Rôzne

Kremrole s jablkovým snehom

majsterka - bez fotkymajsterka, 20. septembra 2011

Varecháči moji milí,ak máte niekto recept na trubičky z lístkového cesta - kremrole - plnené jablkovým snehom dajte na stránku Varechy.Je to fajn ľahký zákuštek ale má to jednu chybu,neviem pomer surovín na jablkovú plnku.ĎAKUJEM

@zareaguj


Diskusia k téme

babinka
ja som pouzivala tento: 25 dkg jemne nastruhanych jablk, 35 dkg praskovy cukor a 2 bielka - spolu slahat v mixeri, ale pozor!!! je toho vela, takze skus z polovicnej davky :)
tothka
Neviem, mne sa zdá to množstvo práškového cukru veľmi veľa k dvom bielkom. Prosím ťa a "šľahať v mixeri" je myslené nasypať do nádoby - teda mixéra a tak vyšľahať? Ešte som tak nerobila, preto ma to zaujíma, a trubičky robievam často, tak by som ich rada inovovala.
babinka
@tothka , ale nejde o cukor a bielky - ale o tie jablka..
slahat v mixeri - ja som zvycajne zacala bielka slahat, trochu cukru, potom jablka - ta pena bola taka prijemne vzdusna a pevna, plnila som tym "stafetky" a aj detom na sisky som davala - bolo to urcite lepsie, ako klasicky bielkovy sladky sneh (ak boli velmi sladke jablka, davala som aj trosku citr. stavy)
babinka
jooooj, mixer - to je pre mna klasicky slahac, nie mixer na napoje, samozrejme. Cize metlicky :))))
valeri
@majsterka
ja mám tento recept zo Života (časopis) :
250 g najemno postrúhaných jabĺk
250 g prášk. cukru
2 bielky
Dať do šľahača, výšľahať na penu, rozšľahanú zmes ešte miešať nad parou kým nezhustne. Plnka je do trubičiek z 500 g lístkového cesta.
domci4
majsterka dala by si recept na tie trubičky?
majsterka
Trubičky upečieme z lístkového cesta.Krém pripravíme z pečených jabľčok,tie po upečení škrabeme lyžicou.Vaječné bielka vyšľaháme s cukrom nad parou alebo s uvareným cukrovým sirupom.Keď robíme so sirupom tak nešľaháme nad parou .Do hotového vyšľahaného snehu primiešame jablká a ešte prešľaháme.Problém je v tom,že neviem pomer surovín na penu.
cinkla
Pocujem to prvy raz a tak sa mi to prave teraz hodi.....Rada vyskusam.Vdaka majsterke i vsetkym receptarkam.
jaroslava31
U nás sa jablká upiekli na suchom plechu, prepasírovali sa úplne najemno a potom sa pridávala takáto vychladnutá jablková kašička do vyšľahaného snehu s cukrom. Pre mňa sú tieto pravé trubičky s jablkovým snehom - s chuťou pečeného jablka. Jaj, to bolo dávno čo som ich jedla, ale tá chuť mi v puse ostala.
hubata
Dostanete po prstoch! Prečo nedávate recept do receptára, aj my chceme robiť šamrole s jablkami a teraz aby som hľadala pero a papier. A ešte sa mi to môže stratiť!