Rôzne

Moka konvice - kafetiéra

vemag - bez fotkyvemag, 14. marca 2015

Uvažuji o koupi moka konvice nebo elektrického moka kávovaru. Nemáte někdo zkušenost třeba s kávovarem PALSON Supreme?

@zareaguj


Diskusia k téme

duliz
ja mám toto, len nie je na elektrinu ale na sporák  eshop.tescoma.sk/napoje/priprava-caju-a-kavy-kanvice/pal...
ň...to je jedno, už som varila aj na ohníku, len treba dávať pozor na to platové uško) kupujem kávu v Tchibo, dám si pomlieť na hrúbku 3 a som spokojná. Len som si mala kúpiť väčšiu. Mám na tri kávy a myslia sa tie malinké šáločky, takže keď varím pre viacerých je problém. Kľudne by som kúpila aj veľkosť 6 alebo 9.
A ešte ak môžem poradiť, pila som aj kávu z konvice French press a bola tiež OK a myslím že aj príprava je jednoduchšia. www.tchibo.sk/kanvica-na-pripravu-kavy-p400062776.htm...
bubaya
Ja som mala najprv Gaggia na elektrinu, ale dlho nevydržali, prepálilo sa ohrievanie vody a oprava by stála 70 euro. Tak som si kúpila klasický taliansky Bialetti na sporák. Tam je jediné riziko - že obhorí rúčka, ak sa varí na veľkom plyne. Káva bola z oboch rovnaká - výborná, iná ako z espresso stroja. Ten Palson vyzerá dobre, aj cena prijateľná. Ja osobne by som si ale už na elektrinu nekúpila, oba mi vydržali pri varení 2 káv denne vyše dva roky. Obyčajný nerezový Bialetti ma prežije. Treba ako vraví duliz dať pozor na veľkosť, 3 talianske kávy to sú 3 náprstky.
frezia68
@duliz :tiež mám taliansky prekvapkávač v žltej farbe a vytešujem sa z neho.Je tiež na 3 kávy,kúpim obyčajnú kávu Štandard,doma pomeliem a rozvoniava,aj chutí :-)))
vemag
Děkuji za rady a inspiraci . Krásný den .