Masť do fritézy?

slamcaSlamca 10. marca 2018 o 08:01

Ahojte Varecháči, mám na Vás prosbu, môžem do fritézy použiť len čisto bravčovú masť? Ďakujem a prajem krásny víkend.

@zareaguj


13 odpovedí:
  • používateľ nemá avatar2010 10. marca 2018 o 16:06

    Je to pomerne nedavno co McDonald prestal pouzivat mast a vypraza hranolky v rastlinnych olejoch
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 11. marca 2018 o 19:24

    nie je škoda toľkej masti?
    @zareaguj
  • babidka - fotkaBabidka 11. marca 2018 o 20:25

    Ano . Ked uz pouzijem fritezu , tak do nej posledne roky davam radsej bravcovu mast .
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 12. marca 2018 o 10:13

    Mnoho odborníkov v minulosti vychvaľovalo oleje, potom zase zistili, že menej škodlivá je bravčová masť. Keď sme vypražili na zabíjačke 30-40 litrov masti, tak sme ju používali na všetko. Neboli riady také zalepkané ako od oleja. Jedlo pekne voňalo aj mäso bolo chutnejšie.
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 12. marca 2018 o 10:36

    @Rulik (11.3.2018 19:24)

    preco by to mala byt skoda?
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 12. marca 2018 o 18:29

    Masť má výhodu oproti oleju, že sa tak neprepaľuje a preto sa dá opakovane použiť, takže aj tá z fritézy sa ešte nemusí vylievať, @Rulik.
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 13. marca 2018 o 13:21

    nemám fritézu, asi nie som v obraze
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 13. marca 2018 o 14:17

    Bratr má fritézu a dlouhá léta fritoval na masti, bo ho zásobovali mastou svokrovci. Jde to, jen se s tím hůře manipuluje - čistí - masť tuhne, hůře se cedí /filtruje/ pro opakované použití a friťák se hůř myje. Později fritoval na masti s olejom. Dnes už frituje iba na oleju, masť došla. Je důležité vědět, že fritované či klasicky vysmážané jedlo na masti má specifickú chuť - někdo ji upřednostňuje, pro jiného je nepřijatelná /těžkosti trávení - žaludek, žlučník/. Je dobré to vyzkoušet, každému vyprážanie na masti nesedne. Přeji dobrý výběr @Slamca !
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 13. marca 2018 o 17:58

    ja som dostal fritezu a letela prec.kvalitny nerezovy hrniec s hrubym dnom a hotovo.ked dovyprazam rezne na masti-rezne v nej musia plavat,precedim a sup do chladnicky.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarPetuska11 15. marca 2018 o 14:11

    @Slamca

    aku máte fritéuu, prosím? Moja zrovma minule odišla, chcem si teraz kupit niečo lepšie, lepšiu kvalitku
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarSlamca 16. marca 2018 o 10:05

    @Petuska11
    ja mam len taku obycajnu,chcela som si kupit tu na jednu lyzicu oleja ale predavac mi ju vyhovoril tak sme vzali tuto je to Zelmer 04Zo10.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMajo51 23. marca 2018 o 14:26

    nieje dobra masť ked je otočný kôš lebo masť stuhne a trpí motor než sa masť trochu ohreje.
    @zareaguj
  • voz12 - fotkaVoz12 25. marca 2018 o 15:50

    Mám podobnú skúsenosť ako Haji, Zle sa čistí,celkovo manipulácia s filtrovaním ,neodporúčam. Keď chcete chutné rezne na masti,tak vyprážať na panvici nikdy nie vo fritéze.
    @zareaguj
     1x kimlo


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist