Rôzne

Milujem ...

stefanm - fotkastefanm, 23. januára 2014

Na úvod chcem veriť , že schvaľovateľ tohto môjho príspevku ho nebude považovať za skrytú reklamu (tá sa tu občas objavuje na iné ... ) a správne ho pochopí , ako moje vyznanie .


Milujem tento produkt , pretože si už bez neho neviem predstaviť začiatok dňa , vstávam okolo pol šiestej – šiestej . Prvá moja cesta vedie do kuchyne kde si v mikrovlnke prevarím dva dcl vody v hrnčeku a do ešte vriacej pridám dva lyžice , a teraz mi neuveríte , granulovaného čaju . Väčšinou s citrónovou príchuťou , ale nepohrdnem ani multivitamínovým alebo zmesou z lesného ovocia .
Chemická reakcia neviem čoho s vriacou vodou spôsobí skypenie a následné bublanie a vytvorí sa nápoj do ktorého , pretože je horúci , chvíľku fúkam , čím sa mi prekrví mozog a následne ho opatrne , aby som si neoparil pery , srkám a vychutnávam . Presladená chuť mi v ústach vyvoláva blažený , hrejivý pocit radosti a takzvané zadné tóny tejto neskutočne lahodnej chuti , doznievajúce po prehltnutí dúšku nápoja na jazyky ma obohacujú o nové pocity rozkoše . Nič , ani pitie mnou tak milovaného piva , ktoré s chuťou konzumujem pri iných príležitostiach ( napríklad nezjem párky , keď nemám okamžitú možnosť zapiť ich pivom !) , nenahradí chuť tohto , mnou tak milovaného , moku . Zelený , Tmavý , Čínsky , Indický alebo Pigi či Urologický , sa mu nevyrovnajú , pretože je to to najlepšie čo sa zatiaľ , v tekutej gastronómií , vynašlo .

Alebo sa mi to len prisnilo a ja sa mýlim ???




@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Ja si dávam každé ráno hneď nalačno 2x 2 deci vody z vodovodu. Máme tu vynikajúcu vodu z Cetuny, každý nám ju závidí.
rea1
granulovaný čaj pije moja mama, každý deň zo dva hrnčeky. aj jej chutí ale pije ho hlavne preto, že jej pomáha tráviť, po jeho vypití nemá problémy ísť ... :-))
ja ráno, tak ako kimlo, 2x3 dl odstátej vody, ktorú si prichystám večer. a potom celý deň zelený, zelený jazmínový, zelený akýkoľvek. ale keď som u mamy, vždy si dám z toho jej granulátu - pripomína mi to malinovky z detstva. tak nech ti chutí. :-))
tatranocka
Môj nebohý starý otec mi vždy hovoril,že keď mám na niečo chuť,treba poslúchať svoje telo a dať si to.Myslím,že aj zarytý zástanca zdravej výživy má nejakú tajnú úchylku a netreba sa stresovať takýmito vecami-nech ti chutí aj naďalej.
radost
taká je tu veľká snaha o výživu zdravú...a ty podáš sem obľúbenú svoju chemickú hned po ránu správu..!!
teda - na zdravie..!!
čo komu chutí - len on vie..:-)))
sovka62
Tak si predstav! Ja som tú tvoju dobrotu ochutnala raz v živote, keď mi na návšteve dali vybrať, či chcem čaj, či kávu. Rozhodla som sa pre čaj, dostala som teplú malinovku. Možno ju varili inak ako ty, preto nechutila.
Ale to nič, každý máme svoju úchylku. Ja napr. čierny čaj Earl Grey s mliekom a trochou cukru. Na boľavú hlavu, na únavu, na starosti a trápenie, alebo preto, že čaj. V Anglicku by som zapadla, tu čašníci nechápu, prečo na odpoveď, že majú čaj čierny, zelený a ovocný chcem podrobnejšie vysvetlenie a keď si k nemu objednám mlieko, spamätávajú sa ešte na konci smeny.
rulik
si ma prekvapil, keby tak bolo granulované pivo aj by som oželel, že je teplé
bubaya
V živote som to nepila, ale ten popis je taký krásny, až sa mi zbiehajú sliny. Normálne si to zajtra kúpim.
kuchticka
Rano - na lacno vypijem 0.5 l litra vody teplej, ako @kimlo , pridam si do nej 1/2 kavovej l. skorice, lyzicku madu a idem na prechadzku. Niekedy zjem kusok cerstveho ovocia ak je po ruke. Po dvoch km. rychlej chodze dobre vyhladnem a chuti potom ako dverorubacovi.
babidka
Jeeej , to sa este predava???No co , kazdy mame nejaku slabostku :-)) Pred takymi 25 rokmi bol ten granulovany caj velkym hitom /dufam , ze nemas zasoby odvtedy / a pili ho azda vsetci . Mne nechutil , ale mojim detom ano a tak sme doma mali snad vsetky sorty ake sa mi podarilo kupit :-).Moj muz tomu caju vravel "pena do kupela "....Casom to deti preslo a ja som na ten caj aj zabudla:-) Aku prichut mas najradsej ?
honestka
@jamarlen aj sovka, vzdy sa k vam mozem pridat do partie.
Velmi davno a hlavne v praci som pouzivala do caju tubickovu Jesenku, lebo kupovat litrove mlieko bolo vela hehe /az neskor zacali robit male krabicky.
Taketo spomienky ma vracaju daleko aj hlboko k veciam, ktore ako som myslela uz pamat vypustila.
takze dakujem@stefanm.
hannah22
taký čaj nelubim, pripadá mi ako šumienka z detstva ale každý sme trochu zvláštny a preto miluj a neopúštaj.... ja začínam den 2 deci odstátej vody z filtrov.kanvice , zvyk .... potom čaj a ostatné... :))
monika2370
stefanm - takýto umelecký opis granulovaného čaju som ešte nečítala :)