nevravím, možno tie materiály sú na lepšej úrovni. Majú dobré meno na trhu, ale aj tak, pre tých pár grilovačiek cez leto. Asi pôjdem do toho Activy alebo ten G21. Tento týždeň to musím rozhodnúť. :-)