O Varecha.sk

Môj postreh z diskusie pod receptami

welwet - fotkawelwet, 30. januára 2014

Varecha bol bezpochyby super nápad a je to veľmi užitočný pomocník. Na druhej strane ako sa hovorí že "papier znesie veľa", tak o internete to platí dvojnásobne a varechu z toho nevynímajúc.
Je tu veľmi veľa komentárov pod receptami tipu "je to úžasné, krásne to vyzerá ..."
Nebolo by možné pridať do diskusného formulára tlačítko alebo odfajkavacie okienko : Tento recept som vyskúšal ...
Ja viem že aj toto sa dá oklamať ... ale no však aspoň niečo.
Mňa, starého kozáka, nedobrý recept s chválospevmi v diskusii nedostane, stači mi pozrieť zloženie ingrediencii a letmo prebehnúť postup ... ale použije vychválený recept nejaká neskúsená gazdinka a bude sa diviť, čo za zázrak to navarila :)

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Stačilo by pridať možnosť jedlo ochutnať...A teraz vážne;pri uvádzaní receptu je dôležité,komu je určený.Je tu veľa receptov,podľa ktorých neskúsený nenavarí (neupečie) a skúsený to nepotrebuje.Autorka sa potrebuje predvádzať a zároveň dokazovať ostatným,že sú akoby nesvojprávni,dáva informácie,ktoré síce k životu nepotrebujú,ale musia ich čítať,ak chcú vedieť recept.Neduhom je nekonečná rada fotografií k receptu:opražená cibuľa,opražená cibuľa s cesnakom,opražená cibuľa s cesnakom a mletou červenou paprikou atď.Autorka zrejme nevlastní tlačiareň a nemá ani tušenia,koľko stojí náplň.Predpokladám,že neskúsený kuchár by si rád aj dobrý recept vytlačil,ale takto? Viem,že sa to dá aj bez foto,ale mladá suseda mi povedala:"Kto má na to čas?"Ďalším problémom je zdôrazňovanie domácich potravín samozrejme,kto má,dá si (aj tak sme mnohí pochopili,že je to len zbožné prianie,ale nevadí).Chválospevy sú v mnohých prípadoch len určitá forma falošného prejavu (keď som neochutnala,môžem slintať aj nad japonskými vymodelovanými jedlami).Rozmohlo sa tu farizejstvo a niekedy si pripadám ako v škôlke pre najmenšie deti:papaníčko,mäsíčko,komentíky,mňamky...
Takže mi z toho vychádza,že pri pridávaní receptu by sa nemala dať obísť kategória obtiažnosti receptu a mal by sa obmedziť úvod na pár slov,jedným slovom zjednodušiť recept a prípadné otázky by autor objasnil v diskusii pod receptom (na to by mala slúžiť).
staflik
@viera1 , pridala si veľmi rozumný názor, takých tu naozaj nie je veľa a krásne si pomenovala aj farizejstvo, celkom súhlasím s tebou.
welwet
vera1, hovoris mi z duse ... nie ze by sme sa tu teraz mali nejak "mojkat" len preto, ze mame rovnake nazory, ale tie chvalospevy v komentoch su casto matuce.
... jeden nahodny priklad ... je tu fotorecept na obycajne rohliky ... na fotkach tie rohliky vyzeraju krasne ako tie z hipermarketov, zlatiste, nafuknute, no proste super ... a potom citam recept ... bla bla bla, napokon rohliky potrieme rozslahanym vajickom a pecieme 10min pri 200°C ... samozrejme kopa chvalospevov, ake su tie rohliky krasne, ale mne sa to akosi nezdalo ... potriet vajickom a piect pri 200°C a mat krasne zlatisty povrch ... tak som bol neprijemny a v diskusii som na to poukazal (ale pred tym som si ich samozrejme presne podla receptu upiekol, aby som si vlastnu indiciu potvrdil ... a samozrejme povrch rohlikov bol skor ako lupacka a nie ako rohlik:) ... a hned mi bolo vytknute ze som jediny, komu sa tie rohliky nepacia ... ale preco by sa mi to malo pacit, ked odfotene rohliky urcite neboli tie rohliky z prilozeneho receptu ale skor kupene pre to fotenie v obchode ... k comu to je dobre? Ale skoro pod kazdym receptom tu je X pochvalnych uznani vacsinou len tak a nie na zaklade vlastnej skusenosti ... samozrejme cest tym, ktori sa vyjadruju az na zaklade vlastnej skusenosti.
katka78
Podľa receptov z varechy som pripravila naozaj veľa jedál. Ak som bola spokojná, zvykla som si v poslednej dobe vrátiť sa k receptu s poďakovaním, prípadne s doplnením užitočnej informácie z vlastnej skúsenosti z prípravy toho jedla. Verím, že taká spätná info jednak dobre padne autorovi a pre ostatných môže byť užitočná. Aj ja sama vítam, keď je pod receptom reakcia od niekoho, kto to jedlo skutočne pripravil. Obzvlášť si cením užitočné rady, resp. upozornenie ak sa niečo nevydarilo, môžem si dať na to viac pozor. Niekedy sa vyslovene nechám vyhecovať pozitívnou odozvou k receptu a tiež ho vyskúšam (napr. dávnejšie už takmer kultový chlieb bez miesenia od tetrisss).
Reálna sprostredkovaná skúsenosť je pre mňa podstatnejšia než koľko ľudí napíše, že si dá recept do KK, koľko má hviezdičiek, alebo koľkými superlatívmi ho autor počastuje. Ale zas viem si selektovať podstatné informácie, len ak je pridlhá “prázdna“ diskusia, ťažšie sa hľadajú.
A teraz moja dilema: Boli už aj zo tri recepty, kde som bola vyslovene nespokojná a hneď aj putovali von z mojej KK. Sama so sebou som viedla boj, či pod recept negatívnu reakciu dať, či nie. Tu sa totiž akákoľvek negatívna reakcia berie príliš osobne, možno aj preto, že v záplave bezpredmetných kritík úplne zanikajú tie konštruktívne, ktoré už potom všetci berú iba ako rýpanie. Keďže nemám záujem strácať čas nekonečnými slovnými súbojmi, radšej som tie moje nespokojné reakcie nenapísala a tak som nepomohla niekomu, kto bude podľa takéhoto nekvalitného receptu variť, či piecť a nevyhne sa fiasku :-(
@ welwet len krátko k tým rožkom, lebo viem o ktorých hovoríš, aj som čítala tvoju reakciu. Ja ich pečiem už pravidelne a potieram buď vajíčkom zriedeným s vodou, alebo iba vodou. Ak sa ti chuťou zdajú “lupačkové“, nahraď mlieko, alebo jeho časť vodou. Ale zas chápem, že presne na toto poukazuješ. Inak ten recept už vyskúšalo viac ľudí, aj fotky pridali. Na tú moju bolo doteraz takmer 7500 klikov.
Rožky potreté vajíčkom zriedeným s vodou:



