Kuchyňa a vybavenie

Konvenčná rúra Simbo

martina34 - fotkamartina34, 25. marca 2012

Dostala som darček, konvenčnú rúru Simbo SCO 5200, no v škatuli
bol návod veľmi stručný a prakticky nepoužiteľný. Hľadala som čosi
o tomto výrobku aj na nete, no nič okrem

 www.euro-tech.cz/cz/blog/novinky/zdravie-leti.1-13.html...


No ako každá praktická žena, teda myslím, že by bol vhodný
podrobnejší postup aspoň na tie základné jedlá, ktoré sa dajú v
ňom pripraviť, a to aj s tým, ktorý komponent použiť na čo, či sa v
tom dá piecť a variť len na tých roštoch, alebo aj bez nich... Preto
sa chcem opýtať varecháčov, či nemajú skúsenosti s touto rúrou a
ako ju používajú.


@zareaguj


Diskusia k téme

majo51
Ja som dostal takúto rúru asi pred 8-mi rokmi,mali sme ju vo firme,lebo doma mám teplovzdušnú rúru a teraz ako som bol spkojný.Pokial som piekol kura alebo ine mäso,zemiaky bolo to vynikajúce ale nie vo dvoch radoch,vrch sa piekol a spodok dosť zaostával. Mal som k tomu aj gulatý dierkovaný plech kde som chcel piecť syrové pagáče a keď sa cesto zohreje tak zredne a pekne tade vyteká takže tiež sa nedajú piecť dva rady naraz. Tie rošty by mohli byť trocha hustejšie.Čo sa týka obsluhy tak je jednoduchá,treba nadstaviť stupne,rýchlosť ventilátora,nechať najprv rozohriať potom vložiť rýchlo jedlo lebo sa otvára hore a tam rýchlo uteká teplo a nakoniec čas. Napr.kurča asi 1,2kg trvá asi 1hod. pri 180 stupňoch. Teraz je možno už vylepšená za tie roky ale u mňa tie poschodia nefungovali.Pozor máš tam ešte páky na vyberanie horúcich roštov.
majo51
Bez roštov sa to pečie veľmi zle lebo vzduch nepodteká a sklo je veľmi zlý vodič tepla takže zospodu je cesto biele a nedopečené alebo ho treba otočiť.
martina34
Ďakujem za rady, ostáva mi len skúšať, asi začnem len tým jednoduchším, zemiakmi a kurčaťom a potom uvidím, ako píšu, že sa tam dá urobiť koláč, ani mne sa to nezdá, neviem si to predstaviť.
majo51
ešte ma napadlo keď budeš piecť koláč s tuchším cestom skus dať na rošt pečiaci papier a na to cesto napr.mor.koláče a pod.
tothka
Konvektor som dlhé roky používala viac menej len ako rúru na kurča. Skúšala som robiť aj mäso a zemiaky, piekla som v nej aj buchty, ale pre mňa to nebolo ono, tak sme skončili len pri kurati, ale to fakt nemalo chybu, skutočne chutné, šťavnaté ako z grilu. Momentálne je na nej pokazený termostat, takže už je požiteľná iba sklenená nádoba, ale zato slúžila dobrých 15 rokov a vôbec som neľutovala , že som ju kúpila, nech sa aj tebe vydarí .
rakana
mám nový konvektomat typ HG-E11D bohužiaľ bez slov. prekladu na používanie a bez jediného receptu.Prosím o akúkoľvek radu.Budem rada !rakana!
martina34
ja som v nej robila asi 2x ako ju mám, je veľká, nespratná a varenie v nej, no len jednoduché veci, bud kura sa dá akože ugrilovať, či pecť na rošte, alebo zemiaky, skúšala som aj na spodok dať, no nerovnomerne sa to robí a pre väčšiu rodinu musím na viackrát, je to babračka, radšej volím klasickú rúru