Rôzne

Micungovej dieta

alexandricka - bez fotkyalexandricka, 5. januára 2014

Da sa pri tejto diete nieco vymenit alebo vynechat? Napriklad
karfiol za brokolicu?

@zareaguj


Diskusia k téme

janara
asi hovoríš o Mačingovej ....myslím,že dá
alexandricka
Ano. Opravujem. Macingovej. Aj niektore jedla su mi nie az tak jasne. Nie ze by som nevarila, ale ked si prestavim ako to budm robit, pripada mi to nejedle. Napriklad salat z cervenej repy a struhany syr, fazulove struky, mrkvovy perkelt, prekladana cuketa. A chce to dodrziavat aj moja dcera. Neviem ci jej to bude chutit. Najjasejsie su mi ranajky. Poradte ako to pripravit chutne a dodrzat suroviny. Dik:-)
vevajda
Treba len vyskusat, mrkvovy perkelt je u nas velmi oblubeny, a rovnako aj cviklovy salat s tuniakom ;) ked som mala po prvy krat posypat osmazeny cesnak skoricou tiez mi nebolo vsetko jedno; ked som to ochutnala bola som unesena :) napis ako si dopadla a ci chutilo !
babidka
Dobre si prestuduj knihu - a az potom sa rozhodni :-( Jedla su to naozaj "jedle " , netreba sa bat .Mne vsak vadilo , ze sa stale donekonecna opakuju a po tyzdni mas uz naozaj toho dost .Jedalnicek je nevyvazeny a strasne fadny . Cviklu som nijako mimoriadne nemilovala ale odkedy som mala ten salat niekolkokrat do tyzdna , doslova som ju znenavidela .Neostavalo nic ine , iba zapojit fantaziu a improvizovat . Pri poriadnom prestudovani / a pri normalnom zdravom rozume/ zistis , ze mnohe veci si dost protirecia ....staci si prestudovat dalsie knihy o delenej strave a o odkysleni organizmu -pojmy , s ktorymi sa autorka dost "pracuje". Nuz , hladni sme naozaj neboli ...ale to bolo asi jediny plusovy bod ktory by som tejto "tiezdiete" dala :-) Viem , ze na Vareche je velmi vela fanusikov a zastancov tejto diety - a ocakavam , ze sa na mna pre moj nazor vrhnu :-) Ale je mi to srdecne jedno , moj nazor sa tym nezmeni :-)
janara
..poznám, aj som vyskúšala, sú jedlé, ale z niektorých som upustila, ale inak funguje :))
..mleté maso som úplne vynechala, zaberie to času..--a recepty ma nejako neoslovili, čo je možno nevýhoda, je že treba denne 3 rôzne jedlá ..... ak nechceš jesť stále to isté...ale v zásade ide o delenú stravu
.. ked som robila boršč..inak mi chutil, ale z toho množstva, čo je v knihe som ho mala aj na týžden..čo už mi vadilo....ale hladná som nebola
janara
..no a kombinácia s krv.skupinami mi vobec nevyhovovala.. v mojom prípade - zákaz syrov a mlieč,výrobkov, zelenia-paradajky,paprika,jarná cibulka a pod.... ale až taká prísna som k sebe nebola...:))
hubata
Tu pomôže jedine rada od našej klasiky:
- "cica nežer"!!!
Dala som si záväzok asi pred 5 rokmi, že keď ma prepadne chuť na niečo dobré, pohrabem trávu okolo 12-poschodového vežiaka, alebo pozametám okolo kontajnerov. Za tých 5 rokov som ani raz nehrabala trávu, ani neupratovala okolo kontajnerov......lebo nemáme v inventári hrable.
2010
Najsmutnejsie je ze vacsina ludi si nevie spocitat taku zakladnu vec kolko kalorii spotrebuje ich organizmus ked nerobia absolutne nic,
tu dole je tabulka do ktorej si napiste , vek, vahu , vysku, a zivotny styl , sedim, hybem sa atd. z toho sa vam napocitaju kalorie na den
BMR.
Ked jete pod to cislo chudnete a ked zeriete nad to cislo priberate.
Cela veda a stovky knih v skratke....
 www.muscleandstrength.com/tools/bmr-and-daily-calorie-calculator....
viera1
@hubata a koľko vchodov má ten vežiak? Jeden? Je to od teba vychytralosť,mala by si hrabať okolo činžiaka s 12-timi vchodmi,chci chi.
jamarlen
@alexandricka , predpokladám, že ako píšeš a čítaš, tak aj ješ - ledabolo, halabala, rýchlo, impulzívne, bez sebakontroly---- nepomôže ti už nik, veď si dobre vedela, že si ešte nezrelá
2010
@jujoska , zaujmave pocitat kalorie je velka robota ale robit komplikovany zakusok nie je? no potom je este jedna tazsia alternativa , zdvihnut zadok od pocitaca a spalit tie kalorie co sa tak lahko neda pri tychto super zdravych receptoch na Vareche ... jeden kusok torty 300 kalorii to sa rovna 5km chodze :-)))
alexandricka
Jamarlen- mas zaujimave, no trochu odvazne nazory. Nikdy si ma nevidel a nepoznas ma, aby si usudzoval ako citam alebo jem! No a ze som sa pomylila v nazve?! Neviem cim sa zivis, ale urcite prinajmensom psychologiou.
alexandricka
A co sa tyka pohybu. Je to pravda. Najdolezitejsi je pohyb a sport. Ale niekedy sa to neda. Som po operacii bedroveho klbu a sport alebo beh robit nemozem. Preto som aj pribrala a hladam nejaku alternativu ako to napravit. Dik za rady.
2010
@alexandricka tak to mas zle, pomoc na tejto stranke nehladaj , vacsina receptov su tu pre bezneho cloveka s normalnym metabolizmom a co nerube drevo alebo nerobi v bani absolutne kaloricke sialenstva.Budes prekvapena ako malo staci jest cloveku tu je vzorka vcerajsej vecere 35 % celkoveho primu, dat navrch 2 piva uz som cez 50 % ( keby este 2 kolace uz mam cely den vybaveny).


