Varenie

Kupovane venčeky

furdica - bez fotkyfurdica, 1. októbra 2010

kupila som neplnene venčeky s plundrovaneho cesta .kedysi ked ich robili v cukrarnach boli užasné , dnes kolko predajni ,tolko chutí,aj nechutí ,vážne neviem nájst vyrobcu tých klasických venčekov ,tie prazdne ma povzbudili na vyrobu vlastnej plnky skuste dat svoj recept aj slane možu byt zaujímavé ,tak čakam ,nedela sa blíži

@zareaguj


Diskusia k téme

janaja
Robievam venčeky a posielam recept, len neviem či sú to tie, ktoré hľadáš. Ja ich robievam a chutia nám a hlavne deťom.
voz12
istý čas som ich robila velˇmi často a plnila som ich pudinkovým krémom .Do pol l. vriacej vody a 160 g oleja , som za stáleho za miešania sypala 40dg.hladkej múky, až sa vytvorila kompaktná masa.potom som za stáleho miešania pridávala po 1 vajíčka 9ks.Pri pečení240°sa nesmie otvorit´rúra.Ja som ich na pekáč striekala vreckom.Bola to drina,ale výsledok mnˇamko
vieraa
furdica neviem či budem hovorit o tom istom recepte, ale venčeky z plundrového cesta som nerobila,pretože toto cesto je podobné lístkovému.Venčeky sa robia z odpaľovaného ceta, ktoré sa robí z vody,tuku vajec a múky. Ja ich pravidelne robín na Vianoce a sú vynikajúce. Je to rýchly recept a chutí všetkým. Neviem či poznáš postup. Dáš varit vodu/može byt aj mlieko/ spolu s tukom.Ked sa tuk rozpustí vo vode postupne pridávaš múku a rýchlo to miešaš,aby v ceste nezostali hrudky.Ked sa cesto oddeluje od varešky a kastróla ,dáš to vychladit ale tak, že občas to pomiešaj, aby ti nevznikla na povrchu kora.Ked je ceto vychladnuté/podotýkam, že pri izbovej teplote/ postupne tam pridávaj po jednom vajíčku, ktoré musíš pracne zamiešat do uvarenej hmoty.Takto tam zapracuješ po jednom každé vajíčko.Vymiešanú hmotu dáš do vrecúška s ozdobnou špičkou tvoríš venčeky na vymastenom a múkou vysypanom plechu.Dáš ich do trúby, kde sa pečú pri teplote 200°C 10 min-15 min. oni musia zvačšit svoj objem/neotvárat trúbu/ a potom znížit teplotu na 150°C a dopečieme ich.Mali by mat takú zlatistú farbu.Plnku ja robím zo Zlatého klasu. Ešte chcem pripomenút, že ked ich vyberieš z trúby ,musia sa rozrezat ešte horúce, lebo vychladnuté by sa rozpadli.
honestka
aj ja robievam venceky len z odpalovaneho cesta. plundrove cesto sa tu vola "danish pastry" a z neho sa robia take veci ako "croissants" plnene rojuholnicky alebo rozne osie hniezda s pudingom a polevou.
furdica
veru ti neviem povedat z akeho cesta boli tie venčeky ,ale v obchode mi tak povedali .po rozrezani boli vnutri skoro dute tak som uvarila pudingovy krem a boli mnam tie mukove kremy nepoznam nie su tuhe? k tym lahučkym venčekom mi pripadal tažky, tak som urobila pudingovy krem z maizeny so snehom z bielkov, boli mnam