Rôzne

Ligurček

gm - bez fotkygm, 16. marca 2015

Táto naozaj jedinečná,zdravá a aromatycká bylinka je naozaj veĽmi chulostivá na presadzanie.Nechce byť hoci kde.Hlavne ju nesaďťe tam kde fúka severný vietor.Je potrebné ju prihnojiť.mne sa osvedčili kuracie granule/lajno/dá sa kúpiť v zahradkárstve.Kto má doma na dvore sliepky aj také kuracinky sú výbornou výživou nielen pre ligurček ale aj pri pestovaní zeleninky.

@zareaguj


Diskusia k téme

používateľ nemá avatar
gm
gm
Manžel mi pred týždňom doniesol od známeho recept na plnku do krémeša.Ide do toho 7dcl vody,3kremove pudyngi zlatý klas,5PL-krišt.cukor.UVARIŤ KREM.6bielka,13dkg-krišt.cukor vyšľahať do tuhej peni.horúci krem spojíme spolu z vyšľah.bielkami.Jemu tento recept u známeho neskutočne chutil.Mne ani trochu.Chutilo to ako voda bes chuti.Neviem ale ja si mislím že v tom kréme niečo chýba.A myslí si to aj manžel lebo keď ochutnal doma uvarený už mu tak nechutil.Neviem prísť na to čo tomu chýba.Ak ste už varili podobný krém prosím poraďťe mi.Ďakujem.
luss44
má to síce daleko od ligurčeka, ale plnku do krémešov robím podobnú akú spomínaš: puding z 1,25 l vody+15dkg maizeny Gustin+1 Zl.klas+20 dkg cukru ešte za horúca zmiešaj so snehom zo 7 bielkov vyšlahanými s 10 dkg kryštál.cukru. Nič viac tam nedávam. Sú krémy aj so žĺtkami, skús pohľadať v tunajších rcp.
kuchticka
Ligurcek pestujem uz asi 15 rokov - bez akychkolvek problemov. nehnojim, nepresazam, zapusti korienok kdekolvek kam dopadne semienko. mam ho vsade Byvame na horach poda tu nie je kvalitna, neurodi sa mi vela zeleniny, ale ligurcek mozem nosit na trhovisko. Nema ziadnu zvlastnu potrebu opatery.
1x vini55
sovka62
Tie vodové plnky do krémešov vymysleli cukrári, keď hľadali spôsob ako mať v krémeši veľa plnky, čo bude dôvod zdvihnúť cenu, ale krémeš vyrobiť za menej peňazí. Môžu chutiť, hlavne tým, ktorí nikdy neochutnali tie pôvodné, poctivé, ktoré sa predávali v 60. a 70. rokoch. Podľa mňa niet na klasiku.
U mňa:
1 liter mlieka, 100g Zlatého klasu, 200 g cukru, 3 vajcia.
Z bielkov a 100g cukru vyšľahať tuhý sneh.
Z mlieka, zvyšku cukru, Zlatých klasov a žĺtkov uvariť krém, do horúceho dôkladne vmiešať sneh (objem sa zväčší na dvojnásobok) a ešte teplý krém vyliať na spodný plát krémeša. Také jednoduché, také chutné. Je už na vás, či po vychladnutí krému pridáte navrch šľahačku a vrchnú vrstvu cesta polejete čokoládou, alebo vám bude stačiť vrchnú len pocukrovať.
1x smorko
používateľ nemá avatar
gm
gm
Ďakujem ti pekne SOVKA.Najbližšie manželovi uvarím podľa tvojho receptu.On má strašne rád krémeše.
sovka62
@vika moja, veru málo, riešim zdravotné problémy a ak aj nakuknem, niekedy nemám silu písať. Hádam sa popravím a potom budem fungovať aj tu.
1x vini55