kimlo
Dievčence, najdôležitejší je pohyb!!! A potom štamprlík dobrého repáku, ten metabolituje najlepšie... :-)
methi
Jest castejsie, menej a PRAVIDELNE, vela zeleniny, strukovin a ovocia, nejest chlieb a biele pecivo, radsej celozrnne placky nekysnute. Vynechat sladkosti a kolace, pit vela vody a ak jes maso, tak vzdy len so zeleninovou prilohou. Polievku samozrejme tiez. Delena strava funguje, ale dlho nebavi (aspon mna nebavila). Prajem skore zotavenie.
marianne
Ani ta najlepsia dieta na svete vam nepomoze, ani pocitanie kalorii,ak budete mat z nej prekysleny organizmus..Tot moja skusenost.Najskor treba dat do rovnovaky telo,skontrolovat PH (lakmusove papierky na moc,dostat kupit v lekarni) a potom pracovat na kilach.Ja si cely zivot musim davat pozor na vahu a vzdy sa mi tazko chudlo a az ked som dostala na spravnu hranicu zasady,tak kila sli dole...Cukor,muka nadmiera masa musi byt regulovana.To je moja skusenost.Macingova je celkom fajn,ale drzat sa donekonecna neda.Par receptov si z nej ale varim pravidelne.
tiginko
moja reč @marianne , tiež som zistila že cesta vedie cez správne PH. Mimochodom, pekný článok, ktorý vyvracia teóriu Dr.Bukovského, že všetko okolo PH je len humbuk, blbosť a dobrý biznis (samozrejme, to posledné sa nevylučuje), lebo krv si udržiava PH konštantné a to je pre život dôležité. PH moču je vraj nepodstatné a netreba si z neho vôbec robiť starosti. Ale to ho už nezaujíma, za akú cenu si krv to PH udržiava a potom sa čudujeme, ako narastajú časom problémy s naším telom...
marianne
@tiginko ja som sa spravnym Ph dostala z takych slamastik,ze by sa pan doctor cudoval,bez liekov a antibiotik..po tom co uz viem,je pre spravne Ph mna zivotne dolezite,rovnako ako vzduch ktory dycham...presne tak ako si napisala, krv si ho udrziava konstantne,pretoze keby ho nemalo konstantne-v urcitych medziach tak telo zomiera a aby konstantne Ph v krvi zostalo musi vynalozit obrovske usilie,ked ho prekyslime. ja si meriam pravidelne, mavam od 7-8,ale musela som zmenit od zakladu jedalnicek.
radost
@marianne
zaujala ma diskusia-čo tu vy dve vediete..prosím - na meranie PH treba dáky prístroj...papieriky...ako na to..?? dakujem..želám radostnú nedeľu
marianne
ale su vselijake,niektore meraju iba Ph a niektore aj cukor,bielkoviny,bilirubin...tie su trosku drahsie...
tiginko
tak to ti gratulujem @marianne , ja som zatiaľ proti tebe amatér, ale snažím sa... @radost v lekárni sa dajú kúpiť lakmusové papieriky na meranie pH moču aj so stupnicou na porovnávanie. Stačí len trošičku ocikať a potom pozrieš podľa stupnice, ako na tom si. Ak ťa to zaujalo, skús si niečo prečítať na túto tému a potom už len konzumovať prevažne zásaditú stravu. Ak si budeš tento spôsob udržiavať, môže ti to výrazne pomôcť pri rôznych zdravotných problémoch. Je to však bohužiaľ často o odriekaní si tých úžasných dobrôt, na ktorých sme vyrástli a ktoré