Ahojte varecháčky, varecháči. Idem sa Vám posťažovať, alebo pochváliť? "Môj muž sa dnes zamiloval". A predstavte si do koho?... do multifunkčného hrnca Tefal All in pot CY 505E30. Aký máte na tento zázrak názor? Oplatí sa? Investovať do toho? Nebude to ďalšia zbytočnosť, ktorá skončí v najnižšej poličke a bude zapadať prachom, tak ako skončili niektoré spotrebiče, s ktorými som sa do dnes neskamarátila. Za každý +,- názor ďakujem.
@zareaguj
Ďakujem za Tvoj názor, áno, funguje to na princípe tlakového hrnca. Tlakáč mám nový, kúpila som pred necelým rokom. Kvalitný. S digitálnym nastavením varenia. @altyn aj Tebe ďakujem, som rada že si vyjadril aj Ty svoj názor a že si spokojný, ale áno, máš pravdu, vnútorný hrniec má teflónový poťah. Upozornenie oceňujem. Takže nič sa kupovať nebude. Ešte raz Vám ďakuje, ušetrili ste mi € a priestor.
V tomto mojom je nielen tlakový hrniec, je tam aj pomalý a teplovzdušná rúra. Tú som zatiaľ použil len dvakrát. Možno v ňom pariť a tiež v ňom často varím vajcia na hniličku. Lebo ich mám veľmi rád a klasicky sa nikdy nepodarila. Áno, aj tu sa musí pri niektorých jedlách chvíľu miešať, no potom zavriem a už sa nestarám. Napríklad dám program restovanie, cibuľu a chvíľu miešať, pridám mäso pomiešame, nakrájanú zeleninu, trochu pomiešame a zalejeme vodou alebo vývarom. Vypnem restovanie. Pridám soľ, bylinky a koreniny. Zatvorím vekom a zvolím polievka a štart. A mám 15 minút čas pre seba. Keď program skončil tak pípne a udržiava v teple až do otvorenia. Často varím v noci. Dám to dokopy a zapnem pomalé varenie. 6 hodín varím a spím a ráno to mám stále teplé. Myslím že žiadne hrnce do ktorých vhodíš kus mäsa a nenakrájanú zeleninu a potom vytiahnem hotový obed neexistujú. Vždy musíš na začiatku pridať ruku k dielu.
Babka mala jednu,mala dietu varila bez tuku a ta veru prezila roky,bez zavady dodnes,pouzila len drevenu varechu,ja kupujem principom cim tazsia tym lepsie,lebo 1 sa na mna veru prevrhla a to je uz nebezpecne a bola to tefalka
Akoze rozumiem ,ze bez miesania, ale nechapem princip pomaleho varenia,ja mam ryzu za 1 min,maso za 20 min,polievka 30 min, jedla na plyne chutia inak,jednoducho inak, rada vajicko voda vari hodis a 1 minutu hotovo,a tie funkcie pekne ,ale ja napriklad mam robot ,ale mlyncek na maso je extra,odstavovac extra,osobitne su silnejsie,viem je ich viac ale kto ma miesto tak to ma tak
Hmm, možné to je, ale ja mám elektrinu. Aj doma sme mali. Takže ja tým hrncom šetrím aj tú. A odkedy postavili v okolí novostavby tak sa zdá že aj tá elektrika a voda sú omnoho slabšie. Takže preto som sa rozhodol pre kúpu tohto hrnca.
No, s tým nič robiť nemôžem, iba ak sa presťahovať. Lebo pochybujem že by kvôli mne urobili plynovú prípojku na 12.poschodie. Niekedy si človek nevyberá.
Tescoma ma velmi nekvalitne panvice, kupil som a hned pri prvych reznoch sa vybulili, vratil som ich, a tescoma panvice mi uz domov nesmu, no tefal mam uz roky a som spokojny
To mi je luto,asi mam nedostatocne info o plynofikacii nasej krajiny
Nemá ti čo byť ľúto, bývam v Bratislave, v Petržalke, v teraz najvýhodnejšej časti. Akurát že v tomto prípade je časť bytov s plynom a tá druhá, elektrickým vybavením. Ja som spokojný. Koniec koncov, darovanému koňovi.... Aj ja som už neraz varil na plyne a máš pravdu, je "rýchlejší", ale na chuti som rozdiel necítil. Akurát na spotrebe utierok alebo chňapiek (majú tendenciu rýchlo vzbĺknuť)... No a porovnávať plyn a prírodný oheň, no neviem, ale je tam podľa mňa dosť veľký rozdiel. :-))))
Ale ten @Altynov hrniec mi vrta v hlave, nozno ked sa Jezisko spyta...
ak nepotrebujes s rurou, je aj lacnejsi: www.mall.sk/multifunkcne-hrnce?b%5B%5D=salente,...
mne zas vrta v hlave tento: www.datart.sk/multifunkcny-tlakovy-hrniec-tesla-elite...
Tesla vypadá moc dobře. Mám elektrický tlakový hrnec už pár roků, Etu. Pravda, nádoba je potahnutá tefl. vrstvou. V době nákupu nerezový hrnec obecně výrobci elektrických tlakových hrnců nenabízeli. Velmi ho oceňuji hlavně v létě.
milá sovka, skúsim ti odpovedať aspoň na otázku o cibule. Cibulu aj v klasickom hrnci dlho a pomaly restujem na masti až potom pridám mäso. no a tak postupujem aj tu, takže sa rozvarí a zahustí omáčku. Džem som nevaril, ale ak by som ho robil, tak určite v pomalom bz som to urobil. Už som v ňom robil bravčovú a kačaciu masť. Neviem ako myslíš to s tými zemiakmi, ak priamo do mäsa, tak ja to robím tak, že po skončení dusenia vypustím paru, otvorím a pridám zemiaky. Zvolím program zelenina a pustím. No tiež sa dá tak, že dán zemiaky do takého kastrolika ktorý je súčasťou, dolu sa robí mäso dám tam taký vysoký stojan a ten kastrolik postavím na to. keď sú zemiaky mäkké tak ich vyberiem a mäso sa varí ďalej. Treba si naštudovať poriadne návod a mať ho nejakú dobu poruke. Ja som sa toho tiež zo začiatku trochu obával, no postupne som sa oťukal a teraz už to ide v pohode. A ešte jedna maličkosť ktorá mňa teší. Keď robím polievku, tak tam dám všetko naraz mäso, zeleninu, dokonca mrazený hrášok a zatiaľ sa my nikdy nič nerozvarilo. Vývar je o 15 minút na stole, číry ako zrkadlo. Len objem môže niekomu vadiť nie je to pre veľkú rodinu.
link na zn nallarini .
značka : www.chefshop.sk/ballarini/...
Tak ako @jerica , aj ja už varím len pre dvoch (teda, občas pre osemnástich, keď sa zídeme všetci, ale to je o iných hrncoch), práve preto ma toto láka, všetko v jednom hrnci bez straty času... A čo sa týka cibule, aj v bežnom hrnci ju treba vopred riadne podusiť, aj zo tri razy podlievam vriacou vodou, inak by sa nerozvarila. Takže tak ako som zvyknutá, to je fajn.