Rôzne

Kúpené medovníkové cesto

nightsong - fotkanightsong, 6. januára 2013

Ahojte,
dnes som si kúpila v tescu hotové medovníkové cesto. Avšak
nemám ani poňatia, na akú hrúbku ho mám vyvaľkať a ako dlho na
koľkých stupňoch piecť. S medovníkovým cestom som ešte
nepracovala. Vopred ďakujem za odpoveď. :)

@zareaguj


Diskusia k téme

turistka
@nighsong , vlani som robila prvýkrát, a rozdelila som si cesto na 2 diely. Pri prvom som urobila skúšku, a pri druhom pečení už bolo fajn. Cesto som vyvaľkala na hrúbku 4-5mm/200 st.C/ 7 min., boli fajn.
rulik
ešte dnes robíš medovníky? ja už sladké na nejaký čas nemusím
evanaaa
Potom je snáď lepšie kúpiť medové pláty, alebo máš na mysli medovník,ako perník?
babidka
ja som tiez raz kupila cesto na medovnicky v obchode - mrazene . medovnicky boli z neho nie velmi chutne . Ale potom som vymyslela pernikovy kolac : rozvalkala som cesto na platy hrube asi 3-4 mm a upiekla . Potom som jeden hojne natrela ribezlovym lekvarom , bohato posypala nahrubo posekanymi mandlami a prikryla ho tym druhym platom.Zatazila som to cele tackou na ktoru som este dala par knih a nechala odstat asi 2 dni . Kolacik bol vyborny , vydrzala nam asi tyzden /vtedy sme uz boli doma iba dvaja / . Odvtedy ho pravidelne takto robieva moja kamaratka kazde Vianoce ktorej manzelovi to nesmierne zachutilo:-)
nightsong
Ďakujem za rady :) @babidka medovníčky boli naozaj chutné, vyskúšam niekedy aj ten tvoj nápad... Ale nám by taký koláč nevydržal ani dva dni ;)