Rôzne

Krátke zamyslenie .

stefanm - fotkastefanm, 26. augusta 2012

Dnes sa objavil v prehľade „Naj recepty pred rokom“ mnou pridaný recept  varecha.pravda.sk/recepty/s-niecim-plnena-zemiakova-knedl...
.
...to už prešiel rok ?!
... od vtedy som tristošesťdesiat krát ráno vstal , skontroloval či sa u nás nezmenila politická situácia , pozbieral po byte prázdne fľaše od piva aby som si mal za čo kúpiť nové pivo , použil tú istú žiletku na oholenie a tváril sa , že si kvapkám na dlaň pitralon , hoci bola prázdna fľaštička , a s úsmevom som vyrazil do prežívania krásnych chvíľ pri vymýšľaní , spracovávaní a konzumovaní nových jedál urobených podľa receptov ktoré som objavil tu na „varecha.sk“ .
Ale najzábavnejšie bolo , za ten uplynulý rok , to konzultovanie v komentároch (a v mojom prípade aj pri pivku s kamarátmi) . Neuveriteľné nápady , ktoré sa tu objavili , mi rozšírili pohľad na varenie . Z celého sveta sa tu objavujú práce ktoré nás inšpirujú , ktoré si prispôsobíme vlastným možnostiam a z ktorých vznikajú nové gastronomické fantázie .
Tak si , pri tejto príležitosti , želám aby som tu naďalej nachádzal čo najviac kuchárskych nápadov a čo najmenej poddžubovacích reakcií o receptoch a pravopise . Obsah a forma práce nech prevláda nad farizejstvom , neschopnosťou , nevraživosťou a nesudnosťou .
Píšem to preto , lebo už veľa dobrých ľudí , kôli tomu opustilo túto stránku a chýbajú mi tu . Ale to sa asi zmeniť nedá . Alebo ??? ...

@zareaguj


Diskusia k téme

izabella929
@stefanm , mňa pobavili tvoje úsmevné, ale veľmi zaujímavé a pekné videá, ktoré si skombinoval s peknou hudbou a jedlom.-))) díky, veľmi milé.-)
zdezda
@stefanm , prosím, nebuď smutný, ver, že sú preč iba preto, že je ešte stále dovolenkové obdobie a o nejaký čas sa opäť ozvú aj starší (nemyslím vek) Varecháči :-), veď predsa dobrých ľudí môže uraziť len inteligent no nie ?
tatranocka
@stefanm ,myslím že sa to rozbehne,keď už bude pozavárané.My obyvatelia panelákov nemáme čo do diskusie,tak čakáme až sa tu začne znovu variť.Vydržať !
babinka
viem, o com pise @stefanm , aj mne tu poniektori chybaju, lebo odisli.... a mozno anonymne tu nakukaju a precitaju si aj tieto riadky - ludia, priatelia, kucharocky, tu to je o vareni, peceni, trochu smiesneho korenia, trochu porozumenia, trochu..... iba obcas sa najde zrnko, co pokazi jedlo, den... preto sa ale nebudeme hnevat na vsetkych :) Vdaka @stefanm , ze si sice o inom zacal, ale tymto skoncil
jerica
@stefanm Števko , máš pravdu , určite by som bola za to , aby ten, kto otvorí varecha.sk , prvé si prečítal to čo píšeš,ďakujem za povzbudivé slová:-)
soncya
@stefanm , krásne napísané a aj pravdivo. Som fanynka tvojich videí. Nebuď smutný, ono sa to všetko utrasie. Varecha je jeden pokojný portál, veľa dobrého jedla, nápadov a hlavne, veľa dobrých ľudí!!!
evusik
mne občas moje recepty pripadajú ako taký osobný denníček, podľa toho čo tam píšem (a ja sa občas rada vykecávam) si pospomínam čo bolo pred časom, hoci aj pred rokom, čo sme doma varili, robili, kde sme boli, aké bolo počasie a tak... lebo človek si pospomína aj nato, čo je len letmo spomenuté medzi riadkami... no a samozrejme kapitola sama osebe sú komentáre... a ešte keď si poviem, že pri niektorom recepte bol komentár a v ňom nejaká rada a ja ju potrebujem hneď v tejto chvíli!!! v okamihu uplynie aj hodina a ja sedím pri PC, robota mi stojí, a ja sa tu vyškieram pri čítaní toho čo sme tu popísali často aj pred rokom, či dvoma....
a tiež som si všimla, že občas sa niekto odmlčí, niekto nadobro, niekto sa znova vráti pridá komentár, alebo recept... niekto si dôvody nechá pre seba, niekto sa podelí... skrátka taký je život... pre mňa je dôležité, že sem môžem prísť vždy keď to potrebujem a vždy tu nájdem to čo hľadám, dobré jedlo a dobrých ľudí :-)
bozulka
A ja už poviem iba to...bolo by mi bez vás smutno...! Je to ako keď sa vraciate domov medzi svojich..:-))
Štefan...uteká to uteká...!!!
bozulka
Len nechápem ako mi tento recept unikol...:-))) Už je chytený !
kuchticka
Pridavam sa ku vsetkym, ktori okomentovali @stefanov prispevok. Je to presne ako v beznej rodine. Niekedy sa mladez zatula, ale zasa sa rada vracia do rodneho hniezda. Verim, ze tych co sa urazia (mozna pre zbytocnost) a odijdu nie je tak vela. ved je "uhorkova sezona", plno varechacov sa vrati az vsetko pozavaraju, upracu urodu zo zahrad, vratia sa z dovolenky, pripravia deti ku skolskym popoinnostiam.... Velmi sa bavim na tvojich fotomontazach a hudobnych pridavkoch. Dakujem :-)) a len ty sa prosim tiez nevzdavaj a zostan s nami na Vareche.
palokuchki
@stefanm , mna vzdy potesia tvoje prispevky hudobne aj slovne. Ozivujes Varechu a prinasas sem prijemnu atmosferu. Najprv som mala mensie zdravotne problemy tak som sa trochu odmlcala a teraz si uzivam pekneho slovenskeho pocasia a trapim sa so slovenskou klavesnicou. Pisanie komentara mi trva vecnost.
kuchticka
@palokuchki , dokial budes na Slovensku? My sa stale rozhodujeme - vlastne iba ja, manzel chce ist, ale nie bezomna. Ak pojdeme tak az po 10. septebbri. Rada bych sa tam s tebou stretla ak tam este budes. My by sme leteli do Prahy, navstivili manzelovu sestru v Liberci a od nich pozicanym autom by sme isli do Trencina a do Luhacovic. Este je to stale "vo hviezdach". pozdravujem.