Kysnuté cesto

lettice - fotkaLettice 29. augusta 2017 o 22:28

Ahojte varecháči...obraciam sa na vás s prosbou o radu...do kysnutého cesta konkrétne na skoricove slimáky,pizzove rožky,a záviny,je treba dávať celé vajce? Či napr.do sladkého iba žĺtok do slaneho aj bielok?Čo spôsobuje vajce v ceste???ako teda urobiť najlepšie cesto .ďakujem veľmi pekne a prajem krásny večer...

4 odpovede:
  • smejkad - fotkaSmejkad 30. augusta 2017 o 05:37

    Ja nedávam vôbec, alebo iba bielko a žĺtkom potieram.
    Keď dáš žĺtka, bude pečivo jemnejšie, luxusnejšie - ale musí ich byť dosť veľa, aby to bolo naozaj cítiť a vtedy už je cesto aj trochu ťažšie, myslím.
    Bez vajca vydrží dlhšie fajné, s bielkom ešte dlhšie, chuť v oboch prípadoch výborná :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLettice 30. augusta 2017 o 20:19

    Chcem poďakovať za odpovede...ďakujem veľmi pekne.Jeden komentár som omylom zmazala som však zaň vďačná....pekný večer naozaj je to pre mňa dôležité a pomohlo veeelmi.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 30. augusta 2017 o 20:55

    Stalo sa mi, že som použila vajíčka do iného jedla a do kysnutého nezostalo. Do cesta na pizzu, langoše a záviny nedávam vajíčka, ale 150g varených zemiakov. Pokiaľ je v ňom maslo, alebo olej vydrží dlho vláčne. Vajce je ako lepidlo- bielok, ako masť aj farbivo žĺtok. Robím podľa receptu prvýkrát, potom vylepším podľa svojho. Prajem ti veľa zdaru pri pečení.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKajka04 5. septembra 2017 o 09:51

    Bielky vysušujú cesto a preto ich do kysnutých ciest vôbec nepridávam, dokonca i pred ich pečením potieram roztopeným maslom, urobí to na ceste chrumkavú kôrku.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist