Zdravá výživa

Medvedi cesnak

violetta2313 - bez fotkyvioletta2313, 3. mája 2014

Dobry den nevie niekto kde v brezne sa vyskytuje medvedi cesnak?

@zareaguj


Diskusia k téme

tiginko
a prečo moja zakladáš novú diskusiu, keď hneď pred tvojou je rovnaká?
evanaaa
Pozri si tu iné diskusie, prípadne aj recepty, aj tam sa o ňom dosť hovorí, ale to máš už jedno, sezóna, myslím, skončila a do tej druhej sa iste dozvieš odpoveď.
gubics
Upozornenie pre tých ktorí nepoznajú medvedí cesnak:Pozrite si na internete obrázok ako vyzerá. Keď budete zbierať listy, každý jeden list ovoňajte, či má cesnakovú vôňu, nakoľko sa dá ľahko pomýliť s listami konvalinky ktorá je prudko jedovatá. Každý rok sa zberači otrávia s listami konvalinky, takže si dajte pozor! (Nechcem strašiť, ale otrava je smrteľná.)Keď máte záhradku, tak si ju zasejte na nejaké vlhké miesto a na budúci rok už budete mať listy. Od tohoto roku sa už predávali semienka v Hornbachu.
gubics
@violetta2313 čudujem sa ti, že sa pýtaš "varecháčov" kde je v Brezne medvedí cesnak, to snáď by mali vedieť obyvatelia Brezna, hlavne tí ktorí chodia do hory na bylinky alebo na huby. Je nemysliteľné, aby to vedeli ľudia, ktorí bývajú na druhom konci republiky, nehnevaj sa, táto Tvoja otázka bola zbytočná. (Ale ti poradím, už aj malé mestá majú na internete svoje webové stránky, tam sa opýtaj, určite bude niekto vedieť z miestnych.)
rulik
hádam, čo by niekto spracoval mapku výskytu medvedieho cesnaku a bude po vtákoch
steffik
violetta 2313 - skús sa popýtať na Pohronskej Polhore. Ja som vlani odtiaľ dostala v júni 2 cibuľky a pekne mi už tohto roku rástol. Už som aj susede dala z neho pred vyše mesiacom. Nevadí, že je už po sezone, len si ho zasaď do tieňa a vlhka. Ja ho mám za susedovým domom a je pekný.