Rožky potreté vodou:


smejkad
uplne suhlasim s @katka78 ,
necitim sa byt kucharsky velmajster, takze sa riadim najprv obrazkom-to je prvotny predvyber, no a potom citam komenty , uz mam vytipovanych ludi, ktorých kuchyna mi sedi a na ktorých nazory sa spolieham, aj ked skusam aj ine a podla komentov sa oplati orientovat, to je fakt :-)
ze je vela receptov vychválených bez odskusania-dovody nejdem rozoberat, to je pravda a kedze som sa na tom par krat popalila, riesim to tak, ze tieto recepty si nechavam v zalohe, kym ich niekto sikovnejsi neodskusa
rovnako je pravda, ze je len minimum komentov s kritikou, ktora nie je vyslovene utocna, ale ma snahu pomoct a poradit a reakcie na ne byvaju casto podobne agresivne
cloveku az rozum zastava nad tolkou zlobou
ked si pomyslim, ze moje dieta rastie do takého sveta, je mi do placu
smejkad
uplne suhlasim s @katka78 ,
necitim sa byt kucharsky velmajster, takze sa riadim najprv obrazkom-to je prvotny predvyber, no a potom citam komenty , uz mam vytipovanych ludi, ktorých kuchyna mi sedi a na ktorých nazory sa spolieham, aj ked skusam aj ine a podla komentov sa oplati orientovat, to je fakt :-)
ze je vela receptov vychválených bez odskusania-dovody nejdem rozoberat, to je pravda a kedze som sa na tom par krat popalila, riesim to tak, ze tieto recepty si nechavam v zalohe, kym ich niekto sikovnejsi neodskusa
rovnako je pravda, ze je len minimum komentov s kritikou, ktora nie je vyslovene utocna, ale ma snahu pomoct a poradit a reakcie na ne byvaju casto podobne agresivne
cloveku az rozum zastava nad tolkou zlobou
ked si pomyslim, ze moje dieta rastie do takého sveta, je mi do placu
zuzulienka03
ja si zvyknem pozriet aj komentáre pod receptom, či sa to oplatí, či je recept odskúšaný, či je dobrý pomer surovín (najmä pri zákuskoch)... ale prvých 20-30 komentárov je typu: "pekné foto", "páči sa mi to", "určite vyskúšam", "si šikovná/ý",... pre mňa zbytočné komentáre ... viac by ma zaujímali skúsenosti, či to niekto skúšal robiť a ako sa mu to podarilo, aby sme viacerí nerobili "kočku v mechu"...
methi
Niekedy byvaju velmi dobre rady v komentaroch. Napriklad od @sovky alebo @honestky. Tie sa oplati citat. Tiez sa vratim len k receptom, ktore skusim a chutia nam. Pochvalin, pridam fotku. Co nam nechuti, vymazem z kucharskej a viac sa k tomu nevraciam. Co nechuti mne, moze chutit inym. Kriticky komentar sice moze niekedy pomoct, ale niekedy moze aj odradit a pritom niekomu inemu by to mohlo chutit.
morenajea
Na 100% s tebou súhlasím @welwet. Komentáre k receptu typu: "si šikula" "ukladám do KK" "chutný receptík" "vyskúšam" sú pre mňa zbytočné. Myslím, že oveľa rozumnejšie je vkladať skutočné recenzie. Častokrát som našla v recepte komentár ako napr. "koláčik je už v rúre". Aký ale bol a ako chutil sa ale už od komentátora nedozvieme. Nebolo by lepšie napísať až po degustácii? Sama som tu na Vareche slovne zhodnotila každý vyskúšaný recept. Je to moja zásada a zvyk, pretože viem ako človeku pomôže keď si naroluje spodok stránky a vidí skutočné názory od ľudí, ktorí recept vyskúšali. Či už sa vyjadrujú pochvaľne alebo hanlivo. Kvalita a úspešnosť receptu by nemala byť hodnotená podľa peknej fotodokumentácie, počtom komentárov, uloženia do KK ale práve kladnými recenziami.
tomas
niektoré pochvaľné komentáre sú možno zbytočné pre čitateľov, ale nie sú zbytočné pre autora receptu a autora samotného komentáru.

