Varenie

Mrazenie torty z mascarpone

ivkaa - fotkaivkaa, 19. januára 2013

Milí varecháči,

chcela by som sa spýtať, či môžem zmraziť tortu, v ktorej je veľmi tuhá plnka pozostávajúca z mascarpone, šlahačkovej smotany, tvarohu a čokolády?
Viem, že samotné mascarpone ani šľahačku nemožno zmraziť, ale neviem či je možné zmraziť takto už výsledný produkt?
Má niekto skúsenosť?

Veľmi pekne vopred ďakujem a prajem pekný večer :)

@zareaguj


Diskusia k téme

mery8658
Skús dať ešte teraz jeden kúsok do mrazničky a zajtra ochutnaj!!! Daj vedieť ako to dopadlo aj mňa to zaujíma či sa to dá.
lusinkab
par rokov do zadu som robila v jednej talianskej restike a tam sme raz za mesiac robili tiramisu do zasoby.Robilo sa asi 4O velkych formiem a cele sa to suplo po dokonceni do mraznicky a vyberalo sa to podla potreby.Normalne sa vybralo den pred tym ako sme zatvarali restiku,dalo do chladnicky a na druhy den sa to podavalo zakaznikom a nikto sa nestazoval a ani na chuti to vobec neubralo.Neviem ako u nas ale v zahranici vacsina restik si objednavana zmrazene kremove torty alebo kolace a ver mi su od vymyslu sveta potom sa to len vytiahne z mrazaku,rozmrazi a podava :-)
babidka
Ja som uz tiez mrazila podobnu tortu a kedze som na nu zabudla , vybrala som ju z mraznicky az o 4 mesiace . Na chuti sa nic nezmenilo , piskota bola trosku podla mna vlhsia ako u uplne cerstvej , ale inak som bola spokojna .
ivkaa
Ostali mi len dva kúsky torty, tak som chcela mať istotu, že keď ich o týždeň, či dva vytiahnem, pochutíme si na nej, tak ako teraz :) Ale možno ich ešte dnes aj zjeme :D

Pre zaujímavosť: minule som mrazila tortu s polevou z čokolády a šlahačkovej smotany a po rozmrazení jej nebolo nič. Tak ako píše @babidka , iba korpus bol vlhkejší :)
julica
Podla mna uplne v pohode, napokon, dala by sa jest aj nerozmrazena ako zmrzlina. Na druhej strane, v restike by som zmrazene tiramisu nechcela dostat, tak ako ani ine mrazene kolace. A ze to robi vacsina restik? nastastie nie.
lusinkab
@julica osobne to tiramisu bolo vynikajuce a za 2 roky co som v tej restike robila nikto sa nikdy nestazoval a mali sme zakaznikov co stale chodili len na to tiramisu a kavu :-) a velmi by si sa cudovala kolko restik to tak robi a fakt zamrazene najdes uplne ale uplne vsetko,v mojej predoslej praci ( v UK) som robila objednavky pre restauracia a z ked som videla niektore katalogy od dodavatelov tak ma az zamrazilo.Vela ludi si mysli,ze vsetko je robene specialne pre nich a na objednavku ano niektore jedla alebo dezerty sa tak robia ale vacsina je bud predvarena,predmrazena a hotova za par minut.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
No zbohom,! @lusinkab , dobre že to píšete, aspon vieme aké čerstvé veci si dávame v reštike :-)))
Nechápem, prečo by sa malo tiramisu dávať do mrazničky, veď nie je náročné ani na prípravu a nie je problém ho za dva dni ani dojesť, či áno ? Ak potrebujem menej porcií urobím do pohárikov.
gubics
Mohol by mi niekto vysvetliť prečo sa vymazal môj komentár?
Chvíľu tu ešte bol, a potom zmyzol!
ivkaa
@gubics , nevidela som tu od vás žiadny komentár, ani mi neprišlo na e-mail upozornenie o pridaní komentára, iba ohľadne tohto jediného komentára od vás z 15:47 :)

Tak tortu som teda šupla do mrazničky, snáď jej nič nebude :)
Ďakujem za príspevky :)
julica
Nuz, lusinka, odvazim sa tvrdit, ze by som take mascarpone odmietla zaplatit, lebo podstata tohto zakuska je v cerstvom syre, cerstvych vajciach, naslahanych bielkach... Asi preto mam jednu cukraren, kam chodim, jednu kaviaren, kam chodim... Odmietam znizovat latku a platit za odflaknutu robotu, londyn-nelondyn, bratislava-nebratislava.
dorenika
@lusinkab no ja robim v talianskej restauracii v centre londyna a teda nic sa nemrazi ani len trapny vyvar vsetko sa robi v ten den maximalne na dalsi sa moze zjest a potom sa "ekologicky znici" to ze sa vam na to nikto nestazoval este nic neznamena hlavne na slovensku ludia zjedia co si zaplatia :/
lusinkab
@julica ved kazdy ma svoje oblubene miesta kde rad chodi a rad sa stravuje ja len hovorim z toho co som zazila a co som videla. @dorenika zalezi na tom v akej restike robis kedze nie kazda robi tak ako vasa.Nebudem teraz menovat ale v UK je jedna siet restik kde ludia za jedlo platia nekrestanske peniaze a je medzi anglicanmi velmi oblubena.Kamarat robi v jednej z nich hlavneho kuchara a vsetko jedlo im chodi z vyrobne presne na gram navazene,vakuovo balene a zalezi od toho o co ide tak je to aj zamrazene a to je jedna z tych kde za 3 course meal nechas cca 40 libier. Dalsia z mojich skusenosti co mam s tym,ze som objednavala jehlo pre restiku (nie tu taliansku) a mali sme nasich localnych dodavatelov od ktorych sme brali kazdy den cerstve maso,zeleninu,ovocie,chleba,mliecne produkty a ako ty hovoris vsetko sa pripravovalo v ten den a co sa nespotrebovalo tak to islo na staff food. Zrazu sa mi dostal jeden katalog do ruk zase od nemenovaneho dodavatela ako som tak v nom listovala vacsina pubov a aj niekolko akoze anglickych restik ponukala presne to iste jedlo co bolo v tom katalogu naporciovane a zamrazene. Takze co sa tyka hospitality bussines nie vsetko je take cerstve ako sa moze na prvy pohlad zdat.