Varenie

kysnuté cesto

fanjela - fotkafanjela, 19. februára 2011

vymiesila som cesto z 1 kg múky a počas kysnutia zmenila plán výsledného produktu. myslíte, že to bude veľa cesta na ovocný koláč s posýpkou?

@zareaguj


Diskusia k téme

fanjela
dakujem , myslela som si, tak zo zvyšku predsa len urobím bratislavské mastné rožky posypané makom, ktoré boli v prvopláne, ale priebežne som zlenivela, ak mi treba :))
babidka
alebo urob dva kolace s posypkou a jeden daj este zacerstva /po vychladnuti/ zmrazit . Ked nebude v mraznicke pridlho , tak po pomalom rozmrazeni nik nezbada , ze nie je prave upeceny....:-)
sovka62
Tiež pečiem vždy z kila na dva plechy, čo hneď nezjeme a nerozdám zmrazím a o dva-tri týždne ako by som našla.
hubata
Si šikulka fanjela, nič sa nesmie vyhodiť, všetko stálo peniaze. Dobre radia varecháčky - pomraziť a bude na inokedy.
kucharronald
A keď sme už pri tom mrazení....mám v mrazáku bábovku-kysnutú...približne mesiac...chcel by som nejako odmraziť, ale moje skúsenosti s mrazením koláčov alebo báboviek je nulová....mám nechať normálne večer vonku na linke, a potom zohriať v trúbe? ďakujem :)
honestka
@kucharronald , nie vyber par hodin pred tym ako chces podavat cokolvek zmrazene z cesta, pekne prikyt, aby neobschla a za ziadnu cenu nedavaj do mikrowlnky romrazovat!
= Ak chces teplejsiu, tak daj iba kusky, ktore ides jest na PAR sekund lebo inac stvrdne.
kucharronald
ďakujem za radu :) Ospravedlňujem sa, že len teraz odpisujem, ale nejako som zabudol na túto tému :)