Rôzne

Koreničky a dózy na potraviny

magdalena30 - bez fotkymagdalena30, 16. mája 2012

Dobrý deň

Viem že to sem asi nepatrí.
Nakoľko sa mi vyskytkli mole. Tak potrebujem dať potraviny do hermeticky uzatvorených dóz. Ale potrebujem také veľké ,aby sa mi tam vešlo napr. celé kilo múky, aby som nemala zbytočne pootvarané sáčiky. Je lepšie mať v umelých alebo v sklenených dózach? Neviem sa rozhodnúť, nakoľko sklenené sa dosť tažko zháňajú. Prosím poraďte mi kde by som ich vedela zohnať,ale aby neboli drahé,lebo potrebujem kupiť väčšie množstvo.
Ďakujem za typy a rady

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
neviem, či Ti hermeticky uzavreté nádoby pomôžu, tie mole už v tej múke boli.
magdalena30
@alena45 čo bolo ponačínané som všetko povyhadzovala, nakúpila som aj tie lepky na mole, tak sa aj poprichytávali, teraz už sú tam není žiadne, všetko som vypratala, poumývala.. Toto sú už nové potraviny čo som nakúpila, a tie chcem presypať do dóz. A neviem sa rozhodnúť aké dózy a kde sa dajú kupiť, ovšem za rozumnú cenu, nakoľko budem potrebovať väčšie množstvo.
ubka
@magdalena lacné sklenené dózy kúpiš v Mobelixe na Rožňavkej ceste a plastové zasa za dobrú cenu v IKEA. Pôvodne som mala sklo, teraz preferujem k vôli bezpečnosti "starších rúk" ha-ha..plastové. Mám odskúšané omolenie-to je výraz :-) keď prinesiem múku ešte nerozbalenú dám do MVL na 5 min, následne ju preosejem a vychladnutú dám do plastovej nádoby, celé kilo, maujú v IKEA aj s väčším obsahom.
ubka
@magdalena 30 aj by som Ti priložila obrázok, no nedisponujem touto zručnosťou :-))
babidka
V Tesco su nadoby z plastu na potraviny a viecka maju modru silikonovu obrubu --ta nepusti dovnutra nic co lezie ani lieta.Ja som si kupila niekolko mensich na oriesky a susene ovocie a jednu vacsiu na ryzu .Ale uz si nepamatam , ci maju aj take velkosti ake by si potrebovala . Skus este internetove obchody .
ubka
@magdalena 30 tak hľadaj v sieti obchodov AZ tiež tam majú dózy, myslím, že to nájdeš vo svojom okolí
gman
@magdalena30 , myslim, ze vyber nadoby netreba zbytocne komplikovat. cokolvek, co uzatvaratelny vrchnak na zavit splni svoju ulohu. popripade su nadoby, ktore maju gumene tesnenie a droteny uzaver. drzim palce, nech sa uz mole nevyskytuju.
evanaaa
Nejaké nádoby sa vyskytujú aj v Kauflande a občas aj v Lídli.