autora receptu poteší, že sa niekomu recept páči, a je milé byť pochválený.
a autora komentáru poteší, že môže vyjadriť radosť z receptu.
morenajea
samozrejme @tomas ale je rozdiel keď 20 ľudí pochváli recept ktorý ani nevyskúšali a potom sa ozve jediný užívateľ ktorý podá skutočnú recenziu. Z 21 komentárov je iba jeden užitočný.
alex37
...k 15-im receptom, ktoré som vyskúšala som pridala aj foto, že naozaj, ostatné vyskúšané som buď nestihla pofotiť alebo neboli presne podľa rcp, len čiastočne, aj takto sa snažím autora rcp. pochváliť :-) a keď sa mi niečo páči, ale robiť to nebudem tak to pochválim tiež, ale určite nie v rade všetky rcp. siahodlhými komentármi ...
ailuj82
@tomas - a nedalo by sa dať like alebo palec hore alebo niečo také aj ku komentárom? Nech sa zbytočne tie chváli neopakujú...
janger
Ja zdielam nJazor, ktory pridal @tomas. Myslim si to iste....Inak, tazko vyhoviet kazdemu. Niekto o reakcie pri receptoch stoji (myslim, ze takych je vacsina). Inemu na tom nezalezi... Ak pridam nejaky recept, zaberie mi to dost casu, snazim sa s fotkami, tak potom ma len potesi, ak ma moj recept aj nejaku odozvu...Ved tie recepty tu piseme vlastne pre druhych, chceme sa podelit, chceme ich podarovat. Co je na tom zle, ak ostatni varechaci tym, ze zareaguju, vlastne tvorcovi receptu podakuju. Ja si to vzdy vazim. Ak by nikto nenapisal nic, ziadna odozva by nebola, tak by som si myslela, ludia zrejme o take recepty, ako pridavam ja, nestoja. Motivacia by bola uz mensia... A tak isto aj ja rada napisem inym autorom reakciu, pochvalu (ak mi to cas dovoli...). Ja na tych 'frazach' pod receptami nic zle nevidim a mne nevadia. Ak mi nieco vadi, tak to preskocim, idem dalej. Ak nieco vyskusam, tak isto sa snazim autorovi napisat, pripadne poslat fotku. A myslim, ze kazdy je schopny z komentarov posudit, vycitat, ze ci je to len pochvala za snahu, ci za peknu fotku, ci za pekny pribeh, ktory sa v recepte skryva. Alebo ci uz je recept niekym vyskusany a chvali (alebo da pripomienky) z toho dovodu. Ale aj to je dost osobne, lebo co chuti mne, mozno nechuti inemu, dalsiemu zase ano...Takze taky je moj nazor na tuto temu.
salinka
Zdieľam názor s @tomas a @janger. Stalo sa mi, že som s veľkou pompu pustila do éteru recept a nebola žiadna odozva. Žiaden komentár, ani len kritika, úplne bez záujmu, skrátka totálny prepadák:-( A keď to človek s dobrým úmyslom navarí, nafotí, popíše a odovzdá ďalej, tak čaká nejakú reakciu. No tak som teda s veľkou hanbou recept ukryla:-) Myslím, že sa tu schádzame preto, aby sme mali potešenie z dobrého jedla a dobrej pohody. Takže "horké sliny" nie sú potrebné, ale konštruktívna kritika je vítaná a pochvala v akejkoľvek forme poteší:-)
ubka
@tomas do určitej miery súhlasím s Vašim názorom, že komentár poteší, žiaľ, ak je niekto nový, alebo menej obľúbený, môže dať akýkoľvek recept a veru pochvala sa nevalí:-(( opačne, ak je niekto v "komunite spriatelených" aj pod trápnym receptom sú ovácie-príkladom je súťaž v bodovaní chlebíčkov, však to bol čistý trapas, aké chlebíčky vyhrali ..a skutočne prepracované a esteticky pútavé nemali "priateľské body" tak sa jednoducho odsunuli do úzadia. Viem, chápem, prvý môže byť iba jeden, ale isto chápete ako to myslím.
Tiež by som sa priklonila k tomu, keby sa pod receptom objavili komentáre súvisiace s prípravou alebo skúsenosťou s uverejneným receptom,uviedli sa konkrétne skúsenosti v praxi. Predsa logika nepustí, aj ked si niekto naukladá recepty do kuchárskej knihy nemôže ich všetky uložené vyskúšať:-))
.. je to môj názor, s ktorým sa nemusia ostatní stotožniť.
Prajem príjemný zvyšok večera:-))
pusta
@janger - milá janka, hovoríš mi z duše, do bodky zdieľam tvoj názor a súhlasím s @tomas. však nie každý je skúsený kuchár a zbehlá gazdinka, preto si myslím, že nie je na škodu, ak je recept podrobný, zrozumiteľne napísaný, doplnený fotografiami postupu krok za krokom, tiež fotografiami surovín a informáciami o nich, aj cibuľu treba vedieť osmažiť, opiecť, opražiť, skaramelizoavať, podliať vodou, vydusiť na tuk, aj obyčajná zásmažka a zátrepka sú dôležité, najmä pre začínajúcich, nezaškodí ani skúseným, môžu ho pri čítaní spokojne preskočiť. však to je kopec mravenčej práce, času a námahy, aby bol recept jasný každému. preto si myslím, že každému autorovi dobre padne za toto všetko pochvala a urážlivé komentáre nie sú na mieste, konštruktívne áno. aj ja vždy čítam aj komentáre pod inými receptami a často sú veľmi užitočné, viem si vybrať. dehonestovať osobu autora a degradovať akýkoľvek recept je veľmi úbohé, často sú práve od tých, ktorí si nikdy žiadnu námahu ešte na vareche s vlastnými receptami nikdy nedali, ale sú tí najmúdrejší zo všetkých, síce nie všetci.
ak sa mi recept nepáči, nesedí mi, nevyjadrujem sa a obídem ho.
viem, na recept ktorého autora sa môžem vždy spoľahnúť, ak ho odskúšam, pridám aj foto a skúsenosť.
napokon učíme sa celý život na svojich chybách, ale aj jeden od druhého, varecha je aj o tomto.
nezabudla som, ako dobre mi padlo, ak som našla za mlada v recepte všetko, čo som potrebovala a oceňujem to i dnes.
evanaaa
Nie som zvyknutá všetko chváliť, ale pochválim, aj keď som nevyskúšala, ale mám nejakú tú fantáziu, predstavivosť, aby som si mohla, už aj podľa surovín približne predstaviť tú chuť. Ale veľa receptov, aj keď sa mi páčia, prejdem bez komentárov, jednoducho, nechce sa mi písať, alebo je tam toľko pochvaľných, že už radšej nič nepridám, načo, autorka už vie, že sa recept páči aj bez môjho komentu. A je aj veľa, ktoré by som nespravila a ozaj sa mi nepozdávajú, lenže to už nepíšem, nechcem vyvolať zlé pocity u niekoho, kto sa snažil v dobrom úmysle recept sem pridať. A myslím si, že to tak robia viacerí, že nenapíšu záporný komentár, preto sa zdá, že sa všetko len vychvaľuje. Možno si to myslím, ak niektorá známa varecháčka dá recept, ktorý by som nevarila a je veľa kladných a pochvaľných slov, že jej chcú polichotiť - alebo, žeby sa nepáčilo len mne a ostatným ano ? Preto radšej nekomentujem, akože sa to aj mne páči, lebo by to nebola pravda. Ale je aj jasné, že nie všetko sa musí všetkým páčiť, tak ako aj nepáčiť. Čo sa mi nepáči je, že ak už spomínané varecháčky sem dajú recept, je tu siahodlhý rad komentárov aj na hocijakú maličkosť, ale ak ho dá nejaká nová, neznáma, tak nemá buď žiaden komentár alebo nanajvýš 1-2, čo jej na sebavedomí a chuti pridávať sem ďalšie recepty, moc nepridá. Takže asi tak to ja vidím a cítim. Nie všetko, čo sa ligoce, je drahý šperk.
caterina
@pusta...ciastocne s vami suhlasim, tiez mam radsej podrobny postup u receptu, ktory som nikdy predtym nepripravovala. Ale uznajte sama, ze pridat fotku najprv cesnaku neolupaneho, potom olupaneho, potom nakrajaneho na platky je uplne zbytocne. A potom to odpisovanie osobitne na kazdy jeden komentar 15 vetami. Mna osobne to odradza, to ja vtedy zatvaram varechu a idem radsej citat nieco ine...Inak, co sa samotneho komentovania receptov tyka, tiez sa snazim pridat vzdy po vyskusani odozvu...
methi
Buzeracie je na svete dost si myslim. Par ludi ju tu aplikuje vo svojich komentaroch "vsade som bol, vsetko viem". Kto chce chvalit, nech chvali. Myslim, ze kazdy ma dost svojho rozumu a vie sa rozhodnut, ci to bude citat. Ci? Ja robim ako ja uznam za vhodne a ci tu ma niekto viac kamaratov a pochval mi moze byt uplne jedno (ako nakoniec asi kazdemu). Chodim hladat recepty a inspiraciu. Trocha optimizmu ludia, aj ked slnko teraz asi nesvieti ;)
tatranocka
Nebudem komentovať názor niekoho,kto zo zásady zvanej ješitnosť nečíta,nekomentuje atď. recepty varecháčok,ktoré ju predčia v receptoch a najmä v prezentácii a pri konfrontácii sa dožaduje,aby zhodnotili recept,pričom to sama nerobí...Však vynikajúce recepty jej neobľúbených tiež za to nemôžu,že autorka si dovolila napísať v minulosti kritiku a tým upadla do nemilosti.
