Rôzne

Maková torta.

ajula - bez fotkyajula, 20. novembra 2012

Ahojte Varecháčky! Neviem, ktorá z Vás hľadala recept na Makovú tortu zo súťaže z Tv JOJ , tak v dnešnom vydaní Nového času pre ženy je spomínaný recept na ňu.
Poprípade Vám ho odpíšem.

@zareaguj


Diskusia k téme

klaura
chcem vyskúšať obe torty ... obe vyzerajú skvele ... v tej medovej je uvádzaná sypká náhrada vajec a rada od redakcie, že možno túto zmes nahradiť 3 čerstvými vajcami. V recepte sa píše: "V druhej mise zmiešame náhradu vajec, cukor, vodu, maslo a med. Misku preložíme nad horúci vodný kúpeľ a necháme 10 až 15 minút bez miešania variť." Myslíte, že to môžem nechať variť bez miešania aj keď použijem čerstvé vajcia ? Nieviem si to predstaviť ... ja nad parou miešam všetko ... :)))))
evanaaa
recepty som pozerala na FB, a @klaura , ja si myslím, že vajcia treba nad parou miešať, dokonca mňa by to nútilo miešať aj keby bola tam tá náhrada, ale asi sa nemusia.
honestka
a.pravda.sk/diskusie/akoalebo-kde-ziskam-recept-na-makovu-tortu-z-re/3914-forum.html
martulka
Ahojte,mohol by mi niekto napisat recept na makovu tortu z časopisu Novy čas ktora bola v relacií RECEPT NA BOHACTVO na Jojke? Nestihla som si kupit ten časopis.....Ďakujem pekne za ochotu.....
ajula
Martulka posielam recept, čo si chcela z časopisu aj z Joj-ky na Makovú tortu, kt. piekla p. Martina.
12žĺtkov, 280g práš. cukru, 280g ml.maku, 14 bielkov, tuk na vymastenie a múka ny vysypanie foriem..
Plnka: 200g masla, 200g práš. cukru,2 PL rumu, 2 žĺtky, 300 ml mlieka, 300 g ml. maku.
Postup: žĺtky vymiešame s cukrom dopenista a pridáme ml. mak. Do zmesy zapracuje me tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do dvoch tukom vymastených a múkou vysypaných tortových foriem.
Oba korpusy pečieme zhruba 25-30 min. rúre vyhriatej na 180 °C.
Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom vyberieme a vodorovne prekrojíme na polovice. Zatiaľ v mise vyšľaháme maslo, práš. cukor rum a žĺtky. Mlieko uvaríme s makom do zhustnutia, odstavíme a necháme vychladnúť. Makovú zmes zmiešame s maslovou a plnkou natrieme prekrojené korpusy.
Dáme do chladničky a necháme stuhnúť. Po vychl. nakrájame.
Práš. do peč. tam písaný nieje!!!