nám tak prirástli k srdcu :-( Ja osobne absolutne nemám problém s cukrom, alebo s bielou múkou, nepotrebujem ich k svojmu životu. Momentálne úspešne hľadám náhrady, lebo rada si pochutnávam na rôznych dobrotách a nemienim asketicky žiť len na zelenine a ovocí, aj keď ich mám veľmi rada. A učím sa najmä, ako po mienom zhrešení "kyslou" potravinou hneď vyrovnať stav zásaditou... lebo napr. káva je jedna z najhorších "kyslých" požívatín, ale nemienim sa tých dvoch šálok denne vzdať...
marianne
ani ja nezijem na zelenine a ovoci @tiginko :-) som kavoholik,rano ani oci nerozdrapim a nefungujem,kym nevlejem kofeinovu infuziu:-)) ale zasada prevazuje. Pseno,pohanka je vyborna zasada,ale napriklad aj dobru vianocku ku kave si dam...treba len pokombinovat spravne a ide to.Ale pravdou je,ze som vylucila Cukor,nadbytok masa a muku...dam si,ale v rozumnej miere...mam to stastie,ze ja milujem zeleninu,to ma zachrani vzdy...dufam:-)
radost
@tigink
vážim si - že si mi venovala svo čas..slovíčka..
ja milujem cukrovinky..odúčam sa-ide to ťažko..
áno - nie som zdravá..treba zmeniť štýl žitia..
no pri mužovi to skoro nejde..on je štíhly..zdravý..a pritom má rád všetko nezdravé..nemá rád zdravé jedlá - teda niežeby absolútne..ale musia byť poskromne...:-)
želám pohodu
marianne
@radost aj moj muz je stihly,ale ked som ho donutila s pistolou pri hlave(zartujem) zmerat si Ph,tak veru zle nedobre...to by vysvetlovalo jeho neduhy a naposledy prisiel od lekarky,ze vraj sa zblaznila,dietu ma drzat;-)) on, zdravy ako repa...!:-)
marianne
A ak si sa chcela tak stravovat @radost taky dobry pomer potravin je 1:4 cize jeden diel kyslej povahy a styri diely zasaditej povahy potraviny.napr:Krajec chleba,alebo masa a 4 diely zeleniny,ovocia..tak sa to snazim dodrzat,nie vzdy sa mi to dari..Kedze krv sa sklada 20%kyslej a 80% zasaditej zlozky...good luck
elixir
O tomto počujem prvý raz... ono ako pri každom tom uhle pohľadu, človek dôjde k tomu samému výsledku - veľa zeleniny, menej ovocia, ešte o čosi menej "..."
Ale z pohľadu pH som sa ešte potravou vo vzťahu k organizmu nezaoberala... ďakujem vám za článok aj tieto komentáre, zaujímavé a užitočné :)
2010
Super napad s tym odkyslovanim :-) budeme ocuravat papieriky a mozeme sa dalej obzierat zakuskami, pred par dnami skoncili cukrove orgie a treba sa pripravit na nove - Velka noc je za rohom :-)))
marianne
nemusis ocuravat:-))) aj sliny Ti postacia,aby sa sa pozrel pravde do oci:-D ja som za cele vianoce zjedla jeden lahodny roztek, urobila som si Tvoj africky zemiakovy salat a zjedla dve sedmicky medu a ph sa mi odvdacilo:-))
2010
@marianne , ano domaci to trochu domotali a namiesto zemiakov ktore dobre nerastu v tropoch robia salat zo sladkych a tym ze je bezne dostat viacero druhoch rozlicnych farieb tak ked sa pomiesaju mas krasny farebny salat plus ta skoro majoneza z kokosovej smotany s cviklou na to -:)