Určite nie je problém recept pochváliť,ale ak už niekomu nestačí slovko "ďakujem",bude mať iný problém,ktorý tu nevyrieši.Páčia sa mi tí,ktorí na desať reakcií napíšu"všetkým vám ďakujem" a nepotrebujú každému extra vypisovať svoje pamäte do 55. kolena svojho rodokmeňa.A čo sa týka toho lepkavého slovníka z MŠ,moja mamka s nami nikdy takto nehovorila a je nás tu asi viac,ktorým to vadí.Ja som zamestnaná a určite aj mnoho iných,nemáme čas robiť si "výcuc" z receptu a tak si nájdem iný,prehľadnejší a stručnejší (bez histórie pôvodu a nárokov na tzv. domáce suroviny.Pre mňa je doba rýchla,musím zvážiť,čomu čas venujem.
pusta
@caterina , čakala som, že sa teraz na mňa zosype spŕška kritiky a to hlavne preto, že som sem vôbec pridala svoj koment a určite pribudnú dalšie prejavy nesúhlasu so mnou..
viem, že nemusí so mnou každý súhlasiť, tak ťa poprosím pekne, ber to len ako môj čiste názor, ktorý som vyjadrila len sama za seba ako napísal svoj názor každý iný a rešpektuj to iba ako môj názor.
tiež nekritizujem tvoj názor rešpektujem, že je to tvoj názor :-)
to je celé, nič viac :-)
dakujem ti.
alena45
na Varechu som chodila niekoľkokrát za deň, no teraz ledva raz. Stala sa z nej otravná a nudná stránka. Ledva nájdem jeden recept do týždňa, ktorý sa oplatí uložiť, komentáre sú presladené, aj napriek tomu, že kvalita receptov veľmi klesla. Je to fakt škoda. Niektorí varecháči apelovali na redakciu, aby s tým niečo urobila, nepúšťala nekvalitné recepty, dbala na kultúru komentárov, dala pozor na názvoslovie, uverejnenie rovnakých receptov a pod. Keď pustí redakcia recepty s názvami Moja mňamka, zatváram stránku. A keď vidím dvadsiatypiaty jablkový koláč, zatváram stránku, stopäťdesiaty prvý rohlík - zatváram stránku.
Je to škoda, fakt škoda.
radox1
beriem si inspiracie a aj sa ozvem v diskusii ked vidim ze su tu popisane zle metodicke postupy tak sa ozvem a poradim-niekto podakuje iny sa urazi,ale to je jeho problem-hlavne ze to pomoze inym.na to mi niekto odpise vetu ktoru vyslovene neznasam-najpr vyskusaj potom ohodnot.nie,dakujem nebudem nicit suroviny len preto,aby som potom napisal-ano,vyskusal som a stalo to za.....,mne staci si precitat suroviny a postup a uz viem dopredu ci to stoji za to.
evusik
keď si vyberám recept z kuchárskej knihy vyberám podľa surovín, popisu, obtiažnosti, obrázku... uvarím, niekedy sa podarí niekedy nie... na Vareche je to to isté, môžem len odhadovať či sa mi recept bude páčiť alebo nie a či sa mi aj podarí to už je iná vec... preto nevidím nič zlé ak napíšem pod recept, že sa mi páči aj keď som ho ešte nevyskúšala... jednoduchým "recept sa mi páči" dávam najavo, že som recept čítala a že ho považujem za dobrý... viete aké je to smutné keď tu natrafím na ozaj krásny recept a pod ním dva komentáre??? a pod nejakým čo ani nestojí za prečítanie ich je dvadsať???
...keď nejaký recept ozaj vyskúšam vždy napíšem ako som bola spokojná, ako sa mi darilo, ak mám pridám foto a som šťastná keď aj pod môj recept niekto napíše, že vyskúšal a ešte aj pridá foto, ale veď to poznáte :)
čo sa týka úrovne receptov niektorým prispievateľom chýba sebereflexia, takých jednoducho obchádzam aj keď niekedy je to ťažké...
kimlo
Ja ked si otvorim recept a paci sa mi tak ho pochvalim, ked ho pouzijem tak pridam aj foto. Ked sa mi nepaci tak to napisem tiez, ved na to su komentare. A komentare su uzitocna vec lebo sa z nich dozvieme nejake dobre rady alebo postrehy najmä od tych, co uz ten recept vyskusali, napr. dnes som cital komentar od varechacky ktora vyskusala pecenovu pastetu, ktorej recept mam uz dlho ulozeny v KK. Tym ze napisala ze lepsiu este nejedla, ma nastartovala k tomu ze ten recept musim vyskusat...pre toto su pre mna komentare uzitocne a je mi jedno pod akym receptom su...
babidka
Komentare mozu byt rozne - vzdy zalezi na tom , AKO sa k nim stavia autor receptu :-) Samozrejme , ze ak som stravila nejaky cas varenim , fotografovanim , upravou fotiek a vkladanim receptu - potesia ma pochvalne komentare . Ak vidim v zaujimavom recepte veci ktore mne osobne vadia a bez ktorych sa to jedlo da uvarit ovela lepsie - skusim svoju verziu .Niekedy to autorovi napisem a niekedy ...ani nie . Nie kazdy je otvoreny dobre mienenej kritike . Ak mam pocit , ze moje nazory pomozu buducemu "uzivatelovi" receptu , tak pridam svoj kometar .Niekedy vsak vidim , ze autor je taky presvedceny o svojej jedinecnosti a dokonalosti - ze iba mavnem rukou a pomyslim si svoje .Ved nemusim vsetko co som precitala komentovat - na Vareche hladam hlavne dobre recepty a inspiraciu .Ale tiez "spriaznene duse " a zabavu :-)
Vzdy ma vsak vedia rozculit ludia , ktori "co slovko - to jedovata slinka" . Uz tu takych bolo niekolko co jedovatym slovom si do mnohych rypli ... a len co nejakym zasahom "zhora" zmiznu - objavia sa pod inym nickom a pluju okolo seba dalej ...ti mi vadia v komentaroch najviac .
kukulienka71
Navrhujem inováciu.Keďže je to tu ako-tak podelené na tábory,myslím si (aj keď dokázať sa to nedá),že anonymné hviezdičkovanie skresľuje celkovú hodnotu receptu.Som presvedčená o tom,že niektorí Varecháči vyjadrujú svoje (ne)sympatie nielen receptu,ale aj autorovi...Takže je vlastne na nič:-)Prosím Varecháčov,aby svoje hodnotenie receptu(nie autora!!) písali do svojho komentára arabskou číslicou 1-5,kde 1 je výborný,2-chválitebný,3-dobrý,4-dostatočný,5-nedostatočný.Ako v škole.Samozrejme s krátkym a podľa možnosti objektívnym vysvetlením.Očakávam to hlavne od VIP Varecháčov,ktorých názory tu zohrávajú prím a veľmi ovplyvňujú verejnú mienku.Ak sme/ste takí odborníci,odhaľme svoju skutočnú tvár a neskrývajme/neskrývajte sa za anonymitu hviezdičiek.Úprimne a čestne.Fair play!Siahodlhé komentáre od veci samozrejme unavujú,opakovanie už napísaných viet tiežMáme tu už svojich obľúbených,ktorých názor vyjadrený jedinou číslicou nám veľa pomôže,posunie nás dopredu a zaberie len sekundičku-dve.Názor vyjadrený číslom a krátkym odôvodnením nebude treba spochybniť,myslím(optimisticky),že sa vyhneme nekonečným hádkam dookola o ničom:-)A redakcia by komenty odbočujúce iným smerom ako gastro mala nekompromisne mazať.Sú tu na iné témy TS.
julica
A nešibe vám už z toho súťaženia, s prepáčením. Čo sme na pretekoch?
babidka
@julica , mas pravdu :-) Ja Varechu beriem taku aka je - je to stranka o vareni , o jedle a mali by sa tu stretavat ludia ktorych zaujima predovsetkym tato tema . Preto ani nikdy "nehviezdickujem" ani nie som za akekolvek hodnotenia typu "1 az 5" , ci "zdvihnuty palcek hore alebo dole" .Ved je to smiesne ! Ludkovia , je nas tu prihlasenych 50 000 a receptov je mozno okolo 35 000/neviem , nezistovala som/ - to je dost velky priestor na to , aby si kazdy nasiel svoje miestecko pod tymto slnieckom :-) To naozaj potrebujeme vediet poradie "dobry-lepsi-najlepsi" alebo "oblubeny -neoblubeny" ??
Nuz , myslim ze @welwet s takymto posunom diskusie tiez nepocital....:-)
marianne
Rozumiem tomu,ze sto ludi, sto nazorov.Aj tomu,ze mame potrebu si povedat od pluc co si myslime,sama som taka...ale nerozumiem uz tomu,ked to zachadza do osobnych invektiv.Alebo ,ked nemozeme nieco preglgnut a ideme po krku...to nema s vyjadrovanim o recepte a komentovanim o kvalite jedla nic spolocne...a to sa tu stava v poslednej dobe pravidlom. Ludia nevedia odosobnit,zobrat veci s nadhladom,povedat si svoje co maju na srdci a ukoncit,ked to nikde nevedie.To bude aj 500 komentarov sa hadania o hovne .....kto z koho.Mimo mojho chapania.Kazdy je,taky aky je a kto si mysli,ze sme tu od toho ,aby sme niekoho prerabali,nech ide do kina.Myslim,ze @methi to vystihla najlepsie,aspon mne jej nazor sedi.
radost
toto TU sú strašné malichernosti...
v reáli riešim rakovinu..starobu..bezmocnosť..bolesti..
prídem sem pre radosť..a tu...:-(
želám si pokoj..radosť..nadhľad...ked to už nejde - prosím ignorovať..
ale..vlastne je nám dobre-ked z takýchto "somarín" robíme problém..
želám dobrý deň..
:-)
elixir
:) tiež som prekvapená, čo všetko nám ľuďom dokáže vadiť...ešte, že nie sme vládcami polnočného kráľovstva...bolo by zaujímavé vidieť, čo by kto zakázal ;)




