Rôzne

Nálev z uhoriek

alena45 - fotkaalena45, 5. apríla 2011

Vylievate nálev z uhoriek alebo iných sladkokyslých alebo kyslých zavarenín ? Kedysi som to robila aj ja, ale teraz ho zbieram v chladničke vo väčšej fľaši a používam do šalátovej polievky s hráškom, alebo ak mám chuť na zeleninový šalát, tak ho spravím bleskovo, napríklad nastrúham bielu kapustu, zalejem asi 1 dcl nálevu, pridám čierne mleté korenie, lyžičku olivového oleja a hotovo. Nemusím sa trápiť s ochucovaním. Máte aj Vy takéto tipy na použitie zvyškov ?

@zareaguj


Diskusia k téme

vierik
Veruže vylievam,jedine do majonézového šalátu trochu prilejem. Músim to zmeniť a nebudem vylievať ale skúsim podľa Teba.Díky za nápad...
julica
Zvyčajne máme fľašu uhoriek otvorenú dlhšie (sme len dvaja), tak ju síce špeciálne neuchovávam, ale rada používam do šalátov, napr. do toho jarného, čo som včera pridala - doň používam aj nálev z fazule alebo klasického zemiakového s majonézou - ten odľahčujem práve vodou z uhoriek a jogurtom. Nikdy nevylievame vodu, v ktorej sa varili halušky (zemiakové), zvyčajne z nej vznikne cesnačka alebo hociaká zeleninová polievka. O odkladaní vody z klobásky či dokonca párkov sa radšej nerozpíšem, lebo čo keď si to prečíta ten môj skladník... :)
hubata
Nejako sa to zje všetko spolu: aj uhorky, aj nálev. Nápad je to dobrý, ja som taká sporovlivá osôbka, len keby mi to v chladničke nezavadzalo.....
kuchticka
Ja tiez vatsinou vodu vylejem, iba obcas do toho majonezoveho salatu pouzijem, ale ten robim velmi malo. Najcastejsie robim salat bez majonezy zo sladkych zemiakov - vid moj lansky recept. Ale skusim dat i do neho, len neviem ako velmi zmeni chut toho salatu.
pacik
Kamarátkin manžel vodou z uhoriek zalieva čerstvo nastrúhaný chren.
Vyskúšala som to a je to dobré.
egreska
no a moja svokra s ním vyvára kanvicu :-)))))))))))
lucylee
ja to všetko vylievam, mám k tomu akýsi "odpor" to používať, ale komu to chutí, tak aspoň využije na viac krát
alena45
no vlastne to vzniklo tak, že ja veru čerstvý ocot v jedle nemusím, ale v náleve mi nevadí, tam je už prevarený a odstáty od výparov. Takže určite by som ho dala aj do zemiakovej omáčky, šošovicovej polievky a pod., no ale za chvíľu bude čerstvý šalát aj šóška (šťavel), a v takej polievke je vynikajúci.
hubata
ježišíííí .... to je dobrý nápad vyvárať s tým kanvicu....žeby som vyskúšala aj do práčky kydnúť????

Alenka 45, to je dobrý nápad ochutiť tým aj omáčky.
mariaklara
@alenka , to je dobrý nápad. A máš pravdu, ocot je silný, takto to bude jemnejšie. @egreska , škoda, že som to nevedela skôr, práve dnes som hrniec zbavovala vodného kameňa. Ale na budúce skúsim.
perla61
no tak ja s týmto problém nemám, lebo hneď ako sú uhorky na dne, tak vodu z nich jednoducho vypijem.Mňam......)
alenka0901
Ja to vylievam do záchoda. Kdesi som čítala, že sa tým čistí záchodová misa . Je to dobré proti vodnému kameňu a pod.
hubarka35
no čo sa nedozvieme,ja nevylievam-stačim to vypit-raz som si dala po baranich rohoch ale pol flaše div som ohen nechrlila z ust,ale ma smadilo potom jak tavu....
evanaaa
Ja tiež vylievam, len do toho majonéz. šalátu zvyknem dať, neviem, či by sa mi to neskalilo, kým by som ten nálev znovu použila. A ešte ak by som zliala viacej fliaš postupne.......
abdul
Vylievam, ak niečo zvýši v pohári. Do majonéz.šalátu dokyslujem citrónom.
chorvatka
Sladko-kysly nalev z uhoriek nevylievam, ale pouzivam na ochutenie salatov z bielej kapusty, cvikly, zemiakov, celeru a mrkvy alebo pri vareni fazule a sosovice, ba aj cicera, kde nim ciastocne nahradim vodu. Domaci nalev z cervenej papriky hned prevarim a zavarim (1-2 minuty) donho dalsiu papriku, ktora zostane chrumkava. Ved je ochuteny a cim viac prevaram, tym viac sa chute koncentruju. To iste robim s nalevom z calamady. Tak mam vzdy dajaky salat pripraveny a zavickovany (zampiony, baklazany, kapusta s celerom a mrkvou, paprika s cibulou a iné ). Vyskusajte