Kuchyňa a vybavenie

Lávové platne

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 3. augusta 2011

Kupovali ste niekto v poslednej dobe lávové platne na grilovanie? Viete nikoho doporučiť? Vygúglil som ich niekoľko ale na webe neverím nikomu - ani sebe.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
V Lídli ich mali - gril s tými platňami, videla som už aj v TV grilovania na nich a pozdávalo sa mi to.
nbert
Videl som to ale pouzivalo sa to takym sposobom, ze dosku rozpalili, doniesli ju ku stolu a host si sam dogriloval, ci uz steak, zeleninu, morske plody a pod. Nezvykle, ale host mal zazitok navyse.
Sam by som to asi nekupil, lacnejsie su lavove kamene, ktore das medzi plamen a mriezku na grile. Navyse, tuk z masa kvapka na rozpalene kamene, kde hori a prida jedlu chut a udeny nadych. Taktiez musi trvat omnoho dlhsie kym sa cela kamena platna rozpali na pouzitelnu teplotu, co pridava na vydavkoch. A na tej webstranke klamu, ze prepecene a stavnate steaky. Poprve, prepeceny steak je zlocin a podruhe, ak je prepeceny tak v nom nezostane ziadna stava. Nie je mozne mat prepeceny a stavnaty steak zaroven.
Taktiez pochybujem ze je to zdravsi sposob pripravy ako na, napriklad
panvici. A k tiez sa to musi tazko cistit. Takze ja hovorim - ruky prec. Ked uz silou mocou chce niekto varit s kameninou, tak lavove kamene na plynovom grile.
chjara
...ahojte, tak ja som osobne robila 3 roky s lávovými kamenmi a bolo to super!!!!!.. Robím teraz na sk v jednej reštike a zaciname to tam, lávove kamene sú super, neberiem nikomu svoj názor, ale ten kamen njprv treba vyskušat a až potom to odsudiť, kedže som mala osobnu skusenosť s tým, tak možem 100% povedat že napríklad ten steak na tom je ozaj velmi chutný a prepčený ho ma každý clovek individuálne, pretože ak ho chceš medium, tak si ho tak urobiš, ak ho chceš prepečený, taktiež to je len na tebe :-) A prečo by nemal byť zdravý??? vsak to mäso alebo ryba, zelenina sa robí len na teple, tak ako by škodil? vsak na panvici date olej a pod.... takže s tými negatívnymi poznámkami nesuhlasím ja osobne, ale každý má svoj názor... 100 ľudí, 100 chutí, ale najprv vyskúšajte až potom odcudzujte :-)))
1x finczi
rybarkuchar
No super, konečne niekto kto má s tým skúsenosti. Verím, že pridáš nejaké recepry a foto.