Kysnuté cesto

lettice - fotkaLettice 29. augusta 2017 o 22:28

Ahojte varecháči...obraciam sa na vás s prosbou o radu...do kysnutého cesta konkrétne na skoricove slimáky,pizzove rožky,a záviny,je treba dávať celé vajce? Či napr.do sladkého iba žĺtok do slaneho aj bielok?Čo spôsobuje vajce v ceste???ako teda urobiť najlepšie cesto .ďakujem veľmi pekne a prajem krásny večer...

5 odpovedí:
  • smejkad - fotkaSmejkad 30. augusta 2017 o 05:37

    Ja nedávam vôbec, alebo iba bielko a žĺtkom potieram.
    Keď dáš žĺtka, bude pečivo jemnejšie, luxusnejšie - ale musí ich byť dosť veľa, aby to bolo naozaj cítiť a vtedy už je cesto aj trochu ťažšie, myslím.
    Bez vajca vydrží dlhšie fajné, s bielkom ešte dlhšie, chuť v oboch prípadoch výborná :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLettice 30. augusta 2017 o 20:19

    Chcem poďakovať za odpovede...ďakujem veľmi pekne.Jeden komentár som omylom zmazala som však zaň vďačná....pekný večer naozaj je to pre mňa dôležité a pomohlo veeelmi.
    @zareaguj
     1x martau
  • používateľ nemá avatarKecupicek 30. augusta 2017 o 20:55

    Stalo sa mi, že som použila vajíčka do iného jedla a do kysnutého nezostalo. Do cesta na pizzu, langoše a záviny nedávam vajíčka, ale 150g varených zemiakov. Pokiaľ je v ňom maslo, alebo olej vydrží dlho vláčne. Vajce je ako lepidlo- bielok, ako masť aj farbivo žĺtok. Robím podľa receptu prvýkrát, potom vylepším podľa svojho. Prajem ti veľa zdaru pri pečení.
    @zareaguj
     1x lettice
  • používateľ nemá avatarKajka04 5. septembra 2017 o 09:51

    Bielky vysušujú cesto a preto ich do kysnutých ciest vôbec nepridávam, dokonca i pred ich pečením potieram roztopeným maslom, urobí to na ceste chrumkavú kôrku.
    @zareaguj
  • ajuschka - fotkaAjuschka 3. októbra 2017 o 17:33

    ja vajicka do kysnuteho tiez nedavam, mam pocit ze potom pecivo strasne rychlo uschne.
    ale tu na vareche som nasla supersky recept na kysnute cesto na vianocku, namiesto cisteho tuku sa tam pouziva slahackova smotana. velmi dobre sa s nim pracuje, a vychadza uzasne jemnucke. tak teraz s malymi modifikaciami pouzivam toto cesto na vsetko :)
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist