Varenie

Medové rezy alebo Marlenka

bubaya - fotkabubaya, 19. decembra 2013

Prosím, skúsené varecháčky, poraďte mi. Kúpila som hotové pláty na medové rezy. Chcela by som ich naplniť, ale nie obyčajným vanilkovým krémom s mliekom. Musí to byť krém trvanlivý, bez mlieka a pudingu, lebo musí vydržať nedôstojné zaobchádzanie bez chladničky.
Tak rozmýšľam, či nepoužiť nejaký krém, ktorý sa dáva do Marlenky, ten je trvanlivý, bez mlieka a pudingu. Čo myslíte, spojí sa taký krém s cestom, bude to držať pokope? Nezostane to sedieť na vrchu a nebude sa cesto po kréme šmýkať?
Alebo ak máte iný nápad na niečo s krémom, čo neskysne, sem s tým, len to nesmie byť mimoriadne časovo náročné.
Vopred dakujem a želám každej veľa zdaru pri vianočnom pečení.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
A ktorý recept na Marlenku je bez toho aby nebol maslový krém nadstavený kašou z mlieka a pudingového prášku? Len z masla a cukru to ani nebude ono - a máš pravdu že sa ti to po kupovanom ceste bude šmýkať. Asi som ťa nepochopila, ale prečo by mal krém skysnúť aj keď je tam mlieko a puding.... samozrejme že pláty musíš plniť 1-2 dni pred tým ako koláč budete jesť, ale v chlade napr. na balkóne v tme ti vydrží 3-4 dni.

Hľadám ten recept na marlenku kde v plnke nebolo použité mlieko a puding pri príprave krému .......
nenyk
aj ja to tak robim ako hovori hubata my sme robil svadbu a piekli sme doma kolace a robili sme ich vlastne asi 4 dni pred a vydrzali boli perfektne a neskyslo nic...ked je varena plnka tak by t malo byt v pohode
marika9
Do Marlenky dávam krém z vareného Salka (3 hodiny varenia) s maslom. Vydrží v špajzi minimálne týždeň. Potom bola Marlenka zjedená. A tie kúpené pláty pred plnením poškriab dobre vidličkou, nemali by sa oddeľovať.
odetka
Súhlasím s Marikou9, do marlenky jedine salko varené plus maslo, jedinečná chuť..
evanaaa
@bubaya , máš asi na mysli Marlenku, ktorá je v obchodoch a má výdrž niekoľko týždňov ( aj mesiacov)? Tak tam je okrem iného aj veľa iných pridaných látok, aby vydržala tak dlho. Inak, dobre ti radia, "nakrémovať tie rezy môžeš aj tesne pred použitím.
bubaya
Veľmi pekne ďakujem za rady, milé dievčatá. Takže poškrabkám tie pláty vidličkou a potom sa nakrémujem. Teda potom ich nakrémujem salkom a maslom. Ja som si tie recepty všetky našla a preštudovala, len som sa bála toho šmýkania.
Marika - Nenapadlo ma porušiť ten hladký povrch na plátoch. To je tá skleróza, alebo predvianočná únava. Alebo oboje.
evanaaa, tiež akosi veľmi neverím, že Marlenka v obchode je čisto prírodný produkt, ale ten môj pocheraj nemusí zas vydržať do roku 2017.
bubaya
PS: Marika myslela varením to, že zatvorenú konzervu salka varí 3 hodiny vo vode, kým to mlieko vnútri neskaramelizuje. Teraz dostať kúpiť aj Salko Karamel, ktoré je už uvarené, skaramelizované a strašne dobré.
gubics
Teraz je vonku dosť chladno, preto nemusíš všetko napchať do preplnenej chladničky, kľudne to vylož na balkón, alebo keď balkón nemáš tak to polož na nejaký väčší pekáč, prevleč cez úška pekáča špagát a prichyť z vnútornej strany okna k niečomu, a môžeš tam uskladňovať vianočné koláčiky. Pri takto chladenom kréme si nemusíš lámať hlavu, koľko to vydrží, môžeš použiť aj krém z mlieka.