dobryhrncekvar
recepty treba posudzovať podľa surovín, to každému dá obraz čo môže očakávať...obrázok je pre estetickú inšpiráciu a diskusie pokiaľ sú vecné a pridajú rady na vylepšenie beriem....poviem príklad: bol tu niekde recept na zaváranú surovú strúhanú cuketu, neviem už ani od koho, len zaliať vodou,soľ, lyžička octu na 7dl flašu, sterilizovať. V lete som mala kvantum cukiet, tak som skúsila niekoľko fliaš, že bude dobré s baklažánom a paradajkami v zime. Z vlastnej skúsenosti som vedela, že tekvica sa rada kazí, tak som sterilizovala cuketu 2x po 24 hodinách....len pre skúšku som jednu nechala bez druhej sterilizácii, div sa svete, po 2 týždňoch vydulo víčko....čo z toho plynie? dôveruj ale využi svoje skúsenosti. Varecha je o inšpirácii.
zuzkabluzka
ja si myslim, ze niekedy aj komentare od veci trocha spestria varechu, je to tu taka "virtualna ulica", kde sa ludia stretnu a poklebetia, pochvalia, pokarhaju, potom idu dalej,za svojimi problemami...ani mna osobne by nebavilo len cisticou hodnotit recept, nie sme na profi stranke sefkucharov, mne sa prave ta roznorodost nazorov na vareche paci. Myslim, ze su ludia, co su doma cele dni sami, preco by sa nemohli vyrozpravat prave o takej vdacnej teme, akou varenie urcite je :)
ela77
@welwet to myslel dobre svoj postreh a aj @viera1 ,caterina, @Alena45 ,@ubka a viacerí sa vyjadrili k podobnému problému, že netreba foto napr. miska s cukrom, miska s múkou, miska s vajíčkami a pod.každé na inej foto. Stačí ak sú napr. Suroviny prípadne spoločne na stole odfotené, možno tam bude niečo čo nepoznáme a podľa fotky s ingredienciami ho budeme hľadať v obchode. Mne skôr vadí množstvo rovnakých receptov, niežeby mi vadilo, že ho tam mám aj ja hoci som prvá, stačilo by komentáre k nemu, ale objavia sa s malou obmenou aj 6 x a tam sa potom stráca práve to vylepšenie a doporučenie pre ten prvý základný v ktorom by si vymenili kuchtičky skúsenosti. Píšem samozrejme o úplne rovnakých receptoch, len niekto ho robil v hrnci, niekto na plechu, niekto možno pridal o lyžičku viac cukru. No budiž. Ak si chvália isté skupiny (lebo sa tu vytvorili ako to spomenuli aj iní v komentároch k tomuto) no nech, ale pri tom množstve chválospevov sa potom akosi stratí dotaz, alebo kritika, alebo vylepšenie niekoho k receptu a nakoniec nie je naň ani odpoveď. Každý, kto sme zadali recept, tak sme boli samozrejme zvedaví na odozvu, alebo kritiku, alebo rady k nemu a preto nepochopím ak tu niekto dá recept a ďalej sa naň ani nepozrie. Nedávno som dala otázku (vlastne k receptu nebol žiaden komentár a asi nie je ani doteraz) zadávateľke, či sa náhodou nepomýlila v teplote pečenia, lebo ešte som nevidela recept kde by sa koláč, alebo piškota piekla na 250 stupňoch a dodnes tam nie je odpoveď. Recept som chcela vyskúšať.
ela77
ešte musím dodať, možno som nepostrehla tú možnosť, možno tu je, ale niekedy sa človek pomýli a chcel by svoj text opraviť, alebo hneď ako klikne na-pridaj- si to rozmyslí a prípadne by ho chcel vymazať, alebo niečo pripísať, ako napr. teraz ja. Neviem či to bude admin. čítať, ale nedalo by sa aby sa hneď pri pridaní dala táto oprava urobiť iba vstúpením späť do komentára, kde by bola možnosť napr: opraviť, alebo zrušiť-samozrejme tým kto komentár napísal.
pacik
Kto chodí na varechu viac rokov, určite už zistil, že varecha spred cca štyroch rokov je dávno fuč. Keď tu občas nakuknem a to som prv nakukovala niekoľkokrát za deň, nestačím sa čudovať. Už ma ani nenapadne pridávať recepty, iba pochválim, keď mi niečo po vyskúšaní chuti. Škoda, bolo to predtým fajn. A je mi smutno aj za niektorými varecháčkami, ktoré už tiež o sebe nedávajú vedieť.
kakao
Na 100% súhlasím s názormi, kt. vyjadrili @welwet , @viera1 , @alena45 či @ubka , veľmi rozumne a pekne vystihli situáciu, kt. vládne v tunajších komentároch.
hubata
Je pravda že akonáhle vidím niečo od skúsených prispievateľov do varechy, tak to klikám ako prvé, pretože oprávnene si myslím že klikám na kvalitu, neokukanosť a aj spoľahlivosť receptu. To k tým komentárom ktoré kritizujú že dostávajú pochvaly niektoré varecháčky za meno. Ale je to za dobré meno.

Je fakt že recepty ktoré majú v názve "podľa mňa", t.j. napr. pečená kačica "podľa mňa", vyprážané rezne "podľa mňa", sviečková "podľa mňa" - ma jednoducho nezaujmú pretože viem čo ide do sviečkovej, ako a s čím sa pečie kačica aby bola mäkká, ako vyzerajú vyprážané rezne. A to sú tie recepty kde na foto vidno raz neošúpaný cesnak, potom ošúpaný a nakoniec ako je nakrájaný. Myslím že na úplné učenie ako sa robí zápražká, dusí cibuľa do sklovita, slúžia iné stránky na internete, prípadne mamy a babky. Ale to je fakt že takéto "prkotiny" by mala ustrážiť redakcia a jednoducho tieto fotky a siahodlhé popisy k nim neuverejňovať.

Ale diskusie pri receptoch ma zaujmú aj tie negatívne, ale urážlivým sa vyhýbam. Ja myslím že preto je tu aj trocha zábavy čo mi inde pri podobných stránkach chýba. A tie varecháčky čo odišli urazene z varechy a zobrali so sebou aj dobré recepty ma už nezaujímajú pretože sú namyslené na svoju jedinečnosť, okopírovali pre seba z varechy dobré recepty aby na nich zarobili a zviditeľnili sa.
kakao
@hubata : Nemôžem súhlasiť. Sama v prvom odseku svojho komentára píšeš, že niektorí dostávajú pochvalu "za (dobré) meno" - podľa mňa platí, že ak pridá recept "skúsený (a najmä obľúbený) prispievateľ" pochvaly sa len tak hrnú, kým minimálne rovnako kvalitné recepty od iných Varecháčov často zostávajú nepovšimnuté.

Musím taktiež oponovať tvojmu často neoprávnenému ohŕňaniu nosom nad receptami "podľa mňa". Myslím si totiž, že každý recept, aj na sviečkovú, guláš či rezne "podľa mňa", môže byť prínosný, ak je kvalitne pripravený - každý predsa robí niečo v kuchyni trochu inak a vždy sa je možné inšpirovať. Mne práve naopak trhajú žily mudrovania svetaskúsených nad tým, že "sviečková sa robí tak a tak, toto nie je Sacherova torta, lebo toto nie je originálny rcp". Podľa mňa neexistuje jedna sviečková, jedna Sachertorta a jedny rezne, ale tisíc spôsobov, z ktorých každý má nárok na svoju prezentáciu a 5 minút slávy.

