Varenie

Kvások a ako na to :-)

jerica - fotkajerica, 28. augusta 2013

určite si prečítajte , kto si chce spraviť a upiecť kváskový chlieb.
Pridám link , ktorý si môžete prečítať :-)
 bonvivani.sk/clanky/kvaskovy-chlieb-s-okami...

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
tak ja sa nachystám kváskovať..no link som našla...aj recepis postupu..
sovka62
Ďakujem, číta sa to ako detektívka a ten záver!!!! Lepší koniec si predstaviť neviem, ja som taký okatý kváskový ešte neupiekla.
kimlo
Ja som svoj prvý kváskový chlieb upiekol cez víkend, je výborný.
emilly62
ja som skusala chlebik bez miesenia, ale sa mi nikdy nepodaril a neskusim ho znovu, nemam na to nervy. raz bolo ceto riedke, raz huste a vzdy to skoncilo nevydarenym chlebom, tak mozno skusim tvoj, dakujem za fotky na postupe, si uzasna, ze je to tak polopatisticky, ja som ho mala tiez taky krasny a pred upecenim a vlozenim do pekaca bol plackovy a aj taky sa upiekol. no verim, ze s kvaskom to pojde, skusim stastie...
emilly62
my sme ho vzdy nezjedli, skoncil na struhanke, alebo ho zjedi sliepky mojich znamych, zatial som slavila uspechy v domacej pekarni...
jerica
teší ma , že ste si pozreli a určite sa nechali vtiahnuť do pečenia chlebíka s kváskom :-)
hannah22
už som skúsila kváskový ale oká velké neboli, zatial sa darí chlebík bez miesenia, je obstojný.... dík za čítanie.... užitočné pre mňa... :))
babav
Chybas nam Tanicka ....aj tvoje recepty.Chlieb doma nepeciem, ale jeden nikdy nevie kedy sa mu dobre rady hodia;-). Jarka , vdaka za link!
jerica
@hannah22 ked si to prešla , určite sa ti podarí, trpezlivosť ruže prináša, ale aj úspech príde pri pečení.
@babav ďakujem, že si nakukla, aj mne, aj recepty, určite rady nad zlato sa nezakopávajú, niekedy aj "dobré" priateľstvá, po čase vedia zakopnúť.
boise
Ja kváskujem od začiatku roka, náš kvások Cecil je už súčasťou rodiny :) A zatiaľ najkrajší chlieb bol asi tento:


boise
A párkrát sa mi podaril aj s takýmito bublinami, ale doteraz som nedošla na to, že pri akej konštelácii hviezd je to možné :)


jerica
@boise no, veru máš ich krásne, len skúšaj, v popise ked si otvorila stránku, je to perfektne znázornené, ked si niekto nájde lepší spôsob, nie to od veci. Zatiaľ mám len dobrú skúsenosť s kváskom, mám svoj vyskúšaný spôsob . Má to úplne inú chuť s kváskom. Pridám ,
kvások,




a hotový chlebík .



boise
@jerica krása :) ja mam niekedy pocit že to fakt záleží aj od tej konštelácie hviezd, lebo stále omieľam jeden recept a vždy vylezie iný chlieb :) ale vždy je chuťovo vynikajúci ...
kuchticka
jerica, vdaka za link na "Tanu" a jej kvaskovy chlieb. Mala som podobny problem s kvaskovym chlebom ako ona, takze peciem svoj z drozdia, ale je takisto okaty ako ten s kvaskom. zaraba pekarnicka, potom vyberiem, vytvarujem a peciem v rure. Pouzivam rozne druhy muky (namiesane) I s mandli, ovsa, spaldy, psenice I zita.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
@jerica vďaka za ten link, ja tiež od februára sa snažím piecť kváskový chlieb, ale veru s takými okami nikdy nebol. Doteraz čo som robila dal sa jesť ale nebolo to ono. Skúšam rôzne múky. Vyskúšam podľa tohto receptu. Vďaka.