Varenie

Linecky korpus a ganache poleva

domci4 - fotkadomci4, 4. januára 2012

Chcela by som sa spýtať, že či by bolo dobré :) (na papanie) ako
hovorí táto kucháročka že upiekla linecky korpus a posiala to
ganache polevou čiže to bola aj plnka...
 www.mimibazar.sk/recept.php?id=41894...
tam nižšie v recepte
to spomína :) milujem čokoládu takže sa chcem len uistiť či ste už
niečo takéto robili alebo aké to môže byť...
ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
chi, to som ja v tom linku :) ganache som sa naučila v škole varenia. a tam sme aj pripravovali túto lineckú tortu. veľmi podobnú robil na Paprike Michal Nikodém v prvej sérii Sweet boy. možno bude niekde na nete aj video a možno tú jeho niektorí vareškári skúsili a napíšu. domci4 veď skús najprv malé tortičky ak máš obavy. všetko stojí a padá na čokoláde, používam Callebaut. ale aj chute sú individuálne, moji papkáči majú najradšej okolo 50% kakaa a ja 70%. tak ti držím palce.
damisa
ja tiež robím plnku,že uvarím šlahačku s čokoládou a na druhý deň šlahám plnku je výborná, len som nevedela, že sa to volá ganache zase som múdrejšia:D
julica
Toto som minule skúšala s bielou čokoládou, rozpustila som ju v smotane, no niečo nevyšlo a šľahačku som ani za ten svet nevyšľahala. Dá sa to vôbec s bielou?
domci4
:) @irenaw myslela som si že niekde tu na vareche musí niekto taký byť ;), chcela som sa kvôli Tebe registrovať aj na mimibazáre, ale spravila som tu diskusiu... :) takže malé tortičky také ako sa plnia do nich ovocie a zalejem touto hmotou? :) neviem ako by som našla tú tortičku :(
bobarka
domci4, jedla som práve nedávno malé linecké tortičky plnené touto plnkou a bolo to výborné.Tortičky príjemne zmäkli.
irenaw
@domci4 mám na mmb linecké košíčky plnené a potreté vyšľahaným ganache. pozri pre inšpiráciu fotopostup. podľa mňa stačí vykrojiť linecké kolieska, vložiť do mafinovej formy, popichať a upiecť, bude to ako košíčky. do tejto torty nejde ganache vyšľahaný, len vliať tekutý a nechať stuhnúť. s kopčekom nesladenej šľahačky a dobrou kávou to je dezert jedna báseň :) @julica biela čokoláda je potvora, aj mne sa už zopárkrát zrazila, keď som robila krém.
domci4
už som to našla, takže môžem len ten krém lent ak naliať ;) okeeej skúsim :) dúfam že mi to potom stuhne
irenaw
@domci4 áno, vyzerajú presne tak a recepty sú veľmi podobné, smelo do toho :) a nech sa ti vydarí.
domci4
keď sa nám minú vianočné koláčiky tak... potom to spravím, bojím sa tej ganache polevy že nestuhne
domci4
@irenaw nebudem robiť ten koláč, písali na neho dole komenty že ten korpus je na prach :(
celeblith
a slahacka uvarena s cokoladou nie je parizska slahacka? mylim sa, alebo sa to premenovalo na ganache?
domci4
máš pravdu, ale keď to vyšľaháš je to parížska, ganachce je to poleva
irenaw
@celeblith na parížsku šľahačku je viac o dosť viac šľahačky ako čokolády a ganache to má opačne. @domci4 nečítala som komenty k tomu môjmu linku, pridala som ho kvôli videu, sorry. najbližšie keď ho budem robiť pofotím každý krok a vložím a možno už čoskoro, lebo som si narobila chute :).
domci4
:) jéj ďakujem, daj potom vedieť ;) a bubľky mohli by ste sem dať recept aj na tú parížsku šľahačku ;)
celeblith
@irenaw tak som sa zasa nieco nove naucila :) mnam, dala by som si kludne aj parizsku slahacku poliatu ganache :) keby mi to niekto spravil, tie moje vlastnorucne mi nejako neberu :)
irenaw
:-D :-D :-D no tu, len čakal na zverejnenie. si podarená, ako moja kamarátka hovorí: "daj mi bože trpezlivosť ale ihneď!"