Rôzne

Kuchárska kniha

marylan - bez fotkymarylan, 10. februára 2015

Na stránke Varechy je množsto skvelých, rokmi overených receptov, návodov pri prípravge jedál, že by sa mali zhrnúť do kuchárskych kníh, aby recepty boli vodítkom pre nastávajúce generácie. Mám dotaz na redakciu, neuvažuje sa vydať kuchárske knihy /píšem v množnom čísle lebo v jednej by sa nepomestili všetky recepty, rady, nápady/. Osobne by som to privítala a zachovali by sa všetky tie úžasné recepty, ktoré na tejto stránke sú.
Čo nato poviete? Stanovisko redakcie?

@zareaguj


Diskusia k téme

tinca
Pri tom kvante rcp to asi nebude možné, ale každá z nás si má možnosť vytvoriť svoju vlastnú kuchársku knihu. To je len môj názor,uvidíme čo povie redakcia:)
evanaaa
Tam by boli potrebné aj financie a čas, tých receptov je tu niekoľko tisíc, bolo by ich treba triediť, vyberať, atď. Takto si ich sem do svojej KK uloží každý koľko a ktoré chce, kuch.kníh je dosť aj iných, myšlienka nie je zlá, ale trochu sa mi to zdá zbytočné, neviem, ako ostatní, to je len môj názor.
kukulienka71
Určite by na to neboli prostriedky, to by bola horibilná suma vydať vyše 56 tis. receptov, väčšina s fotopostupom, aj keby boli podelené na múčniky, zeleninové, mäsové, či vegetariánske atď. Ktovie, či a aká by bola návratnosť... žijeme v elektronickej dobe, sem sa tých dát zmestí omnoho viac. Každý si môže ukladať do svojej KK podľa vlastného uváženia z bohatej ponuky. Len škoda, že nie každý sa zaregistroval od začiatku a tak hľadať v tom neprebernom množstve je umenie a šťastie, ak sa práve vytiahne starší výborný recept a môžeme si ho rýchlo uložiť:-) Mne tu skôr chýba nejaký systém na to, aby sa recepty neopakovali, a zaraďovanie do prehľadnejších skupín. Ak napríklad zadám do "chladničky", že mám doma kapustu, systém mi dá na výber viac jej pomenovaní (kapusta, biela hlávková kapusta, kapusta biela, kapusta biela hlávková:-))),ako ju autor receptu práve nazval a nie je jedno, ktorý recept potom vyhodí, aj ked je to jedna a tá istá surovina. Neviem si vybrať potom pomenovanie, lebo mi nevyhodí úplne všetky recepty, kde je názov "kapusta". Mal by platiť jeden rovnaký názov. Takisto brokolica, je tam na výber:menšia, stredne veľká atď. Rozmery by sa mali upresniť až v postupe, lebo takto sa to ťažko dohľadáva. Spätne to už asi nikto nevymoce.
1x manya