Ahojte varecháči...obraciam sa na vás s prosbou o radu...do kysnutého cesta konkrétne na skoricove slimáky,pizzove rožky,a záviny,je treba dávať celé vajce? Či napr.do sladkého iba žĺtok do slaneho aj bielok?Čo spôsobuje vajce v ceste???ako teda urobiť najlepšie cesto .ďakujem veľmi pekne a prajem krásny večer...
@zareaguj
Keď dáš žĺtka, bude pečivo jemnejšie, luxusnejšie - ale musí ich byť dosť veľa, aby to bolo naozaj cítiť a vtedy už je cesto aj trochu ťažšie, myslím.
Bez vajca vydrží dlhšie fajné, s bielkom ešte dlhšie, chuť v oboch prípadoch výborná :-)
ale tu na vareche som nasla supersky recept na kysnute cesto na vianocku, namiesto cisteho tuku sa tam pouziva slahackova smotana. velmi dobre sa s nim pracuje, a vychadza uzasne jemnucke. tak teraz s malymi modifikaciami pouzivam toto cesto na vsetko :)
api.izzi.digital/preview/page/350336...