Z tvojho príspevku je badať istú nadradenosť, namyslenosť nad svoju jedinečnosť a vyvyšovanie sa spolu s niektorými stabilnými prispievateľmi nad amatérskych, ale pritom často vynikajúcich kuchárov, ktorí však podľa mňa na Vareche svoje miesto majú. A čo sa týka odídených Varecháčov - možno pochopili, že niektorí užívatelia na tomto portáli im za tú námahu nestoja.
kukulienka71
Ja sa snažím komentovať tak "zaslúžilých" ako aj nových prispievateľov,to ste si mohli všimnúť,zaujme ma recept,fotka,často mladý vek autora,a veľmi si cením aj snahu,nielen prvotriedne vypracovaný,exelentne odfotený a bezchybný recept.Ak mám skúsenosť-pridám,otázku-opýtam sa,aj ja sa učím,dozvedám...Preto nechápem arogantný postoj niektorých skalných,ale aj takých,čo sa zaregistrujú len aby si rypli...Páči sa mi priateľská atmosféra vytvorená práve srdečnými a ochotnými Varecháčmi,ktorý ma prijali a neignorujú ma...@kakao ,nedávno sem @jerica pridala v jednej diskusii,myslím od @cateriny ,link na správne používanie názvoslovia jedál.Zaujímavé čítanie,prosím,pozri si to...Každý vie sám najlepšie,prečo sem chodí...len by svojím postojom nemal ubližovať iným!Páči sa mi,že @radox1 začal vážiť svoje slová kritiky,aj @pusta sa umiernila.Ale sú aj beznádejné prípady,ako @tatrano čka:-(Myslím si,že Varecha a diskusie k receptom majú viac pozitív ako negatív a netreba stále omieľať ako tu bolo predtým dobre...Je to demotivujúce!
tatranocka
Vážená @kukulienka71 čo si to dovoľujete ??? Ja som beznádejný prípad,lebo sa nepodlizujem a napíšem pravdu ? To vy z akej pozície nás tu kádrujete ?
kukulienka71
Ja som aspoň adresná...viete veľmi dobre,čo je beznádejný prípad,načo to rozoberať?Navážať sa do iných prispievateľov je správne podľa vás,@viera1 ?vychovávať v tomto veku ??povaha je daná...
tatranocka
@kukulienka71 nepatrím k tým,čo rozdávajú bezdôvodne sladké reči a vyjadrím sa spravidla len k receptom,ktoré ma zaujali a ich autori nie sú sofisti.A neviem o tom,že by som sa vyjadrila k vašemu receptu,vážená,ak robíte niekomu advokáta,to je váš problém.Ja si za svojimi vyjadreniami stojím.Nemám rada servilných ľudí.
kukulienka71
Pre niekoho vyjadrenie potešenia,milé slovo,pre vás(ak si tu zrazu vykáme)bezdôvodné sladké reči.Čo už...?Mne vadí hrubosť,podpichovanie,zlomyseľná narážka,vám vadí iné.Veď vravím,že povaha je daná...
eviana
@viera1 , len pozerám s očami dokorán, čo sa v tejto diskusii deje. Už Tvoj prvý príspevok v nej sa snažil obrátiť celý pôvodný zámer zakladateľa tejto diskusie @welwet proti AUTORKE - nevyjadrila si sa konkrétne, nemáš na to asi dostatok odvahy. A keď tu zrazu @kukulienka71 adresne vyjadrí svoj názor na niekoho konkrétneho tak Ti to dvíha tlak? Mohla by som rozoberať ďalej, ale bolo by to zbytočné kalenie vody.
@viera1 , nerob niekomu advokáta, vystupuje tu ako samostatná a svojprávna osoba :)
viera1
@eviana načo nemám odvahu? Našli ste sa v mojom príspevku? Nie? Tak tiež nerobte nikomu advokáta.
pacik
A vy sa divíte, že niekto spomína na staré dobré časy varechy?
kukulienka71
Ako to bolo za starých dobrých časov?Nikto nikomu neoponoval,boli ste tu jedno telo,jedna duša?Vtedy neboli servilný Varecháči a na druhej strane takí,čo servilnosť neznášajú?Musím sa pozrieť na tie časy,aby som bola v obraze...
eviana
@tiginko , túto poznámku si si opäť mohla odpustiť, ja nikomu advokátku nerobím a zásadne píšem len tak, ako veci vnímam ja a používam len vlastné slová. Máš so mnou nejaký problém?
caterina
@kukulienka71...ja sa snazim byt vo svojich vyjadreniach fer. Nikdy som si nedovolila kritizovat osobu ako taku, v tomto pripade skor sposob komunikacie a myslim, ze som bola slusna. Ale netusim (nakolko som si dovolila spomenut niekoho konkretne) preco bolo nutne hned utekat pod moj profil a spominat diskusiu, co som kedysi rozvinula. Dostala som za nu svoje...aj vo forme TS a hlavne preto, ze vraj, som si nemala dovolovat sa vyjadrovat, ked som bola na vareche len par mesiacov...tolko k spravodlivosti!
kukulienka71
@welwet , k tvojmu otváraciemu komentáru ti chcem poradiť toľko:ak ti vadia chválospevy,nevšímaj si ich!aj tak ťa len mätú...vravíš,že prebehneš suroviny,tak už asi vieš,či to môže dopadnúť dobre a či nie...Koniec-koncov viacerí z nás to asi robia tak.A kedže sme celkom skúsení,môžeme si dovoliť podľa rozpisu,postupu alebo fotky hotového jedla urobiť predbežné hodnotenie typu:to môže byť super,atď.Samozrejme,že je dobré,ak tam niekto pripíše skúsenosť s prípravou,to sa hodí(ale teba to pri Chorvátskom pečive aj tak nepresvedčilo,bolo tam x fotiek hotových rožkov a ich chválospevov aj po pečení...)To už závisí len a len na tebe,či dôveruješ,alebo preveruješ a potom reklamuješ:-)Mňa množstvo pozitívnych hodnotení poväčšine dohnalo k tomu,aby som recept skúsila a bola som spokojná...To sa tu fakt nedá prikazovať a zakazovať,ako majú ľudia hodnotiť,ochkať či neochkať nad fotkami:-))vadí ti-obíď to.Ani najlepší recept ti nezaručí,že ho práve ty(alebo ja)urobíš dobre,aj ked iným sa podaril...
kukulienka71
@caterina ,myslela si diskusiu o názvosloví jedál?Neutekala som tam,bola som tam náhodou niektorý deň a utkvelo mi v pamäti,že @jerica tam dala link.Teba som sa ako osoby nedotkla.Či?Nechápem..nasmerovala som tam@kakao ,lebo si myslí,že názvy jedálnie sú podstatné...To akože si schovaj diskusiu,ak sa tam nemôže chodiť:-))Právo na vyjadrenie tu má aj 1 dňový Varecháč,vieme o tom svoje.Teší ma,že sa snažíš byť fér.aj v tom zotrvaj!
caterina
@kukulienka71...z diskusii na internete nam plynie len jedno ponaucenie (teda mne urcite), ze mozme mysliet cokolvek akokolvek dobre, nie vzdy sa vsetci proste pochopime. Je to len o tom, zachovat istu davku tolerancie voci ostatnym. A ta nam, zial, chyba vsetkym (vratane mna)
kukulienka71
@caterina ,máš pravdu,je to zložité,v písanom texte chýba intonácia,mimika,dosť ťažko človek vyjadrí presne to,čo chcel...ale zas každá diskusia je o tom,že sa nám daný stav páči,alebo nepáči.Chceli by sme to zmeniť na svoj obraz,čo zasa nevyhovuje iným...Tolerancia v určitých medziach by mala fungovať.Tak by som to povedala,sú predsa nepísané normy správania,slušnosť a zdvorilosť.
2010
No za starych dobrych cias ja som mal prvenstvo ako profesionalny hadac plus urazac slovakov. Momentalne je zabavnejsie zarabat peniaze, ale ked tato doba skonci vratil sa pod inym nickom ako @arsehole.
arasidka
A ja iba krátko: Koľko ľudí - toľko chutí!
Berte to športovo, jeden vie lepšie variť, niekto krajšie o tom písať.
Mne sa veľa razy podarilo niečo z varecháčskych receptov ukuchtiť, väčšinou to dopadlo dobre. A o jednom pokuse som vám tu napísala - moje vianočné medovníky. A že mi to dopadlo tak, ako to dopadlo, bolo síce preto, že autorka zle uviedla množstvo medu. :) Som presvedčená, že si to sama nevšimla, ale nakoniec to dopadlo dobre, neboli to síce medovníky ako-také, ale po krátkej úvahe som ich premenovala na medové keksíky. Zjedli sa všetky, i napriek tomu boli chutné, aj keď "čapaté a tenké ".
Ale tento rok som si vybrala iný recept, a dopadlo to dobre.
ť,
gubics
Ja sa už bojím napísať kritiku, lebo to nielen autor/ka berie ako osobný útok, ale aj jej/jeho priaznivci.
Ďalšia vec, ktorá ma tu mrzí, že keď sa niekoľko dní neozvem, (nereagujem na žiadny recept) buď pre zaneprázdnenosť, alebo som odcestovaná tak ma automaticky vyhodí z radov fanúšikov VARECHY, a potom sa tu opäť dostanem, ak pri prihlásení uvediem aj heslo, ktoré prirodzene stále zabudnem. Pýtam sa redaktorov- je to nutné, takto komplikovť život priaznivcov VARECHY?
megdesign
@gubics hmmm... to nema nist spolocne so strankou a s redaktormi... To je v tom, ze mas v PC nastavene automaticke mazanie cookies, historie a pod... pripadne staci zapnut automaticke doplnanie formularov a ukladanie hesiel... ale to patri skor do IT fora :D
jujoska
veru to nebude nastavenim Varechy, ja tiez niekedy cestujem aj na 1-2 tyzdne a zostava mi prihlasena
viera1
@gubics @jujoska tiež som sa neodhlasovala a jedného dňa mi všetko spadlo a musela som dať preinštalovať počítač.Stálo ma to 25€ a odborníci uviedli ako jednu z možností,prečo sa tak stalo,že som sa neodhlasovala.Odvtedy sa vždy odhlasujem,veď nie je problém @gubics aby si si heslo napísala a odložila.Veď "varecha" nie je banka,nič nehrozí.
megdesign
@viera1 tak to ti povedali peknu sprostost :D Som od fachu /robim servis PC denne/, takze viem o com hovorim... :)
viera1
@megdesign ja som si zadala potom tu formuláciu aj do počítača a vyskočila mi aj táto možnosť.Bohužiaľ,bolo to už dávno VII/2013,neviem to presne zopakovať,ale sused ma upokojil,že za tie peniaze mi nainštalovali najnovšiu verziu prehliadača a že ani on takú nemá (bolo to viacmenej za inú priateľskú službu) a je pravdou,že som veľmi spokojná.Dostalo sa mi poučenia a všetko nastavenie mi vyhovuje,mám tu obchodné záležitosti a fachčí to.Jediný problém mám so zadávaním hodnôt do portálu XMtrade/ISOM,ale za to môže môj operátor,ktorému trvá 15min,aby mi doručil overovací kód a mňa to medzitým vyhodí zo systému pre nečinnosť.Neviem ako to riešiť,ale poradím si,vďaka.
megdesign
@viera1 koli Internet Exploreru /alebo inemu prehliadacu/ ti nemoze padnut cely system... to nieje systemova aplikacia. Moze ti padat prehliadac, ale na to nieje nutny reistall celych Windows.... Vies IE odstranit zo sucasti Windows, pripadne nainstalovat Operu, Mozillu, Maxton, Chrome... Je ich 1 000 000...

No tam jedine poziadat operatora o skratenie casu dorucenia overovacky, bo appka je pisana tak, ako aj IB /internet banking/. Pri necinnosti 15 min. ta odhlasuje. Alebo spravit emulaciu pohybu mysi :D Aj to som uz riesil :D
viera1
Operátor ma uzemnil,že vo všeob. podmienkach má uvedenú povinnosť doručenia SMS - 24 (!) hod.Neviem s tebou diskutovať o chybe,bola to taká formulácia,že aj na počítačovom webe vznikli kvôli tomu rozpory (tam som ale napísala presne,čo mi vyskočilo v okienku).Nechcem to tu dávať,vieš...
megdesign
@viera1 to ale nieje v automatickom prihlasovani na varechu ale celkovo do systemu... :) v jadre NT (XP a nizsie) je to kniznica ntoskrnl.dll a v jadre Win7 je to kernel32.dll... To nema nic spolocne s automatickym prihlasovanim na varechu... To zlyhal proces inicializacie prihlasovania uzivatela do systemu Win. Sposobil to pravdepodobne vir. :) Kludne dam viac info cez TS, nech to tu nespamujeme. :)

Ved aj na webe mrkvosoftu to mas napisane:
"Predstavte si, že sa pokúsite spustiť počítač so systémom Windows 7 alebo Windows Server 2008 R2. Však proces prihlasovania sa nemusí spustiť."

A vyskocilo ti v okienku toto:
"Zlyhanie inicializácie procesu prihlásenia
Inicializácia procesu interaktívneho prihlásenia zlyhala.
Ďalšie podrobnosti nájdete v denníku udalostí."
zizazi
všetkých zdravím. V prvom rade by som rada povedala, že Varecha je úžasná stránka a vďaka všetkým prispievateľom za krásne a inšpirujúce recepty. Priznávam, že tiež už mám "svoje" varecháčky, ktorých recepty sú excelentné a je tu aj veľa mladých ľudí, ktorí dávajú nové a zdravé recepty za čo im patrí tiež veľká vďaka. Určite to všetkých prispievateľov stojí nemálo úsilia a nejeden večer aby postup zvečnili a pridali sem. Radšej pochválim, vlastné nepridávam, zdá sa mi akoby všetko čo varím tu už bolo, a preto obdivujem to množstvo stále nových a "neokukakných". Chcela by som však poprosiť aj o trochu sebareflexie. Pri niektorých receptoch je to x-tá kópia už tu dávno pridaných. Ved praženica či už s paprikou či reďkovkou je stále len praženica. Dokonca nejaké "mláďa" sem dalo kakao podľa babičky. Súhlasím s tým, že kto nie je skúsený privíta každú radu ale toto sa mi zdá skutočne prehnané.
danielcacka
zaujímavá debatka, ja sem recepty nepridávam poväčšine sa tu inšpirujem, takže som vďačná za obrázkové recepty, aspoň mám predstavu ako by to malo vyzerať, ak niečo vyskúšam zvyknem sa vrátiť k receptu a okomentovať, pretože viem, keď ja nejaký ten recept idem zrealizovať, zaujímajú ma skôr komentáre toho typu, že vyskúšal som to, chutilo mi to,alebo bolo by lepšie pridať to či ono, alebo spraviť to tak alebo onak, som vďačná za túto stránku, moje varenie sa obohatilo o kopec receptom a nemusím variť do kolečka to isté...
finczi
Dobrý deň všetkým! Iba nedávno som sa zaregistrovala vďaka ,,puste", ktorá sem pridala recept z môjho detstva. Inšpirujem sa varechou už nejaký čas, nepridala som zatiaľ žiadny recept presne kvôli tomu, aby sa to tu neopakovalo. Myslím si, že ak sa niekomu niečo nepozdáva, dá sa to prehliadnuť a všimnúť si iný recept, ktorý zaujme. Buď vyskúšam a zaberie, alebo vyskúšam a nezaberie - ja osobne neskritizujem, pretože by to nebolo taktné voči človeku, ktorý sa snažil. Keď nemám dobrú náladu, urobím si bylinkový čaj a niečo zaujímavé si čítam. A preto: dávajme tak, aby sa dalo vziať! Pekný, pokojný deň všetkým!
*Ďakujem za doterajšie rady, za inšpiráciu a niekdy aj iný pohľad na vec...
pusta
@finczi , to som vôbec netušila, že k vôli mnesisa zaregistrovala nedávno na vareche, a to vdaka môjmu receptu z tvojho detstva :-)
tak to ma veľmi teší a dakujem!!!
vitaj na vareche teda, len spokojne pridávaj svoje receptíky, inšpiruj sa tými, ktoré sa ti páčia, nech ti to dobre varí a nech sa ti na vareche páči a dobre darí :-)
jozka2
ja mnohokrat nevyskusam recepty,musim zatial vsetko s relaxom kym sa mi neurovna zdravotny stav ktory aj tak vybijam tennisom,ale kazdy recept po mojich zivotnych skusenostiach si pozorne precitam a I ked tam nie je bohvie aka nadherna fotka a zlozenie receptu je na mieste pochvalim taky recept,pre mna su tie fotky velkym prinosom ale I krasne jedlo na fotke hodnotiac podla zlozenia skritizujem,lebo nehovori o chutnom jedle.Nemam rada povrchne recepty,niekto odsudzuje recepty co dom dal,ale z nich sa da vykuzlit jedlo mnohokrat nad ocakavanie,mam to vyskusane,ked som doslova do pol hodiny musela vykuzlit nieco a blink v hlave prazdno postavila som sa pred chladnicku a to slo samo,lenze podotykam ta chladnicka musi byt naplnena aj dobrymi ingred.