Varenie

Náhrada kyslej pochúťkovej smotany v Anglicku?

paalenkaa - bez fotkypaalenkaa, 15. februára 2014

Zdravím. Keďže bol včera Valentín rozhodla som sa pre
moju polovičku niečo rýchle a chutné spáchať.
Samozrejme prvá ma napadla piškótovo-smotanovo-
jahodová torta. Na Slovensku som ju robila už milión krát a
vždy vyšla. Lenže momentálne sme v Anglicku a tu to s
pečením a varením pre mňa nie je jednoduché nakoľko
nepoznám suroviny. Kúpila som v poľskom obchode
"smotanu do zupy" čiže smotanu do polievky. Mala 18%
tuku rovnako ako kysla pochutkova smotana na
Slovensku. Lenže dnes ma čakalo nemilé prekvapenie. Po
24 hodinách státia v chladničke mi smotana nestuhla tak
ako zvykne tá slovenská. Neviete mi prosím poradiť akú
kúpiť nabudúce? Double cream? Single cream alebo creme
fraiche? Ďakujem veľmi pekne.

@zareaguj


Diskusia k téme

wevewe
A co tak Sour Cream? Ved to v Anglicku bezne dostat v hociakom obchode. To je predsa to iste ako kysla smotana na Slovensku
amelie
Crème fraiche je fajn:-))) Nekupuj nízkokalorickú, radšej 30%-ú, pekne stuhne:-)))
astheart
Já si taky myslím, že Sour Cream je všude k dostání. Jinak pak ten Creme Fraiche, jenže ten má trošku jinou chuť, ale do dortu by se určitě hodil. :)
astheart
Double Cream je smetana ke šlehání, Single Cream se hodí jako obyčejná smetana na vaření. Sour Cream je kyselá smetana a Creme Fraiche taky, jenže hustší a jakoby jemnější. :)
pusta
@astheart , popísala si to veľmi presne, aj a to poznám a rozlišujem ako ty :-)
babidka
Double cream ma viac ako 40 % , je skor ako maslo .Aspon mne sa ju teda nepodarilo vyslahat na klasicku slahacku nikdy- vzdy vzniklo nieco ako krasne nasychane natierkove maslo :-) Do tej torty daj sour cream , mne chutou najviac pripomina nasu kyslu smotanu . Creame fraiche nema tu spravnu "kyslu" chut .
paalenkaa
Dakujem a este ma napadla jedna vec. Čo používate na zahustenie? Čiže niečo čo nahradí náš Gustin.
paalenkaa
a ešte ma napadlo, želatinove platy? Daju sa vobec zohnať pretože ja som ich v tescu nenašla :/