Varenie

Mantácky recept

tati2008 - fotkatati2008, 18. decembra 2015

Dobrý deň! Známa hľadá starý mantácky recept na oriešky-koláčiky,ktoré sa piekli vo forme na oriešky ale tá forma bola špeciálne pre tento druh pečiva vyrobená. Volali ich ,,Volské koláčiky" alebo ,,Volské oriešky". Ďakujem !

@zareaguj


Diskusia k téme

jaroslava31
Viem o čom hovoríš, volali sa volské oči, forma bola urobená tak, že to boli také malé polgule a v nich bola vytlačená jamka, do ktorej sa po upečení a obalení v práškovom cukre dával lekvár. Pekávala ich moja stará mama z Medzeva. Zomrela už dávno a jej písaná kniha receptov sa nenašla. Mala som ich rada, tak Ti ďakujem za pripomenutie, aj keď mi je ľúto, že Ti nemôžem pomôcť
tati2008
@jaroslava31 ,tu je recept :Volské oko. -15Dg orechov,35 Dg hrubej múky, 25 Dg Smetol,25 Dg práškový cukor, 2 celé vajcia, 1/2 bal. práš. do pečiva. Vymiesiť v miske na hladké cesto. Urobiť z neho primerané veľké guľky, obaliť v hrubej múke a vtlačiť do formičiek a upiecť. po vychladnutí dať na vrch lekvár dobrú chuť.Volské oko. -15Dg orechov,35 Dg hrubej múky, 25 Dg Smetol,25 Dg práškový cukor, 2 celé vajcia, 1/2 bal. práš. do pečiva. Vymiesiť v miske na hladké cesto. Urobiť z neho primerané veľké guľky, obaliť v hrubej múke a vtlačiť do formičiek a upiecť. po vychladnutí dať na vrch lekvár dobrú chuť.
jaroslava31
tati2008, ďakujem. Keď si tak predstavím tú chuť, je to asi ono.
Pôjdem k mame pre formičky s jamkou a veruže ich vyskúšam.
Krásne sviatky Vám obom.